OfficeGrip_logo

Automatisch downloaden van afbeeldingen in e-mailberichten blokkeren of de blokkering ervan opheffen

Om u te beschermen tegen afzenders van ongewenste e-mail, is Microsoft Outlook standaard zo geconfigureerd dat het automatisch downloaden van afbeeldingen van internet wordt geblokkeerd. In dit artikel wordt beschreven waarom het blokkeren van afbeeldingen uw computer kan helpen beschermen en hoe u de blokkering van afbeeldingen die u vertrouwt, kunt opheffen. 

Als het automatisch downloaden van afbeeldingen is geblokkeerd, biedt dit de volgende voordelen:

 • Helpt voorkomen dat u mogelijk aanstootgevend materiaal onder ogen krijgt (als aan het bericht externe inhoud is gekoppeld).
 • Helpt voorkomen dat gegevens op de computer beschadigd raken door schadelijke code.
 • Als u met een verbinding met lage bandbreedte werkt, kunt u dankzij de blokkering beslissen of het de moeite waard is om tijd en bandbreedte te gebruiken voor het downloaden van bepaalde afbeeldingen.

 
Zie Wat zijn webbakens en hoe zorgen ze voor meer spam? voor informatie over de manieren waarop ‘spammers’ en andere afzenders van ongewenste e-mail proberen om gegevens van u in handen te krijgen en gegevens op uw computer te beschadigen.

De blokkering van het downloaden van afbeeldingen opheffen voor één bericht

U kunt de blokkering van gekoppelde afbeeldingen en andere externe inhoud opheffen voor één bericht dat afkomstig is van een bron die u vertrouwt:

 • Klik op de Infobalk boven het bericht en klik vervolgens op Afbeeldingen downloaden.Outlook Bar

 
OPMERKING : Als u op Afbeeldingen downloaden klikt in een bericht dat u in het leesvenster bekijkt, wordt het bericht automatisch opgeslagen en verschijnen de afbeeldingen opnieuw wanneer u het bericht de volgende keer opent. Als u opAfbeeldingen downloaden klikt in een geopend bericht en u wilt dat de afbeeldingen verschijnen wanneer u het bericht de volgende keer opent, moet u het bericht opslaan.

De blokkering van het downloaden van afbeeldingen opheffen voor alle berichten

 1. Klik op het tabblad Bestand.
 2. Klik op Opties.
 3. Klik op Vertrouwenscentrum.
 4. Klik onder Microsoft Outlook Vertrouwenscentrum op Instellingen voor het Vertrouwenscentrum.
 5. Schakel het selectievakje Afbeeldingen in e-mailberichten met HTML-opmaak en in RSS-berichten niet automatisch downloaden uit.

 

De blokkering van het downloaden van afbeeldingen opheffen voor alle berichten van een bepaald e-mailadres of domein

 1. Klik in een geopend bericht dat afkomstig is van het desbetreffende e-mailadres of domein met de rechtermuisknop op een van de geblokkeerde items.
 2. Klik op Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders of op Het domein @domein toevoegen aan de lijst met veilige afzenders.

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!