OfficeGrip_logo

Bereid uw organisatie voor op de NIS2-richtlijn

Optimaliseer tijdig uw cybersecurity

Vandaag de dag is het voor organisaties essentieel om op de hoogte te zijn van regelgevingen die hun activiteiten beïnvloeden. De belangrijke richtlijn die de aandacht van organisaties vraagt is de Network and Information Systems 2 (NIS2) richtlijn. Op deze pagina geven wij u een overzicht van wat deze richtlijn inhoudt en hoe uw organisatie zich hierop kan voorbereiden.

NIS2-richtlijn: automatische toepassing voor bepaalde organisaties

In tegenstelling tot de eerste NIS-richtlijn, geldt de NIS2-richtlijn automatisch voor organisaties in bepaalde sectoren die voldoen aan specifieke criteria voor ‘essentiële’ of ‘belangrijke’ entiteiten. De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft in samenwerking met ministeries en toezichthouders een zelfevaluatievragenlijst ontwikkeld. Organisaties kunnen deze vragenlijst invullen om te bepalen of ze onder de NIS2-richtlijn vallen.

Essentiële en belangrijke entiteiten worden niet noodzakelijk aangewezen; ze vallen automatisch onder de NIS2-richtlijn zodra de nationale wetgeving in oktober 2024 van kracht wordt. Dit geeft deze organisaties nog een aantal maanden om zich voor te bereiden op de verplichtingen van de NIS2-richtlijn.

Rechten en plichten: wat moet u weten?

Voor gedetailleerde informatie over de rechten en plichten die zijn vastgelegd in de NIS2-richtlijn, en die momenteel worden omgezet naar nationale wetgeving, verwijzen wij u naar deze pagina.

Kom op tijd in actie!

Het is van cruciaal belang dat organisaties zich tijdig voorbereiden op de nieuwe wetgeving. U kunt hier meer informatie vinden over hoe uw organisatie zich nu al kan voorbereiden op de NIS2-richtlijn. Het begrijpen van deze richtlijn en proactieve maatregelen nemen, zal niet alleen zorgen voor naleving van de wet, maar ook voor het vergroten van de veerkracht van uw organisatie tegen cyberbedreigingen.

Als ervaren partner in digitale veiligheid en compliance kan OfficeGrip uw organisatie helpen bij het begrijpen van de NIS2-richtlijn. We bieden deskundig advies en praktische begeleiding om ervoor te zorgen dat uw organisatie niet alleen voldoet aan de wettelijke vereisten, maar ook veerkracht opbouwt tegen diverse bedreigingen.

In een tijd waarin digitale en fysieke veiligheid steeds meer met elkaar verweven zijn, is het noodzakelijk dat organisaties zich bewust zijn van hun rol in het waarborgen van de essentiële diensten en de bescherming van informatie. Door nu actie te ondernemen, kunt u uw organisatie voorbereiden op de uitdagingen die de NIS2-richtlijn met zich meebrengt en zorgen voor een veerkrachtige toekomst. Bij OfficeGrip staan we klaar om u te begeleiden bij het implementeren van passende maatregelen, het trainen van uw team en het optimaliseren van uw processen.

Meer informatie over Cybersecurity?

Download dan hier gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

Cybersecurity voor bedrijven

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!