OfficeGrip_logo

Best practices voor het produceren van een live-gebeurtenis in Microsoft Teams

In dit artikel

Voor een geweldig live evenement doen we u deze aanbevolen procedures te bevelen.

Uw evenement plannen en uitvoeren

 • Het belangrijkste is om te oefenen. Voer meerdere gebeurtenissen uit als een try-out, Bekijk de Live en op aanvraag van de genodigde. Meer informatie over het systeem, zodat de producenten geen problemen hebben met het live evenement.
 • U moet altijd meer dan één persoon in de groep met gebeurtenissen hebben. Idealiter hebt u drie personen, met één persoon buiten de presentatie ruimte. Op die manier onthoudt u geen controle over de vergadering als er een netwerkstoring in de ruimte valt.
 • Een aangepaste koppeling maken (bijvoorbeeld met behulp van bit.ly) voor de koppeling deelnemen aan genodigde. In het geval van een onherstelbare gebeurtenis of als een producent een foutbericht opneemt, kunt u eenvoudig een nieuwe uitzendings gebeurtenis maken en de aangepaste URL bijwerken zodat deze verwijst.
 • Laat de groep met gebeurtenissen ongeveer 30 minuten tevoren deelnemen. Deel een dia met een goede intro, om aan te geven dat de gebeurtenis binnenkort begint. Vervolgens begint u de live uitzending ongeveer 10 minuten voordat u zeker weet dat alles werkt. Sluit alle audio gedempt totdat u klaar bent om met de presentator aan het begin van de live gebeurtenis te gaan.
 • Het plannen van de communicatie met evenement groepen – realtime communicatie is essentieel voor gebeurtenissen van Live. De interne chatfunctie is een goede manier om contact te houden.
 • Rollen en verantwoordelijkheden toewijzen: de persoon die verantwoordelijk is voor elke stap van de operatie, van camera operators, presentatoren en vragen &een moderator voor de algehele producer of directeur.
 

Audio

 • Laat audio niet negeren, dit is het belangrijkste onderdeel van een fantastische gebeurtenis. Sommige mensen kunnen alleen op de achtergrond met de browser luisteren.
 • Een goede microfoon voor presentatoren. Sommige mensen behandelen geen enkele telefoontjes onder druk, dus wearable microfoons kunnen handig zijn voor het werken met presentatoren. Als u een computer of ander apparaat presenteert, kunt u gebruikmaken van een door teams gecertificeerde headset.
 • Test in de kamer audio voor het evenement, zodat u geen lawaai en feedback van de ruimte in de online gebeurtenis kunt zetten.
 • Voeg audio toe aan de live gebeurtenis via elk audio-opnameapparaat dat wordt gesaldeerd met een evenwichtige audio (XLR-connector) of zelfs met een hoofdtelefoon stijl van 1/8 inch en zorg dat u de computer met teams met behulp van een USB-apparaat aansluit.
 • U kunt ook gebruikmaken van een high-end AV-systeem en de HDMI-of SDI-uitvoer van dat systeem in teams verbinden met een basisapparaat voor video-opnamen, zoals een HDMI-USB-vak.
 

Videobeelden

 • Licht het onderwerp goed af, u hebt niet te veel licht voor de meeste camera’s. Verlichting kan het verschil zijn tussen een productie die wordt beschouwd als een kwalitatief hoge kwaliteit of een amateur.
 • Gebruik drie lichten om uw onderwerp te verlichten: een belangrijk lampje, een opvul licht en een achtergrond om een goede diepte te geven.
 • U kunt een opnameapparaat gebruiken om HDMI-invoer in uw vergadering te gebruiken als een camera. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een prosumer-camera te verbinden met een betere optische en zoommogelijkheden en een HDMI-uitvoer als een teams-Vergader camera.
 • Deze HDMI-opnamen kunnen ook worden gebruikt om een bureaublad te streamen naar een live gebeurtenis, zodat Video’s of demo’s worden weergegeven. Elke pc of Mac met een HDMI-uitvoer kan worden gebruikt.
 

Scherm delen

Als u de enige producent bent, wordt u aangeraden gebruik te maken van twee beeldschermen. Op deze manier kunt u de inhoud van de tweede monitor delen terwijl u de gebeurtenis van de eerste monitor produceert.

Met Live gebeurtenissen in teams wordt gebruikgemaakt van een scherm delen op basis van video (VBSS). Gebruik de volgende richtlijnen voor de planning om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring hebt:

 • Zorg ervoor dat er aan producenten en presentatoren de juiste TeamsMeetingPolicy zijn toegewezen met de juiste instellingen voor IPVideo en ScreenSharing. Als ScreenSharingMode of IPVIdeo zijn ingesteld op geen, kunnen producenten en presentatoren hun scherm niet delen.
 • Zorg voor de vereisten voor netwerkbandbreedte vereisten voor media verkeer:
VideocodecResolutie en hoogte-breedteverhoudingMaximale bitsnelheid voor video nettolading (kbps)Minimale bitsnelheid voor video nettolading (kbps)
H. 264

1920×1080 (16:9)

(De hoogte-breedteverhouding is afhankelijk van de beeldresolutie van de deelnemer en is niet altijd 16:9)

40001500

Deel dit artikel

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!