OfficeGrip_logo

Beveilig uw organisatie beter met de nieuwste updates voor Office 365 Secure Score

Alhoewel de update zelf ondertussen alweer een paar maanden oud is, willen we toch aandacht schenken aan de nieuwste functionaliteiten in Office 365 Secure Score. Microsoft heeft veel feedback gekregen van de gebruikers van Secure Score over hoe ze de dienst beter kunnen maken en ze hebben goed geluisterd naar de meest voorkomende verzoeken. Een belangrijk onderdeel van de feedback ging over de gemiddelde score waarmee u de score van uw eigen organisatie kunt vergelijken. Ook werd er opgemerkt dat bepalen welke beveiligingscontroles er veranderd zijn en welke invloed deze hadden op de score moeilijk op te sporen waren. Ondertussen zijn er dus een aantal verbeteringen aan Secure Score toegevoegd om hiermee te helpen. 

Velen van ons vinden het leuk dat we onze score kunnen vergelijken met de gemiddelde score van alle Office 365-tenants. Sommigen hadden echter bedenkingen over de relevantie hiervan voor uw organisatie. Op basis van deze feedback heeft Microsoft een nieuw gemiddelde aangemaakt waarmee u zich kunt vergelijken. De gemiddelde score voor de seat size toont u een score op basis van organisaties met een vergelijkbaar aantal actieve seats in Office 365. Er zijn zeven groepen voor de seat size waarin iedereen is geplaatst, 0-5, 6-99, 100-249, 250-999, 1.000-4.999, 5.000-19.999 en 20.000+. Als u bijvoorbeeld 1200 actieve seats van Office 365 heeft, geeft de dienst nu de gemiddelde score weer van andere huurders met actieve seats tussen 1.000 en 4.999.

compare.png

Binnenkort zal ook een gemiddelde branche score worden geïntroduceerd, die u laat zien hoe uw score zich verhoudt tot andere organisaties die zich in dezelfde sector bevinden in de Secure Score of de Service Assurance-pagina van het Security and Compliance Center.

Een andere verbetering die is toegevoegd is het gemakkelijker vinden hoe uw score tussen twee datums is gewijzigd en wat de impact hiervan was. Eerder moest u op de lijngrafiek klikken in het tabblad Score Analyzer om uw datum te kiezen en vervolgens een screenshot maken of proberen te onthouden welke acties zijn voltooid terwijl u op een andere datum in de lijngrafiek klikte. Dit was uiteraard niet handig. Om deze vergelijking eenvoudiger te maken, heeft Microsoft een optie “Vergelijk scores” toegevoegd aan het tabblad Score Analyzer.

comparedates1.png

Als u hierop klikt, kunt u twee datums selecteren waarop u de scores wilt vergelijken. Bij het kiezen van de datums krijgt u een lijst met de besturingselementen die tussen die datums zijn gewijzigd en of het resultaat de score heeft verhoogd of verlaagd.

 

comparedates2.png

In de lijn van het eenvoudiger maken, heeft Microsoft ook opgemerkt dat het vinden van bedieningselementen in de actielijst een uitdaging kan zijn als de lijst lang is. Om sneller besturingselementen te vinden is er een zoekveld voor de actiewachtrij geïntroduceerd. Door tekens in dit veld in te voeren wordt de lijst met afbeeldingen gefilterd om u sneller naar de acties te navigeren.

 

search.png

Als u al deze nieuwe functies wilt bekijken, ga dan nu naar https://securescore.office.com.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!