OfficeGrip_logo

Centralized Deployment voor Outlook add-ins is nu beschikbaar in preview

Met Outlook add-ins (invoegtoepassingen) kunnen klanten hun favoriete apps rechtstreeks in de e-mail openen om meer en sneller dingen gedaan te krijgen. Naarmate Microsoft meer add-ins in Outlook introduceert om gebruikers te helpen productiever te zijn, willen ze er tegelijkertijd voor zorgen dat Office 365-beheerders tools hebben om invoegtoepassingen snel en eenvoudig te implementeren. Vorig jaar kondigde Microsoft al de beschikbaarheid van Centralized Deployment aan voor Word, Excel en PowerPoint add-ins. Vanaf 26 februari 2018 is Microsoft begonnen met het implementeren van gecentraliseerde implementatie voor Outlook-invoegtoepassingen, initieel in preview, voor zakelijke Office 365-abonnees. 

Hoe aan de slag te gaan met gecentraliseerde implementatie voor Outlook-invoegtoepassingen?

Beheerders/admins kunnen gemakkelijk Outlook add-ins implementeren bij afzonderlijke gebruikers, groepen of een organisatie, rechtstreeks vanuit het Office 365 Admin Center of met PowerShell-scripts. Zowel Microsoft AppSource add-ins als custom add-ins die intern zijn gebouwd voor gebruik binnen uw organisatie, kunnen met behulp van Centralized Deployment worden geïmplementeerd bij tenants overal ter wereld en dus ook in Nederland.

Als u een add-in wilt implementeren, gaat u naar Instellingen > Services en invoegtoepassingen in het Office 365 Admin Center.

admin_center_new3.JPG

Als u op “Invoegtoepassing uploaden” klikt, gaat u naar de Centralized Deployment pagina en kunt u vervolgens een invoegtoepassing uit de Office Store/AppSource of uit een ‘manifest file’ kiezen.

admin_center_step2.JPG

U kiest de juiste zichtbaarheid voor de invoegtoepassing door deze standaard in te schakelen voor iedereen of door eindgebruikers de optie te geven deze in te schakelen of juist uit te schakelen. U kunt ervoor kiezen de invoegtoepassing voor gebruikers, groepen of uw hele organisatie te implementeren.

admin_center_step3.JPG

 

Raadpleeg de documentatie over Centralized Deployment voor meer informatie en stapsgewijze instructies.

Veel Gestelde Vragen

V.  Kan ik gebruikers en groepen targeten bij Centralized Deployment?

A.  Centralized Deployment ondersteunt de implementatie van gebruikers op topniveau in Office 365 Groups, distributielijsten en beveiligingsgroepen. Centralized Deployment wordt niet ondersteund voor geneste groepen.

V.  Welke Outlook clients kan ik inzetten voor Centralized Deployment?
A. 
Centralized Deployment kan worden gebruikt voor het implementeren van Outlook-invoegtoepassingen in Office 365 tenants voor Outlook on the web, Outlook 2013 en Outlook 2016 voor Windows, Outlook 2016 voor Mac en Outlook voor iOS en Android.

V. Welke talen en wereldwijde Office-datacenters worden ondersteund?
A.
 Er is wereldwijde ondersteuning voor Centralized Deployment voor alle ondersteunde Office-talen. Ook worden de soevereine datacenters van Microsoft Office voor Duitsland ondersteund.

V. Hoe beheer ik als beheerder/admin de toegang tot invoegtoepassingen voor mijn organisatie?
A.  Voor eenvoudige implementatie van invoegtoepassingen voor gebruikers, groepen of uw organisatie, raadt Microsoft aan dat beheerders Centralized Deployment gebruiken. Voor andere toegangscontroles, zoals het voorkomen dat gebruikers toegang hebben tot bepaalde invoegtoepassingen, raadpleegt u het Technet artikel over invoegtoepassingen voor Outlook.

V. Zal de add-in-implementatie via Exchange Admin Center nog steeds worden ondersteund?
A.  Ja, invoegtoepassingen via Exchange Admin Center worden nog steeds ondersteund. Echter raadt Microsoft aan om Centralized Deployment te gebruiken om invoegtoepassingen in te zetten.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!