Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

De 8 nieuwste SharePoint templates.

Standaard templates voor SharePoint.

SharePoint is een omgeving waarin alle bedrijfsgegevens op één centraal punt terecht komen. Dit maakt het makkelijker om gegevens snel te vinden en te delen met collega’s. Microsoft kondigt nu 8 nieuwe templates aan voor jouw SharePoint omgeving. Dit maakt het makkelijker voor jou om snel een nieuwe SharePoint site aan te maken.

De voordelen van een SharePoint templates

Stel je voor dat er een nieuw project in de organisatie wordt uitgewerkt. In dit project wil je een aparte SharePoint site die de deadlines, voortgang en alle gegevens bij elkaar brengt. Dit maakt het gemakkelijk om in een overzicht alle informatie te kunnen vinden. Hoe creëer je dan snel een nieuwe SharePoint site? Waar begin je met het ontwerpen van nieuwe SharePoint sites voor verschillende soorten gebruikersscenario’s?

Microsoft heeft daarvoor 8 nieuwe templates voor SharePoint gemaakt. Met een SharePoint template wordt het gemakkelijker om een begin te maken. Deze SharePoint site templates zijn flexibel genoeg om verschillende scenario’s uit te werken en gegevens toe te voegen. Het geeft ook een goed beeld van wat er allemaal precies mogelijk is in SharePoint. Ben je op zoek naar een voorbeeld van hoe een SharePoint omgeving eruit kan zien? Dan kun je een aantal voorbeelden bekijken in het SharePoint LookBook van Microsoft. Dit kan een beetje inspiratie geven over hoe de omgeving eruit kan komen te zien.

Hoe zijn de nieuwe SharePoint templates onderverdeeld

Microsoft heeft 8 scenario’s geïdentificeerd voor het gebruiken van een SharePoint site template. In de toekomst kunnen er nog meer templates worden toegevoegd, maar voor nu zijn er 8 verschillende basis templates. Deze vallen onder één van de volgende categorieën:

Communicatie site templates

 • Afdeling – Een template voor een specifieke afdeling met nieuws en gegevensbronnen.
 • Leiderschap – Bouw een omgeving om leidinggevende en teamleden te verbinden.
 • Leercentrum – Een omgeving om nieuwe trainingen en leermogelijkheden te tonen.
 • Nieuwe medewerkers – Maak het voor nieuwe medewerkers gemakkelijk om informatie te vinden.

Team site templates

 • Evenementplanning – Maak en plan evenementen in met je team.
 • Projectmanagement – Creëer een werkplek voor jouw projectteam.
 • Training en cursussen – Bereid personeel voor op leermogelijkheden en cursussen.
 • Training en ontwikkelingen – Plan mogelijkheden in om andere te helpen en begeleiden.

Voorbeelden van de templates

* Klik op één van de onderstaande foto’s om deze uit te vergroten. Dubbelklikken op een foto om te vergroten of verkleinen.

Advies over SharePoint nodig?

Bekijk dan onze SharePoint pagina of spreek een adviseur.

Beschikbaarheid van de 8 nieuwe SharePoint templates

De SharePoint site templates worden automatisch beschikbaar. Gebruikers met de “site eigenaar” rechten of hoger kunnen deze toepassen. Wanneer er een nieuwe site wordt gecreëerd, krijg je de vraag om een template toe te passen. Nu kun je kiezen voor een van de standaard templates of een template van jouw organisatie. De voordelen van een SharePoint template zijn:

 • Templates kunnen toegepast worden op elk moment bij het creëren of bewerken van een SharePoint site.
 • Nieuws post templates helpen gebruikers snel en consistent nieuws te uploaden.
 • De template pagina’s kunnen inspiratie geven voor een aangepaste template.

De nadelen van een standaard templates in SharePoint

Een standaard template geeft een mooi startpunt, maar sluit eigenlijk nooit 100% aan bij een organisatie. Elke organisatie werkt anders en heeft eigenlijk een aparte inrichting nodig. Om SharePoint zo effectief mogelijk in te zetten bij een organisatie is de inrichting dus enorm belangrijk. Een template kan dus een handige oplossing zijn om snel een site te creëren, maar enige praktische kennis over SharePoint is wel vereist. Bij OfficeGrip passen wij regelmatig een stukje maatwerk toe in een SharePoint omgeving. Mocht je meer informatie willen over een succesvolle SharePoint inrichting kan je kijken op onze SharePoint pagina of contact opnemen met een van onze SharePoint experts.

Meer weten over SharePoint?

Ben je nu benieuwd wat SharePoint allemaal voor jouw organisatie kan betekenen? Download dan ons gratis eBook waarin wij alle voordelen en functies van SharePoint omschrijven.

Maak kennis met SharePoint foto

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Moderne werkplek Microsoft 365
  CEO

  Een moderne werkplek met Microsoft 365

  Het creëren van een moderne werkplek met Microsoft 365 helpt binnen een organisatie om efficiënter te werken. Nu we steeds meer vanuit huis zijn gaan werken kan een moderne werkplek met Microsoft 365 eigenlijk niet meer ontbreken. Deze werkplek zorgt er namelijk voor dat het complete bedrijf vanaf elke locatie kan werken. Een moderne werkplek heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier van werken. Wij leggen hier uit wat jij allemaal moet weten over de Microsoft 365 oplossing voor de moderne werkplek.

  Lees meer...
  Microsoft Whiteboard update
  Eindgebruiker

  Maak kennis met het nieuwe Microsoft Whiteboard

  Microsoft introduceert een nieuw design voor Microsoft Whiteboard. Met een Microsoft Whiteboard wordt het makkelijker om samen te werken op een creatieve manier. Vanaf nu is het nieuwe Microsoft Whiteboard beschikbaar voor iedereen met een Microsoft 365 omgeving. Met deze nieuwe innovaties in Microsoft Whiteboard wordt het mogelijk om nog beter samen te werken, ook wanneer je niet samen in één ruimte bent.

  Lees meer...
  Microsoft Defender voor Eindpunt iOS en Android app
  Azure

  Nieuwe mogelijkheden voor Microsoft Defender voor Eindpunt

  Microsoft heeft nieuwe mogelijkheden aangekondigd voor Microsoft Defender voor Eindpunt. Deze nieuwe mogelijkheden hebben betrekking op het Android en iOS platform. Met de nieuwste mogelijkheden wordt het nog makkelijker om extra bescherming te bieden, beveiligingsrisico’s in de organisatie te verminderen en veilig toegang te geven tot gegevens.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.