OfficeGrip_logo

De bestandsgrootte van een Excel-werkmap beperken

U heeft een geweldige Excel-werkmap met heel veel informatie en u deelt deze met anderen via Office 365. Maar de werkmap kan niet worden weergegeven in een browservenster, omdat het bestand te groot is. Afhankelijk van de inhoud van de Excel-werkmap, zijn er verschillende opties beschikbaar om de bestandsgrootte te beperken. U kunt het volgende doen:

  • Een gegevensmodel optimaliseren
  • Het aantal afbeeldingen of gearceerde cellen verminderen
  • Een beschadigde werkmap herstellen

 

Als de Excel-werkmap een gegevensmodel bevat, kunt u dit optimaliseren.

Werkmappen kunnen groter zijn dan we verwachten, vooral wanneer deze een krachtig gegevensmodel bevatten. Dit geldt met name als het gegevensmodel veel extra gegevens bevat die niet worden gebruikt.

Bepalen of de werkmap een gegevensmodel bevat

Wanneer u een werkmap heeft geopend in Excel 2013, kunt u eenvoudig bepalen of de Excel-werkmap een gegevensmodel bevat.

  1. Kies op het tabblad Gegevens de optie Verbindingen om het dialoogvenster Werkmapverbindingen te openen.
  2. Schuif omlaag in de lijst met verbindingen en zoek naar een item waarbij Gegevensmodel wordt aangegeven in de kolom Beschrijving. Als u dit ziet staan, bevat de werkmap een gegevensmodel.

 

Een gegevensmodel optimaliseren

U kunt een gegevensmodel optimaliseren door dit zo te configureren dat alleen de benodigde gegevens worden opgehaald. Hierna ziet u een aantal bronnen om u op weg te helpen:

 
[typo_alert style=”typo_rood”]Als de Excel-werkmap afbeeldingen of gearceerde cellen bevat, kunt u deze verwijderen.[/typo_alert]
De bestandsgrootte van een werkmap kan ook toenemen door afbeeldingen en gearceerde cellen. Als uw werkmap veel afbeeldingen of gearceerde cellen bevat, kunt u deze verwijderen. Gearceerde cellen en pagina’s kunnen ook veel schijfruimte in beslag nemen. Zie de volgende bronnen voor meer informatie over het werken met afbeeldingen in Excel:

 

Als de Excel-werkmap is beschadigd, kunt u deze proberen te herstellen

Werkmappen raken soms beschadigd door problemen met macro’s of andere problemen. Beschadigde werkmappen kunnen heel veel schijfruimte in beslag nemen. Als uw werkmap is beschadigd, kunt u deze proberen te herstellen in Excel. Zie Een beschadigde werkmap herstellen voor meer informatie.
 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!