OfficeGrip_logo

De nieuwste OneNote web update (maart 2022)

Nieuwe mogelijkheden voor OneNote web

Microsoft OneNote voor web heeft een aantal nieuwe functionaliteiten gekregen. Deze functionaliteiten maken het mogelijk om nog productiever te werken vanuit een OneNote omgeving. Met deze nieuwe functionaliteiten wordt Microsoft OneNote voor web vergelijkbaar met de desktop applicatie, omdat meerdere functionaliteiten worden toegevoegd. Op deze manier wordt het voor werknemers mogelijk om vanaf elk platform effectief notities te maken en bewerken. In dit bericht gaan we door de nieuwste functionaliteiten van Microsoft OneNote voor web heen.

Inhoudsopgave

Microsoft OneNote heeft een nieuwe mode switcher

Het komt regelmatig voor dat je een notitie alleen wilt bekijken. In de andere webapps is het mogelijk om specifiek aan te geven in welke modus je wilt werken (bewerken of alleen bekijken). Dit betekent dat je snel naar gegevens kan kijken zonder een bewerking uit te voeren. Het is vanaf nu mogelijk om in de web versie van OneNote de mode switcher te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om snel jouw documenten te bekijken zonder deze te bewerken. Dit ziet er als volgt uit:

Microsoft OneNote editing status

Betere kopieer en plak functie in OneNote web

Het is vanaf nu mogelijk om de opmaak van bepaalde applicaties te behouden. Dit betekent dat bijvoorbeeld tabellen die gekopieerd worden vanaf nu ook als een tabel geplakt worden in OneNote voor het web. De externe opmaak blijft dus behouden, waardoor jij deze niet opnieuw hoeft te bewerken. Verder blijft het mogelijk om alleen de tekst te plakken, wat betekent dat de opmaak niet wordt meegenomen.

OneNote opmaak plakken

Afbeelding instellen als achtergrond in OneNote

Het is nu mogelijk om een afbeelding vast te zetten als achtergrond in OneNote web. Dit maakt het makkelijker om markeringen en aantekening aan te brengen. Met deze mogelijkheid verplaatst de afbeelding niet meer, totdat een eindgebruiker deze loskoppelt van de achtergrond.

OneNote achtergrond foto

Video’s schalen in OneNote web

Met OneNote is het mogelijk om YouTube video’s toe te voegen. Nu kun je deze video in de OneNote web omgeving schalen naar het juiste formaat. Aan de hoeken van een video kan je deze schalen, waardoor je het juiste formaat krijgt. Dit maakt het makkelijker om video’s op een gestructureerde manier toe te voegen.

OneNote web video schalen

Conclusie

Met deze OneNote web update komen de webapp en de installeerbare app dichter bij elkaar. Dit betekent dat jij van dezelfde functionaliteiten gebruik kan maken als de installeerbare app. OneNote maakt het makkelijk om snel notities te maken op een flexibele manier. Met deze update is het nog makkelijker om op een productieve manier notities te maken.

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  copilot-prompting
  Copilot

  Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

  Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

  Lees meer...
  copilot-studio
  Copilot

  Microsoft Copilot Studio

  Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

  Lees meer...
  microsoft-archive
  Eindgebruiker

  Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

  Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!