OfficeGrip_logo

De nieuwste OneNote web update (maart 2022)

Nieuwe mogelijkheden voor OneNote web

Microsoft OneNote voor web heeft een aantal nieuwe functionaliteiten gekregen. Deze functionaliteiten maken het mogelijk om nog productiever te werken vanuit een OneNote omgeving. Met deze nieuwe functionaliteiten wordt Microsoft OneNote voor web vergelijkbaar met de desktop applicatie, omdat meerdere functionaliteiten worden toegevoegd. Op deze manier wordt het voor werknemers mogelijk om vanaf elk platform effectief notities te maken en bewerken. In dit bericht gaan we door de nieuwste functionaliteiten van Microsoft OneNote voor web heen.

Inhoudsopgave

Microsoft OneNote heeft een nieuwe mode switcher

Het komt regelmatig voor dat je een notitie alleen wilt bekijken. In de andere webapps is het mogelijk om specifiek aan te geven in welke modus je wilt werken (bewerken of alleen bekijken). Dit betekent dat je snel naar gegevens kan kijken zonder een bewerking uit te voeren. Het is vanaf nu mogelijk om in de web versie van OneNote de mode switcher te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om snel jouw documenten te bekijken zonder deze te bewerken. Dit ziet er als volgt uit:

Microsoft OneNote editing status

Betere kopieer en plak functie in OneNote web

Het is vanaf nu mogelijk om de opmaak van bepaalde applicaties te behouden. Dit betekent dat bijvoorbeeld tabellen die gekopieerd worden vanaf nu ook als een tabel geplakt worden in OneNote voor het web. De externe opmaak blijft dus behouden, waardoor jij deze niet opnieuw hoeft te bewerken. Verder blijft het mogelijk om alleen de tekst te plakken, wat betekent dat de opmaak niet wordt meegenomen.

OneNote opmaak plakken

Afbeelding instellen als achtergrond in OneNote

Het is nu mogelijk om een afbeelding vast te zetten als achtergrond in OneNote web. Dit maakt het makkelijker om markeringen en aantekening aan te brengen. Met deze mogelijkheid verplaatst de afbeelding niet meer, totdat een eindgebruiker deze loskoppelt van de achtergrond.

OneNote achtergrond foto

Video’s schalen in OneNote web

Met OneNote is het mogelijk om YouTube video’s toe te voegen. Nu kun je deze video in de OneNote web omgeving schalen naar het juiste formaat. Aan de hoeken van een video kan je deze schalen, waardoor je het juiste formaat krijgt. Dit maakt het makkelijker om video’s op een gestructureerde manier toe te voegen.

OneNote web video schalen

Conclusie

Met deze OneNote web update komen de webapp en de installeerbare app dichter bij elkaar. Dit betekent dat jij van dezelfde functionaliteiten gebruik kan maken als de installeerbare app. OneNote maakt het makkelijk om snel notities te maken op een flexibele manier. Met deze update is het nog makkelijker om op een productieve manier notities te maken.

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Meer lezen

  hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
  Microsoft Teams

  Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

  Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

  Lees meer...
  wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
  Achtergrond

  Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

  Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

  Lees meer...
  adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
  IT Manager

  Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

  De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!