OfficeGrip_logo

De nieuwste OneNote web update (maart 2022)

Nieuwe mogelijkheden voor OneNote web

Microsoft OneNote voor web heeft een aantal nieuwe functionaliteiten gekregen. Deze functionaliteiten maken het mogelijk om nog productiever te werken vanuit een OneNote omgeving. Met deze nieuwe functionaliteiten wordt Microsoft OneNote voor web vergelijkbaar met de desktop applicatie, omdat meerdere functionaliteiten worden toegevoegd. Op deze manier wordt het voor werknemers mogelijk om vanaf elk platform effectief notities te maken en bewerken. In dit bericht gaan we door de nieuwste functionaliteiten van Microsoft OneNote voor web heen.

Inhoudsopgave

Microsoft OneNote heeft een nieuwe mode switcher

Het komt regelmatig voor dat je een notitie alleen wilt bekijken. In de andere webapps is het mogelijk om specifiek aan te geven in welke modus je wilt werken (bewerken of alleen bekijken). Dit betekent dat je snel naar gegevens kan kijken zonder een bewerking uit te voeren. Het is vanaf nu mogelijk om in de web versie van OneNote de mode switcher te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om snel jouw documenten te bekijken zonder deze te bewerken. Dit ziet er als volgt uit:

Microsoft OneNote editing status

Betere kopieer en plak functie in OneNote web

Het is vanaf nu mogelijk om de opmaak van bepaalde applicaties te behouden. Dit betekent dat bijvoorbeeld tabellen die gekopieerd worden vanaf nu ook als een tabel geplakt worden in OneNote voor het web. De externe opmaak blijft dus behouden, waardoor jij deze niet opnieuw hoeft te bewerken. Verder blijft het mogelijk om alleen de tekst te plakken, wat betekent dat de opmaak niet wordt meegenomen.

OneNote opmaak plakken

Afbeelding instellen als achtergrond in OneNote

Het is nu mogelijk om een afbeelding vast te zetten als achtergrond in OneNote web. Dit maakt het makkelijker om markeringen en aantekening aan te brengen. Met deze mogelijkheid verplaatst de afbeelding niet meer, totdat een eindgebruiker deze loskoppelt van de achtergrond.

OneNote achtergrond foto

Video’s schalen in OneNote web

Met OneNote is het mogelijk om YouTube video’s toe te voegen. Nu kun je deze video in de OneNote web omgeving schalen naar het juiste formaat. Aan de hoeken van een video kan je deze schalen, waardoor je het juiste formaat krijgt. Dit maakt het makkelijker om video’s op een gestructureerde manier toe te voegen.

OneNote web video schalen

Conclusie

Met deze OneNote web update komen de webapp en de installeerbare app dichter bij elkaar. Dit betekent dat jij van dezelfde functionaliteiten gebruik kan maken als de installeerbare app. OneNote maakt het makkelijk om snel notities te maken op een flexibele manier. Met deze update is het nog makkelijker om op een productieve manier notities te maken.

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!