Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

synchronisatie-bibliotheek-app-onedrive-voor-bedrijven-afbreken

De synchronisatie van een bibliotheek met de app van OneDrive voor Bedrijven afbreken

Als u een bibliotheek van OneDrive voor Bedrijven of een SharePoint-sitebibliotheek heeft gesynchroniseerd met mappen op uw computer, kunt u de synchronisatie van deze mappen op elk gewenst moment afbreken. Wanneer u de synchronisatie van een map stopt, verbreekt u de verbinding van de map op uw computer met de bibliotheek op de server. U kunt de bibliotheek altijd opnieuw synchroniseren met uw computer.
 

Meestal breekt u de synchronisatie af omdat u wijzigingen tussen de map en de bibliotheek op de server niet langer wilt synchroniseren, bijvoorbeeld omdat u een project heeft voltooid. Soms gaat er echter iets mis met de verbinding tussen de map en de bibliotheek op de server. In plaats van te proberen het probleem op te lossen, kan het makkelijker zijn om de huidige synchronisatierelatie te verbreken en een geheel nieuwe synchronisatie van de bibliotheek te starten.

OPMERKING    Als u synchronisatieproblemen ondervindt, kunt u ook Herstellen uitvoeren. Hierbij wordt de verbinding van alle bibliotheken die u momenteel synchroniseert verbroken, waarna opnieuw verbinding wordt gemaakt.

U kunt de synchronisatie van een map ook onderbreken. In dit geval stopt u de synchronisatie van een map tijdelijk zonder de verbinding met de bibliotheek op de server te verbreken. U kunt de synchronisatie onderbreken als u de systeembronnen op dit moment niet wilt gebruiken voor de synchronisatie. U kunt de synchronisatie op elk gewenst moment hervatten.
 

  1. Selecteer het pictogram van OneDrive voor Bedrijven onderaan op het scherm en selecteer daarna De synchronisatie van een map afbreken…
    De opdracht De synchronisatie van een map afbreken in het menu van OneDrive voor Bedrijven
  2. Selecteer de map die u niet langer wilt synchroniseren en selecteer Synchronisatie afbreken.

Als u de synchronisatie van een map stopt, wordt de verbinding tussen de map en de bibliotheek verbroken. Alle bestanden blijven behouden in de eerder gesynchroniseerde map. U kunt de bibliotheek op elk gewenst moment opnieuw synchroniseren met uw computer.

Als u de synchronisatie wilt onderbreken, selecteert u het pictogram OneDrive voor Bedrijven in het systeemvak van Windows en selecteert u vervolgens Synchronisatie onderbreken. Er wordt een pauzepictogram weergegeven op het pictogram van OneDrive voor Bedrijven:

SharePoint-bibliotheekmappen waarvan de synchronisatie is onderbroken

Hiermee onderbreekt u de synchronisatie van alle bibliotheken die met uw computer worden gesynchroniseerd. Selecteer het pictogram OneDrive voor Bedrijven in het systeemvak van Windows en selecteer vervolgens Synchronisatie hervatten.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback