OfficeGrip_logo

Een nieuwe visie voor intelligente communicatie in Office 365

Vorige week heeft Microsoft bij Microsoft Ignite in Orlando, Florida een nieuwe visie geïntroduceerd voor intelligente communicatie , waarmee ze proberen bel- en vergadermogelijkheden te transformeren voor mensen en organisaties over de hele wereld. Intelligente communicatie gaat verder dan traditionele unified communications, waardoor u taken efficiënter kunt uitvoeren met minimale omschakeling, deel kunt nemen aan productievere vergaderingen die de hele levenscyclus van een vergadering bestrijken en uw dagelijkse communicatiestress beter kunt beheren. 

Microsoft Teams vormt de kern van ode visie voor intelligente communicatie van Microsoft – het samenbrengen van gesprekken, vergaderingen, bestanden, Office-apps en integraties van derden – om een enkele hub te bieden voor teamwerk in Office 365. Teams worden nu gebruikt door meer dan 125.000 organisaties in de hele wereld in slechts zes maanden sinds de lancering. Zijn sterke momentum heeft bewezen dat teamwerk essentieel is voor de manier waarop werk vandaag wordt gedaan.

Om deze visie op intelligente communicatie te bereiken brengt Microsoft uitgebreide oproep- en vergaderingsmogelijkheden in Teams samen met gegevens en inzichten uit de Microsoft Graph en een sterke roadmap van innovatie om teams in staat te stellen meer te bereiken.

Dit alles wordt gebouwd op een nieuwe, moderne Skype-infrastructuur voor zakelijke spraak- en videocommunicatie. De next-generation cloudgebaseerde architectuur drijft de communicatie-ervaringen in Teams al aan en evolueert snel. Microsoft is enthousiast over deze nieuwe infrastructuur omdat deze zowel snelheid van innovatie als communicatie-ervaringen van hogere kwaliteit zal bieden.

Naarmate we deze mogelijkheden uitbreiden, evolueert Microsoft Teams als de primaire client voor intelligente communicatie in Office 365 , waardoor de huidige Skype voor Bedrijven-client na verloop van tijd wordt vervangen.

De toekomst van zakelijke bijeenkomsten

Het op deze manier combineren van communicatie, samenwerking en intelligentie zal nieuwe dingen mogelijk maken gedurende de levenscyclus van een oproep of vergadering:

  • Vóór een vergadering zal Teams relevante documenten en rijke informatie over de deelnemers weergeven om u te helpen bij de voorbereiding.
  • Tijdens de vergadering kan het gesprek worden vastgelegd, getranscribeerd en voorzien van een tijdcode, met ondertiteling en spraakherkenning voor het toewijzen van opmerkingen aan specifieke personen.
  • Na de vergadering kunnen de cloudopname en het transcript automatisch aan het relevante kanaal worden toegevoegd, zodat conversaties, documenten, notities en actie-items kunnen worden beoordeeld, geïndexeerd en door het hele team kunnen worden doorzocht.

Afbeelding van een Teams-vergadering met vier deelnemers.

Introductie van oproepfuncties en verbeterde vergadermogelijkheden in Teams

In de afgelopen zes maanden heeft Microsoft de communicatiemogelijkheden in Teams verder verbeterd met nieuwe functies zoals geplande vergaderingen, Outlook-agenda-integratie en vergaderingen op mobiele apparaten. Ook hebben ze eerder deze maand gasttoegang ingevoerd – zodat u Teams kunt gebruiken om samen te werken met mensen buiten uw bedrijf. In de komende maanden zal het Office 365 team beginnen met het toevoegen van belfuncties in Teams – inclusief inkomende en uitgaande gesprekken naar PSTN-nummers, wachtstand, doorverbinden en voicemail.

Ook worden nieuwe verbeteringen aan Teams-vergaderingen geïntroduceerd, waaronder audioconferenties die deelnemers in staat stellen om deel te nemen aan een Teams-vergadering door een telefoonnummer te kiezen – en interoperabiliteit tussen Teams en Skype voor Bedrijven inclusief universele aanwezigheid, en berichten en oproepen interoperabiliteit.

Dit is nog maar het begin van een groot aantal nieuwe functies die de kern van vergaderingen en telefoonsysteemfuncties in Teams zullen brengen.

Microsoft blijft zich inzetten om de vertrouwde Skype-ervaring in elke vergaderruimte te brengen. Zo hebben ze sterke klantmomenten gezien met Skype Rooms Systems. Deze week heeft Lenovo aangekondigd dat zij een nieuw Skype Room Systems-apparaat, Smart Hub 500  op de markt zullen brengen , waarbij het huidige portfolio van Skype Room Systems wordt uitgebreid met Logitech , Crestron en Polycom . Bovendien zullen Polycom, Pexip en Blue Jeans Networks video-interop- mogelijkheden voor de cloud leveren binnen Teams. Dit draagt bij aan de bestaande video-interoperabiliteitsmogelijkheden voor Skype voor Bedrijven geleverd door Realcomconnect voor Office 365 van Polycom en het Infinity Fusion-product van Pexip.

What’s next?

Office 365-klanten kunnen vanaf deze week profiteren van de mogelijkheden in Microsoft Teams. Microsoft doet er alles aan om zichtbaarheid te geven in de productroadmap van Microsoft Teams, zodat hun klanten kunnen beoordelen wanneer Teams geschikt voor hen is. Ze zijn van plan in oktober een bijgewerkte roadmap voor Teams beschikbaar te maken.

Ook zijn ze van plan om Skype voor Bedrijven in Office 365 en Skype voor Bedrijven Server on-premises te blijven aanbieden en ondersteunen. Voor klanten die nog niet klaar zijn om hun PBX- en geavanceerde belfuncties naar de cloud te verplaatsen, zullen ze een nieuwe versie van Skype voor Bedrijven server lanceren die is gericht op de tweede helft van het kalenderjaar 2018.

Microsoft Teams en Skype voor Bedrijven-clients kunnen naast elkaar worden uitgevoerd om te evalueren en te verkennen wat het beste is voor uw organisatie.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!