OfficeGrip_logo
Beveiliging

Explosieve toename in hacks en datadiefstal

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft 30% meer meldingen gehad over hacks in 2020 ten opzichte van vorig jaar. Uit rapportage van de AP blijkt dat datadiefstal vaak te voorkomen is door betere beveiliging.

Steeds vaker meldingen

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt steeds vaker meldingen van hacking, phishing of malware. Criminelen proberen steeds vaker persoonsgegevens te bemachtigen. Met deze gegevens kunnen kwaadwillende bijvoorbeeld identiteitsfraude of verschillende soorten oplichten plegen. Deze vormen van oplichting kan mensen jarenlang achtervolgen en enorm veel geld kosten.

Hackers gaan professioneler te werk

Criminelen gaan steeds professioneler te werk. Vaak hebben ze organisaties in het vizier die veel persoonsgegevens verwerken. De hackers blijven langere tijd in een netwerk aanwezig voordat ze toeslaan. Op deze manier verkennen hackers het netwerk om de organisatie beter te leren kennen. Ze proberen meer bevoegdheden te krijgen, door bijvoorbeeld “systeembeheerders-rechten” te krijgen binnen het netwerk. Vanuit hier kunnen er ransomware-aanvallen worden gedaan of persoonsgegevens gestolen. De Autoriteit Persoonsgegevens geeft aan dat er een stijging is van 30% in het aantal hackmeldingen in 2020 ten opzichte van 2019. In 2019 waren deze meldingen ook al gestegen met 25%.

Meerfactorauthenticatie (MFA)

In 2020 zijn er naar schatting van de Autoriteit Persoonsgegevens tussen de 600.000 en 2.000.000 personen getroffen door een datalek waar slechts één stap nodig was om in te loggen. Dit toont aan dat meerfactorauthenticatie (MFA) een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsbeveiliging. Met meerfactorauthenticatie wordt het voor hackers een stuk lastiger om datadiefstal te plegen. De Microsoft Authenticator app is hier een goed voorbeeld van. Een hacker heeft dan toegang nodig tot jouw fysieke telefoon om te kunnen inloggen. Dit maakt een account een stuk veiliger en biedt betere bescherming dan wanneer er alleen een wachtwoord wordt gebruikt.

Tot slot

Een goede bedrijfsbeveiliging is erg belangrijk om hackers buiten de deur te houden. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft aan dat er een toename is van het aantal hacks die er plaatsvinden. Met meerfactorauthenticatie (MFA) kunnen er veel van deze hacks voorkomen worden. Meer weten over meerfactorauthenticatie? Download dan ons eBook “wachtwoordloze beveiliging“.

*Bron: De Autoriteit Persoonsgegevens

Microsoft Authenticator account overzicht

OfficeGrip en beveiliging

Bij OfficeGrip nemen wij beveiliging erg serieus. Wij ondersteunen bedrijven en implementeren allerlei verschillende soorten Cloud beveiliging. Denk dan aan beveiliging op basis van identiteit, beheer van alle hardware apparaten vanuit het netwerk, toegang op basis van rechten en nog veel meer. Benieuwd wat wij voor uw beveiliging kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Download het gratis eBook:

Wachtwoordloze beveiliging

Wachtwoordloze-beveiliging-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
  Microsoft Teams

  Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

  Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

  Lees meer...
  wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
  Achtergrond

  Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

  Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

  Lees meer...
  adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
  IT Manager

  Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

  De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!