Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Beveiliging

Explosieve toename in hacks en datadiefstal

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft 30% meer meldingen gehad over hacks in 2020 ten opzichte van vorig jaar. Uit rapportage van de AP blijkt dat datadiefstal vaak te voorkomen is door betere beveiliging.

Steeds vaker meldingen

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt steeds vaker meldingen van hacking, phishing of malware. Criminelen proberen steeds vaker persoonsgegevens te bemachtigen. Met deze gegevens kunnen kwaadwillende bijvoorbeeld identiteitsfraude of verschillende soorten oplichten plegen. Deze vormen van oplichting kan mensen jarenlang achtervolgen en enorm veel geld kosten.

Hackers gaan professioneler te werk

Criminelen gaan steeds professioneler te werk. Vaak hebben ze organisaties in het vizier die veel persoonsgegevens verwerken. De hackers blijven langere tijd in een netwerk aanwezig voordat ze toeslaan. Op deze manier verkennen hackers het netwerk om de organisatie beter te leren kennen. Ze proberen meer bevoegdheden te krijgen, door bijvoorbeeld “systeembeheerders-rechten” te krijgen binnen het netwerk. Vanuit hier kunnen er ransomware-aanvallen worden gedaan of persoonsgegevens gestolen. De Autoriteit Persoonsgegevens geeft aan dat er een stijging is van 30% in het aantal hackmeldingen in 2020 ten opzichte van 2019. In 2019 waren deze meldingen ook al gestegen met 25%.

Meerfactorauthenticatie (MFA)

In 2020 zijn er naar schatting van de Autoriteit Persoonsgegevens tussen de 600.000 en 2.000.000 personen getroffen door een datalek waar slechts één stap nodig was om in te loggen. Dit toont aan dat meerfactorauthenticatie (MFA) een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsbeveiliging. Met meerfactorauthenticatie wordt het voor hackers een stuk lastiger om datadiefstal te plegen. De Microsoft Authenticator app is hier een goed voorbeeld van. Een hacker heeft dan toegang nodig tot jouw fysieke telefoon om te kunnen inloggen. Dit maakt een account een stuk veiliger en biedt betere bescherming dan wanneer er alleen een wachtwoord wordt gebruikt.

Tot slot

Een goede bedrijfsbeveiliging is erg belangrijk om hackers buiten de deur te houden. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft aan dat er een toename is van het aantal hacks die er plaatsvinden. Met meerfactorauthenticatie (MFA) kunnen er veel van deze hacks voorkomen worden. Meer weten over meerfactorauthenticatie? Download dan ons eBook “wachtwoordloze beveiliging“.

*Bron: De Autoriteit Persoonsgegevens

Microsoft Authenticator account overzicht

OfficeGrip en beveiliging

Bij OfficeGrip nemen wij beveiliging erg serieus. Wij ondersteunen bedrijven en implementeren allerlei verschillende soorten Cloud beveiliging. Denk dan aan beveiliging op basis van identiteit, beheer van alle hardware apparaten vanuit het netwerk, toegang op basis van rechten en nog veel meer. Benieuwd wat wij voor uw beveiliging kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wachtwoordloze-beveiliging-2

Download dan nu het gratis Ebook "Wachtwoordloze beveiliging".

Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

Meer lezen

PowerPoint Presenter coach
Eindgebruiker

PowerPoint Presenter coach is nu beschikbaar

PowerPoint Presenter coach is nu beschikbaar Feedback op jouw presentatievaardigheden Met de PowerPoint Presenter coach wordt het makkelijker om je presentaties voor te bereiden. De Presenter coach geeft door middel

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.