OfficeGrip_logo

Hoe exporteer je OneNote-notities als een PDF

Als u een aantal notities wilt delen, maar iemand niet toegang tot al uw notities wil geven, kunt u notities exporteren als een Adobe PDF-bestand (Portable Document Format). U wilt wellicht een hand-out delen met een collega die niet over OneNote beschikt of die niet alles in uw notitieblok hoeft te zien. Of mogelijk moet u werkaantekeningen met een rapport indienen. In deze gevallen komt het opslaan van notities als een PDF goed van pas. 

OPMERKING    Wanneer u een notitieblok deelt met anderen, kan iedereen die toegang heeft, inhoud bewerken, informatie toevoegen en wijzigingen aanbrengen. Wanneer u een PDF opslaat, slaat u een statische momentopname van uw notities op. Wijzigingen die u later aanbrengt in OneNote, worden niet doorgevoerd in het PDF-bestand.

  1. Klik op de pagina die u wilt exporteren op Bestand > Exporteren.
  2. Kies onder Huidige exporteren datgene wat u wilt exporteren.
  3. Selecteer PDF (*pdf) en klik op Exporteren.

    U kunt notities exporteren naar andere indeling, zoals een PDF-, XPS- of Word-document.

  4. Kies in het dialoogvenster Opslaan als waar u uw bestand wilt opslaan.
  5. Geef het bestand een naam en klik op Opslaan.

 
TIP    Als u samen met anderen wilt kunnen werken aan dezelfde notities of hetzelfde notitieblok in plaats van een statische momentopname van uw notities te delen, kunt u notitieblokken delen op OneDrive. Als u geen PDF wilt maken, kunt u notities afdrukken of via e-mail sturen of notities tijdens een vergadering delen.
 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!