OfficeGrip_logo

Hoe richt je het IT-beheer succesvol in

Efficiënter werken met de juiste middelen

Het IT-beheer van een organisatie kan een klus zijn die veel tijd in beslag neemt. Zo kan het instellen van apparaten voor nieuwe medewerkers enige tijd kosten. Denk dan aan verschillende soorten instellingen en rechten die toegepast moeten worden. Wij bespreken hier hoe je het IT-beheer succesvol en efficiënt kan inrichten binnen een organisatie.

Het implementeren van nieuwe apparaten

Het instellen van nieuwe apparaten is nou eenmaal een tijdrovende klus. Nieuwe medewerkers hebben allemaal een eigen laptop nodig die aan verschillende eisen moet voldoen. Denk dan aan het installeren van de benodigde software en goede beveiligingsinstellingen toepassen. Per afdeling zijn er ook regelmatig verschillende toegangsrechten en instellingen die moeten worden toegepast.

De implementatie en het IT-beheer van nieuwe apparaten kan een stuk simpeler. Met Windows Autopilot kun je apparaten direct installeren op basis van verschillende profielen. De medewerker hoeft alleen de laptop aan te zetten en Windows Autopilot regelt de rest. Denk dan aan het instellen van alle beveiligingsinstellingen en benodigde software. De laptops kunnen automatisch in een Mobile Device Management (MDM) applicatie worden geïmplementeerd zonder dat het IT-beheer ernaar om hoeft te kijken.

Door Windows Autopilot te gebruiken is het mogelijk om de laptops rechtstreeks naar de medewerker op te sturen. De fabrikant maakt de laptop gebruiksklaar en de medewerker hoeft het apparaat alleen maar aan te zetten. Dit maakt het enorm gemakkelijk voor het personeel om nieuwe apparaten in te stellen. Het apparaat kan via Windows Autopilot direct in Microsoft Intune (MDM) worden geplaatst. Zo kunnen alle apparaten vanuit een centrale omgeving worden beheerd.

Hoe richt je het IT-beheer succesvol in

Het beveiligen van nieuwe apparaten

Het is natuurlijk belangrijk om een goed beveiligde omgeving te creëren. Je wilt immers niet dat jouw organisatie wordt getroffen door verschillende vormen van cybercriminaliteit. Door met Microsoft 365 te werken kun je de gehele IT-omgeving beveiligen tegen allerlei vormen van cybercriminaliteit. Het wordt makkelijker om apparaten te voorzien van de juiste instellingen en de benodigde software om cybercriminaliteit tegen te gaan.

Zorg er wel voor dat je niet alles direct dichttimmert aan de voorkant. Voor medewerkers kan het frustrerend zijn om niet hun eigen applicaties te kunnen installeren. Dit kan ervoor zorgen dat medewerkers op een andere manier toch hun favoriete applicaties gebruiken. In plaats daarvan kun je beter kijken naar welke middelen er nodig zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan Microsoft Teams. Met Microsoft Teams wordt het gemakkelijker om bestanden te delen met collega’s. Door medewerkers deze middelen te geven voorkom je dat bedrijfsgegevens via een onbeheerd systeem worden verzonden.

Tot slot

Het beheren van de IT-omgeving kan een stuk efficiënter met de juiste middelen. Het is met Windows Autopilot mogelijk om laptops gemakkelijk in de organisatie te implementeren. Zo zijn er nog meer middelen beschikbaar in Microsoft 365 om een veilige werkomgeving te creëren. Wil je meer weten over de beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365? Neem dan contact op met onze Microsoft 365 experts.

Meer lezen

Microsoft-365-Copilot-2
IT Manager

Wat is Microsoft 365 Copilot

Afgelopen maand heeft Microsoft Microsoft 365 Copilot aangekondigd: jouw co-piloot voor op het werk. Microsoft Copilot combineert de kracht van grote taalmodellen (LLM’s) met jouw gegevens in Microsoft Graph, jouw agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en meer, en de Microsoft 365-apps om uw woorden om te zetten in de krachtigste productiviteitstool op de planeet.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!