OfficeGrip_logo

Hoe staat het nu met de Skype voor Bedrijven-mogelijkheden in Microsoft Teams

Eind vorig jaar tijdens Microsoft Ignite introduceerde Microsoft een nieuwe visie voor intelligente communicatie waarbij Microsoft Teams de primaire client voor communicatie en samenwerking in Office 365 worden. Vandaag delen we meer details over onze geplande routekaart voor het toevoegen van Microsoft Skype voor Bedrijven-mogelijkheden aan Teams, zodat je je aan boord kunt plannen. 

Chatten – Teams biedt vandaag de dag uitgebreide mogelijkheden voor expressberichten, zowel privé 1 op 1 als groepschat. Microsoft verwacht tegen het einde van Q2-2018 extra berichtmogelijkheden te bieden in Teams. Hierbij moet je denken aan functies zoals onder meer scherm delen tijdens chat en verbinding maken met externe personen en bedrijven.

Vergaderingen – Teams biedt vandaag de dag al verschillende samenwerkingsmogelijkheden waaronder scherm delen, chats bekijken die in het kanaal zijn vastgelegd na de vergadering en de preview-modus van audioconferenties. Microsoft verwacht tegen het einde van Q2-2018 extra vergadermogelijkheden te bieden in Microsoft Teams. Deze functies omvatten ondersteuning voor vergaderruimten met Skype Room Systems en mogelijkheden voor cloud-video-interoperabiliteit waarmee externe vergaderruimteapparaten verbinding kunnen maken met Teams-vergaderingen.

Bellen – Tegenwoordig biedt Teams veel belmogelijkheden. Later dit kwartaal is Microsoft van plan om voicemail voor Teams beschikbaar te maken. Tegen het einde van Q2-2018 zullen ze u in staat stellen om uw bestaande telefoonlijn te gebruiken om beldiensten in Office 365 te activeren.

Naast het brengen van mogelijkheden die nu al bestaan in Skype voor Bedrijven naar Microsft Teams is Microsoft ook druk bezig om nieuwe intelligente communicatie mogelijkheden naar Teams te brengen. Zoals te zien is in deze Ignite Microsoft Teams en Skype voor Bedrijven sessie kunnen klanten een vergadering opnemen en opslaan in Teams, transcriptie toegevoegd krijgen en in de vergadering zoeken naar belangrijke termen/woorden. Deze functies zullen aan het einde van Q2-2018 worden uitgerold.

Als onderdeel van deze nieuwe visie op intelligente communicatie van Microsoft grijpen ze gelijk de kans om de naamgeving van hun premium communicatieaanbod te vereenvoudigen. PSTN Conferencing staat nu bekend als Audio Conferencing. Cloud PBX zal nu bekend staan als Phone System en PSTN Calling zal nu bekend staan als Calling Plan. Microsoft hoopt dat deze namen intuïtiever zijn voor zowel IT-managers als voor eindgebruikers terwijl ze communicatie verder integreren met onderlinge samenwerking.

skype-voor-bedrijven-mgelijkheden-microsoft-teams

Klik om de volledige pdf van de Roadmap te downloaden

Microsoft en OfficeGrip moedigen alle klanten die dit nog niet hebben gedaan aan om vandaag Teams te gaan gebruiken, hetzij zelfstandig of zij aan zij met Skype voor Bedrijven.

U kunt een lijst met aankomende functies vinden op de openbare Roadmap van Office 365.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!