OfficeGrip_logo

Hoe stel je je e-mail in in Outlook voor Mac 2011

Als u Microsoft Outlook voor Mac 2011 wilt verbinden met uw Office 365- of een ander op Microsoft Exchange gebaseerd account, hebt u slechts uw e-mailadres en wachtwoord nodig.

OPMERKING   Als u geen Office-365-account of een ander op Exchange gebaseerd account gebruikt, leest u Een e-mailaccount toevoegen aan Outlook voor Mac 2011. Raadpleeg Wat is een Microsoft Exchange Server-account? voor meer informatie.

Outlook voor Mac 2011 instellen

 1. Open Outlook voor Mac 2011. Klik in het menu Extra op Accounts. Als dit het eerste account is dat u maakt in Outlook 2011, klikt u onder Een account toevoegen op Exchange-account.

Als u eerder een e-mailaccount voor een ander e-mailadres hebt gemaakt, klikt u onder aan het dialoogvensterAccounts op nieuw en vervolgens op Exchange.

 1. Typ op de pagina Gegevens van Exchange-account invoeren uw e-mailadres.
 2. Controleer of bij Verificatie de optie Gebruikersnaam en wachtwoord is geselecteerd.
 3. Typ in het vak Gebruikersnaam uw volledige e-mailadres. Typ uw wachtwoord in het vak Wachtwoord.
 4. Zorg dat Automatisch configureren is geselecteerd en klik op Account toevoegen.
 5. Nadat u op Account toevoegen hebt geklikt, wordt in Outlook online gezocht naar de instellingen voor uw mailserver. Er verschijnt eerst een dialoogvenster met de vraag of de server de instellingen mag configureren. Schakel hier het selectievakje Mijn antwoord altijd gebruiken voor deze server in en klik vervolgens opToestaan.
 6. Als Outlook het account kan instellen, verschijnt het account in het dialoogvenster Accounts. Sluit het dialoogvenster Accounts. Als het account niet automatisch kan worden ingesteld door Outlook, raadpleegt u de volgende sectie in dit artikel.

 

Verbindingsproblemen oplossen

 • Als voor uw e-mailaccount registratie is vereist, moet u zich registeren wanneer u zich voor het eerst bij Outlook Web App (ook wel Outlook on the web genaamd) aanmeldt. U kunt geen verbinding met uw e-mailaccount maken via Outlook als u uw account niet via Outlook Web App hebt geregistreerd. Nadat u zich hebt aangemeld bij uw account, meldt u zich weer af. Probeer daarna verbinding te maken via Outlook. Zie Aanmelden bij Outlook Web App voor meer informatie over de manier waarop u zich bij uw account aanmeldt .
 • Voer een of meer van de volgende handelingen uit als Outlook uw account niet kan instellen:
  • Wacht een paar minuten en probeer het opnieuw.
  • Als u onmiddellijk met uw e-mailaccount verbinding wilt maken, gebruikt u een webbrowser om verbinding met uw account te maken met behulp van Outlook Web App. Zie Aanmelden bij Outlook Web App voor meer informatie. U kunt ook verbinding maken met uw account met behulp van een e-mailprogramma dat ondersteuning biedt voor POP of IMAP. Zie IMAP- of POP-e-mailprogramma’s gebruiken voor meer informatie.
  • Lees het artikel Ik kan geen verbinding met mijn Exchange-account maken.
  • Als u een Office 365-account hebt, wordt u aangeraden de Office 365-community te bezoeken.
  • Als u de naam weet van de persoon die uw postvak beheert, neemt u contact op met die persoon en meldt u de fout die wordt weergegeven wanneer u probeert verbinding te maken met Outlook.

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!