OfficeGrip_logo

Hoe werk je succesvol hybride met jouw organisatie

Werken vanaf verschillende locaties

We zien dat steeds meer organisaties het mogelijk maken om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Hybride werken is enorm in populariteit toegenomen, omdat werknemers het prettig vinden gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om dit succesvol te kunnen doen zijn er wel een aantal benodigdheden. Zo moeten de juiste spullen aanwezig zijn en moet de IT-omgeving goed op orde zijn. Daarom kijken wij hier hoe je als organisatie succesvol hybride werken kan faciliteren.

Inhoudsopgave

Hoe maak je hybride werken mogelijk

Om hybride werken mogelijk te maken heb je eigenlijk een aantal dingen nodig. Denk dan aan goede thuiswerkplekken, mobiele apparatuur en een goede IT-omgeving. Deze onderdelen maken deel uit van de moderne werkplek en zijn essentieel bij het hybride werken. Om succesvol hybride te kunnen werken moet je als werknemer vanaf elke locatie toegang kunnen krijgen tot gegevens. Een moderne werkplek faciliteert hierin door op een veilige manier data beschikbaar te maken.

In de praktijk betekent dit dat organisaties steeds meer vanuit de cloud gaan werken. De cloud beschikt namelijk altijd over de meest recente gegevens, waardoor samenwerken makkelijker wordt. Hybride werken vraagt dus vooral meer van de IT-omgeving dan de traditionele manier. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het inrichten van deze moderne werkplekken.

Traditionele servers zijn niet meer voldoende

Organisaties maken vaak gebruik van traditionele servers om data op te slaan. Dit is een verouderde manier, omdat gegevens niet vanaf elke locatie toegankelijk zijn. Regelmatig komen wij VPN-verbindingen, remote desktop omgevingen of andere manieren tegen om toch toegang te krijgen tot gegevens. Dit zijn omslachtige manieren om het hybride werken te faciliteren.

Door gebruik te maken van Microsoft 365 wordt het makkelijker om werknemers toegang te geven tot data. Er worden verschillende beveiligingslagen toegepast, waardoor werknemers op een veilige manier toegang krijgen tot gegevens. Om succesvol hybride te kunnen werken heeft een organisatie een degelijke IT-omgeving nodig.

Hybride werken Microsoft 365

Waarom Microsoft 365 gebruiken voor het hybride werken

Microsoft 365 creëert in de basis een moderne werkplek. Met een moderne werkplek kunnen werknemers op een veilige en productieve manier samenwerken. De kracht van Microsoft 365 zit in de integratie met de cloud. Door gebruik te maken van de cloud krijgt elke werknemer direct toegang tot de laatste gegevens. Een Microsoft 365 omgeving zorgt hiervoor, omdat samenwerken op deze manier veel makkelijker wordt.

Een Microsoft 365 omgeving bestaat uit verschillende applicaties. Al deze applicaties hebben een ander doel en helpen om gegevens effectief te delen. Een aantal van deze belangrijke applicaties zijn:

 • SharePoint als centrale dataopslag
 • Microsoft Teams als samenwerkingshub
 • OneDrive als persoonlijke opslaglocatie
 • De Office applicaties om documenten te verwerken

In de gehele omgeving zijn verschillende applicaties aanwezig. Deze applicaties werken allemaal vanuit de cloud en voorzien daarmee in de nieuwste data. De cloud houdt deze omgeving veilig door geavanceerde beveiligingsmogelijkheden toe te passen. Zo blijven werknemers toegang behouden tot data en wordt er tegelijkertijd veiliger gewerkt.

Waarom fysieke servers niet geschikt zijn voor hybride werken

Het hybride werken vereist op een makkelijke manier toegang tot gegevens. Fysieke servers zijn minder geschikt voor het hybride werken, omdat werknemers lastig toegang krijgen tot deze gegevens. Het nadeel van fysieke servers is ook de veiligheid van gegevens. Werknemers gaan vanaf verschillende locaties werken, waardoor gegevens zich veel meer gaan verplaatsen. Dit brengt risico’s met zich mee waar je als organisatie rekening moet houden.

Een moderne werkplek helpt om de veiligheid van gegevens te waarborgen. Dit komt omdat gegevens vanuit een SharePoint, Microsoft Teams of OneDrive omgeving toegankelijk zijn. Deze omgevingen worden voorzien van de nieuwste beveiligingsmogelijkheden, waardoor datalekken tot een minimum worden beperkt.

Hybride werkplek moderne werkplek

Hoe een moderne werkplek gegevens veilig houdt

De moderne werkplek houdt gegevens veilig opgeslagen in een cloud omgeving. Bij het hybride werken raadplegen werknemers de cloud voor deze gegevens. Organisaties kunnen voor verschillende beveiligingsmaatregelen kiezen om gegevens te beschermen. Denk dan aan bescherming tegen phishing, ransomware, virussen en ongeoorloofd toegang. De zakelijke apparatuur van een organisatie is compleet vanuit de cloud te beheren, waardoor je op een veilige manier toegang geeft tot gegevens. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van Microsoft Endpoint Manager.

Apparaatbeheer is essentieel bij het hybride werken

In organisaties zijn veel verschillende apparaten aanwezig. Door gebruik te maken van Microsoft 365 wordt het mogelijk om al deze apparaten succesvol te beheren. Dit wordt gedaan door Mobile Device Management toe te passen. Met Mobile Device Management worden alle apparaten van de organisatie optimaal beheerd en beveiligd. Dit gebeurt volledig vanuit de cloud, waardoor werknemers ongestoord verder kunnen werken. Zo weet je als organisatie zeker dat alle apparaten voldoen aan het bedrijfsbeleid en over de nieuwste updates beschikken.

Microsoft 365 hybride werken

Een hybride werkplek thuis inrichten

Een hybride werkplek moet ook thuis goed worden ingericht. Denk dan aan praktische dingen zoals bureaus, kantoorstoelen, monitoren, dockingstations en laptops. Dit zijn allemaal onderdelen die nodig zijn om een thuiswerkplek zo succesvol mogelijk in te richten. Een hybride werkplek maakt veel gebruik van een laptop, omdat op deze manier data het makkelijkste toegankelijk is.

Als organisatie moet je dus ook voorzien in de fysieke apparatuur om hybride werken mogelijk te maken. Werknemers hebben een goede werkplek nodig om productief te kunnen blijven werken. Een laptop is daarbij essentieel, omdat deze ervoor zorgt dat werknemers vanaf elke locatie toegang hebben tot gegevens. Ze kunnen in de basis hun werkplek overal mee naartoe nemen.

Conclusie

Succesvol hybride werken vereist meer van de IT-omgeving dan de traditionele manier. Werknemers hebben vanaf verschillende locaties toegang nodig tot gegevens. Fysieke servers zijn hiervoor minder geschikt, waardoor het werken vanuit de cloud de juiste vervolgstap is. In ons eBook gaan wij verder in op het creëren van een moderne werkplek. Deze kun je hieronder downloaden:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!