OfficeGrip_logo

Hoe werkt Microsoft Teams

Eén centrale samenwerkingshub voor jouw organisatie

Met Microsoft Teams heeft jouw organisatie één centraal samenwerkingsplatform. Het creëert één plek waarin alle communicatie en gegevens van jouw organisatie staat.  Hoe Microsoft Teams werkt is afhankelijk van de functionaliteit die je wilt gebruiken. Microsoft Teams bestaat uit 4 hoofdfunctionaliteiten die allemaal een andere functie vervullen. Wij gaan daarom hier kijken naar hoe Microsoft Teams werkt en welke functionaliteiten beschikbaar zijn.

Inhoudsopgave

Welke functionaliteiten bevat Microsoft Teams

Microsoft Teams werkt in de basis vanuit 4 hoofdfunctionaliteiten. Deze functionaliteiten zijn bellen, chatten, samenwerken en vergaderen. Door deze functionaliteiten wordt het makkelijker om in contact te blijven en samen te werken met elkaar. Hoe Microsoft Teams werkt is door deze 4 functionaliteiten makkelijk beschikbaar te maken binnen jouw organisatie. Deze functionaliteiten zijn beschikbaar voor iedereen binnen de organisatie die gebruik maakt van Microsoft Teams.

Het is belangrijk om deze functionaliteiten effectief te gebruiken. We zien regelmatig dat werknemers zowel Microsoft Teams als e-mail gebruiken om in contact te blijven met collega’s. Het is belangrijk om zo veel mogelijk in Microsoft Teams te doen, omdat je anders omgevingen door elkaar heen gaat gebruiken. Microsoft Teams werkt juist het beste als jouw organisatie er zo veel mogelijk gebruik van maakt.

Hoe werkt bellen in Microsoft Teams

In Microsoft Teams is het mogelijk om te bellen naar collega’s. Dit gebeurt vanuit de chatfunctie of via de knop “oproepen”. Open een chat met een collega en dan zie je in de rechterbovenhoek een icoontje met een telefoon staan. Door op dit icoontje te klikken kun je direct met een collega bellen. In de onderstaande afbeelding zie je de knop met de telefoon die je kan gebruiken binnen de chatfunctie om te bellen.

Bij de knop oproepen in de linker balk kun je boven het numerieke toetsenbord ook een naam van een collega intypen. Door deze persoon te selecteren en op de knop “bellen” te klikken vindt er direct een telefoongesprek plaats.

Hoe werkt bellen in Microsoft Teams

Hoe werkt chatten in Microsoft Teams

De chatfunctie is een belangrijk onderdeel van Microsoft Teams. Het is een van de meest gebruikte functionaliteiten, omdat het zorgt voor snelle communicaties tussen collega’s. Een chat kun je gemakkelijk starten door in de linker balk op de “chat” knop te klikken. Vervolgens kan je op het vierkantje met het potlootje klikken. Dan krijg je een veld waarin je de naam of het e-mailadres kan invoeren van jouw collega. Op het moment dat je een chat hebt gestart kun je berichten, foto’s of documenten versturen. Dit kun je doen door op de chatbalk te klikken of documenten daarnaartoe te slepen. In de onderstaande afbeelding zie je hoe het chatten in Microsoft Teams werkt:

Hoe werkt chatten in Microsoft Teams

Hoe werkt samenwerken in Microsoft Teams

Samenwerken is waar Microsoft Teams in de basis om draait. Daarom is het mogelijk om op verschillende manieren samen te werken met elkaar. Heb je bijvoorbeeld snel input nodig, dan kun je documenten via de chatfunctie met elkaar delen. Dit is vooral handig als je even snel één-op-één feedback wilt hebben van een collega.

Wil je beter samenwerken met jouw complete team, dan is het belangrijk om de juiste Teams te creëren in Microsoft Teams. Een ICT-partner maakt voor alle afdelingen één centrale teamsopslag. Deze kun je terugvinden onder het kopje “Teams”. Elke afdeling heeft verschillende kanalen waarin alle gegevens kunnen worden opgeslagen. Dit maakt het makkelijker om samen te werken en gegevens met elkaar te delen.

Hoe werkt vergaderen in Microsoft Teams

De laatste hoofdfunctionaliteit van Microsoft Teams focust zich op het vergaderen met elkaar. Op het moment dat collega’s vanaf verschillende locaties werken, is het lastiger om vergaderingen te organiseren. Met Microsoft Teams kunnen vergadering snel en gemakkelijk digitaal plaatsvinden. Een vergadering kan één-op-één zijn of met meerdere personen tegelijk. Door de agenda in teams of Outlook te gebruiken wordt het mogelijk om een vergadering te maken.

Microsoft Teams

Waarom Microsoft Teams gebruiken

Microsoft Teams maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk in contact te komen met collega’s. We werken steeds vaker vanaf verschillende locaties, waardoor een samenwerkingsplatform steeds belangrijker wordt. Je wilt binnen jouw organisatie ervoor zorgen dat iedereen optimaal bereikbaar is. Dit zorgt er namelijk voor dat werknemers optimaal met elkaar in contact kunnen blijven. Met de 4 hoofdfunctionaliteiten binnen Microsoft Teams wordt het mogelijk om veilig en productief met elkaar samen te werken en in contact te blijven.

Conclusie

Het goed gebruiken van de functionaliteiten in Microsoft Teams is enorm belangrijk. Met de juiste functionaliteiten wordt het mogelijk om veiliger en productiever te werken. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken kan Microsoft Teams eigenlijk niet meer ontbreken. Wij hebben hier de 4 hoofdfunctionaliteiten van Microsoft Teams besproken, maar er zitten nog veel meer functionaliteiten in Microsoft Teams. Deze kun je terugvinden in ons eBook hieronder:

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

copilot-prompting
Copilot

Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

Lees meer...
copilot-studio
Copilot

Microsoft Copilot Studio

Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

Lees meer...
microsoft-archive
Eindgebruiker

Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!