OfficeGrip_logo

Kun je Office 2013 gebruiken zonder internet toegang?

De meeste Office 365 plannen bevatten Office 2013 applicaties die gebruikers kunnen installeren op hun eigen computers en apparaten, maar hier bij OfficeGrip merken wij dat er nog steeds verwarring bestaat over de mogelijkheid om Office 2013 te gebruiken zonder internetconnectie. Het is duidelijk dat op het moment dat u gebruik maakt van Office Online (Web Apps), IT monitoring, onderhoudsactiviteiten en dergelijken er een internetverbinding nodig is. Maar hoe werkt het als u simpelweg een Word document of Excel spreadsheet wilt maken? Kunt u uw applicatie opstarten en beginnen met werken, met of zonder online te zijn, zoals het geval was in vorige versies van Office? 

Office 2013 acties waarvoor internettoegang nodig is

Het antwoord is bedrieglijk makkelijk. U heeft internettoegang nodig om uw Office 2013 programma’s die onderdeel zijn van een Office 365 plan te installeren, activeren en managen.

Installatie en activatie

Op het moment dat u een Office 365 plan heeft dat Office 2013 applicaties bevat heeft u internet toegang nodig om deze Office 2013 applicaties te installeren. Dit komt omdat de installatie van Office 2013 als onderdeel van Office 365 gebruik maakt van click-to-run technologie, waar u hier verdere uitleg over kunt vinden.

Op het moment dat Office 2013 geïnstalleerd is kunt u de applicaties gebruiken op een dagelijkse basis zonder internettoegang; de ‘ouderwetse’ manier. Periodiek zult u verbinding moeten maken met het internet om uw Office 365 abonnement te valideren.

Management

Office 365 is een abonnement-gebaseerde dienst. Dit houdt in dat als uw Office 2013 applicaties deel uitmaken van uw Office 365 plan Microsoft moet kunnen verifiëren dat u een actief maandelijks abonnement heeft. Deze verificatie vraagt om toegang tot het internet maar dit gaat automatisch en u hoeft dan ook geen actie te ondernemen hiervoor.

Als u bestanden opslaat in OneDrive en u deze bestanden niet lokaal gesynchroniseerd heeft zult u toegang tot het internet moeten hebben om deze bestanden te openen. Om bestanden met OneDrive te synchroniseren heeft u ook internettoegang nodig.

Office 2013 acties waarvoor geen internettoegang nodig is

Ook zonder internettoegang kunt u Office 2013 applicaties zoals Word, PowerPoint en Excel openen en gebruiken zonder internetconnectie. Waar u rekening mee moet houden is dat als u bestanden opslaat u alleen de mogelijkheid heeft om bestanden lokaal op te slaan. Let hier vooral op als u OneDrive of andere internet locaties als uw standaard save of auto-recover locatie heeft ingesteld.

Zolang u één keer per maand online bent om uw abonnement te verifiëren zult u geen problemen tegenkomen bij uw Office 2013 applicaties.

Als u Office 2013 zonder maandelijks abonnement heeft aangeschaft, dus niet als onderdeel van Office 365 zijn de bovenstaande beperkingen niet van toepassing.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!