OfficeGrip_logo

Maak kennis met het Microsoft 365 Admin Center

Microsoft onthulde vorig jaar Microsoft 365, waarin Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security samenkomen om een complete, intelligente en veilige oplossing voor de moderne werkplek te bieden. In oktober bereikte Microsoft 365 Business de algemene beschikbaarheid, waarmee een geïntegreerde oplossing ontworpen is om IT voor het midden- en kleinbedrijf te vereenvoudigen. 

Microsoft heeft heel goed door dat zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen en alles er tussen afhankelijk zijn van het admin center voor een breed scala aan activiteiten. Vanuit administratief oogpunt is de visie van Microsoft voor Microsoft 365 het vereenvoudigen van IT door het verenigen van het beheer tussen gebruikers, apparaten, apps en services. Deze week markeert dan ook een belangrijke stap in die visie vanwege de nieuwe admin-ervaring die wordt uitgerold voor alle Microsoft 365-klanten. Dit zal dé plaats zijn voor beheerders om aan de slag te gaan met Microsoft 365 en de uitgebreide managementmogelijkheden en -ervaringen te ontdekken die voor hen beschikbaar zijn.

Geïntegreerd in dit beheerderscentrum is het nieuwe Microsoft 365 Security & Compliance Center gericht op het leveren van geïntegreerde beheerfuncties in Office 365, Windows en EMS  aan beveiligings- en compliance-specialisten. Ook Microsoft 365 Device Management is hier te vinden welke de nadruk legt op het leveren van geïntegreerd apparaatbeheer-mogelijkheden voor Intune, Office en Windows. Het Security and Compliance Center is binnenkort beschikbaar en Device Management volgt daarna. Aanvullende details volgen nog.

 

M365 screen.png

 

In de komende maanden zal Microsoft blijven investeren in meer geïntegreerde, gestroomlijnde beheerervaringen voor Microsoft 365 om organisaties te helpen productiever en veiliger te worden, terwijl ze hun IT-middelen optimaliseren. Ook willen ze de gebruikerservaring van de beheerder blijven verbeteren, zodat beheerders hun taken sneller en eenvoudiger kunnen uitvoeren en meer gedaan krijgen met hun dag.

Microsoft 365-abonnees krijgen automatisch de nieuwe beheerderservaring nadat deze is uitgerold naar uw tenant. U kunt inloggen zoals u gewoonlijk doet of naar admin.microsoft.com gaan om de nieuwe beheerderservaring uit te proberen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!