OfficeGrip_logo

Microsoft 365 ondersteunt nu bestanden met een grootte tot wel 250 GB

 

Naarmate werken en leren op afstand toeneemt, neemt ook de behoefte toe om op betrouwbare en veilige wijze grote bestanden, 4K- of 8K-videobestanden, 3D-modellen, CAD-bestanden of grote wetenschappelijke datasets, te delen met collega’s, klanten en collega’s. Microsoft werkt er voortdurend aan om werknemers over de hele wereld in staat te stellen hun beste werk te leveren.

Grote bestanden opslaan gemakkelijker dan ooit

Deze week hebben ze aangekondigd dat ze het gemakkelijker dan ooit voor je maken om grote bestanden op te slaan, te synchroniseren en te delen in Microsoft 365. Deze laatste verbetering zal helpen om de maximale bestandsgrootte voor het uploaden van Microsoft 365 te verhogen van 100 GB naar 250 GB, waaronder uploads van bestanden naar SharePoint, Teams en OneDrive.

Dus nu kun je gemakkelijk grote bestanden delen, zoals een 3D-model van een nieuw gebouw, een commerciële opname van een klant in 8K-video, een grote dataset voor een vaccinproef of onderzoeksprojecten of grote video’s voor educatieve projecten. En deze verandering is niet alleen van toepassing op bedrijven en scholen.

Van al je bestanden wordt een back-up gemaakt in Azure Storage

Als je gebruik maakt van OneDrive voor persoonlijk gebruik, kunt je eenvoudig een videoalbum uploaden om te delen met je familieleden of bijvoorbeeld een zipbestand met een groot pc-spel.

Microsoft heeft de limiet van 250 GB bereikt door de opslag te optimaliseren voor uploadprestaties: elk bestand wordt opgesplitst in delen en elk stuk is versleuteld met een unieke sleutel. Van al je bestanden wordt een back-up gemaakt in Azure Storage, waardoor hoge beschikbaarheid en prestaties worden gegarandeerd. Je kunt jouw grote bestanden eenvoudig uploaden en downloaden wanneer en waar je ze nodig heeft.

Prestatieverbetering door differentiële synchronisatie

En je hoeft je geen zorgen te maken over het synchroniseren van deze grote bestanden – met differentiële synchronisatie worden alleen de wijzigingen die jezelf en je medewerkers aanbrengen gesynchroniseerd – waardoor de synchronisatietijd wordt verkort. Hierdoor worden de prestaties verbeterd en het netwerkgebruik verminderd.

Ten slotte zijn jouw bestanden, zoals gebruikelijk, altijd bij je op elk apparaat, waar je ook bent, of je nu bestanden bewerkt in OneDrive, projecten deelt voor revisie in SharePoint of samenwerkt in Teams.
Ondersteuning voor het uploaden van bestanden met een bestandsgrootte van 250 GB wordt eind januari uitgerold en algemene beschikbaarheid zal tegen het einde van dit kwartaal plaatsvinden.

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!