OfficeGrip_logo

Microsoft 365 ondersteunt nu bestanden met een grootte tot wel 250 GB

 

Naarmate werken en leren op afstand toeneemt, neemt ook de behoefte toe om op betrouwbare en veilige wijze grote bestanden, 4K- of 8K-videobestanden, 3D-modellen, CAD-bestanden of grote wetenschappelijke datasets, te delen met collega’s, klanten en collega’s. Microsoft werkt er voortdurend aan om werknemers over de hele wereld in staat te stellen hun beste werk te leveren.

Grote bestanden opslaan gemakkelijker dan ooit

Deze week hebben ze aangekondigd dat ze het gemakkelijker dan ooit voor je maken om grote bestanden op te slaan, te synchroniseren en te delen in Microsoft 365. Deze laatste verbetering zal helpen om de maximale bestandsgrootte voor het uploaden van Microsoft 365 te verhogen van 100 GB naar 250 GB, waaronder uploads van bestanden naar SharePoint, Teams en OneDrive.

Dus nu kun je gemakkelijk grote bestanden delen, zoals een 3D-model van een nieuw gebouw, een commerciële opname van een klant in 8K-video, een grote dataset voor een vaccinproef of onderzoeksprojecten of grote video’s voor educatieve projecten. En deze verandering is niet alleen van toepassing op bedrijven en scholen.

Van al je bestanden wordt een back-up gemaakt in Azure Storage

Als je gebruik maakt van OneDrive voor persoonlijk gebruik, kunt je eenvoudig een videoalbum uploaden om te delen met je familieleden of bijvoorbeeld een zipbestand met een groot pc-spel.

Microsoft heeft de limiet van 250 GB bereikt door de opslag te optimaliseren voor uploadprestaties: elk bestand wordt opgesplitst in delen en elk stuk is versleuteld met een unieke sleutel. Van al je bestanden wordt een back-up gemaakt in Azure Storage, waardoor hoge beschikbaarheid en prestaties worden gegarandeerd. Je kunt jouw grote bestanden eenvoudig uploaden en downloaden wanneer en waar je ze nodig heeft.

Prestatieverbetering door differentiële synchronisatie

En je hoeft je geen zorgen te maken over het synchroniseren van deze grote bestanden – met differentiële synchronisatie worden alleen de wijzigingen die jezelf en je medewerkers aanbrengen gesynchroniseerd – waardoor de synchronisatietijd wordt verkort. Hierdoor worden de prestaties verbeterd en het netwerkgebruik verminderd.

Ten slotte zijn jouw bestanden, zoals gebruikelijk, altijd bij je op elk apparaat, waar je ook bent, of je nu bestanden bewerkt in OneDrive, projecten deelt voor revisie in SharePoint of samenwerkt in Teams.
Ondersteuning voor het uploaden van bestanden met een bestandsgrootte van 250 GB wordt eind januari uitgerold en algemene beschikbaarheid zal tegen het einde van dit kwartaal plaatsvinden.

Meer lezen

Microsoft-Stream
Eindgebruiker

Ontdek de vernieuwde versie van Microsoft Stream

Microsoft Stream (Classic) heeft een transformatie ondergaan en is vernieuwd als Stream (op SharePoint). De krachten van Stream en SharePoint worden gebundeld en daardoor is het mogelijk om video’s te creëren die direct geïntegreerd zijn in Microsoft 365. In dit artikel bespreken we de nieuwe Stream-ervaring en de gevolgen die dit heeft voor het gebruik van de klassieke versie van Stream.

Lees meer...
Eindgebruiker

De introductie van Town Halls in Microsoft Teams

Om de virtuele evenementervaring op Teams te vereenvoudigen, integreert Microsoft haar live-evenementmogelijkheden in de Teams-vergaderervaring. Dit zal een uniforme ervaring creëren voor gebruikers, of ze nu een kleine vergadering, een klantgericht webinar of een bedrijfsbrede Town Hall organiseren.

Lees meer...
Eindgebruiker

Verbeterde functies binnen Microsoft Forms

In deze blog lichten wij de nieuwe functies van Microsoft Forms toe. Deze vernieuwingen zijn aangebracht in het verzamelen van realtime feedback. Dankzij Forms en Quizzes kunnen gebruikers moeiteloos en vlekkeloos realtime gegevens creëren, delen en analyseren die zij tijdens presentaties verzamelen.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!