OfficeGrip_logo

Microsoft Azure – Alles wat jij moet weten

Een modern cloudplatform met meer dan 200 producten

Microsoft Azure is het moderne cloudplatform dat bestaat uit meer dan 200 producten en cloudservices. Het Azure-cloudplatform maakt het mogelijk om applicaties te ontwikkelen en in een cloudomgeving te plaatsen. Dit geeft organisaties een veilige en schaalbare oplossing om applicaties vanuit de cloud te ontwikkelen en gebruiken. Microsoft Azure is een platform met veel verschillende gebruiksscenario’s en mogelijkheden. Wij bespreken hier wat er allemaal mogelijk is met het Azure platform.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft Azure?

Met Microsoft Azure haalt een organisatie een schaalbare, veilige en flexibele omgeving in huis. Het wordt namelijk mogelijk om geavanceerde applicaties te bouwen, implementeren en beheren vanuit de cloud. Er zijn meer dan 200 producten en diensten mogelijk vanuit Microsoft Azure, waardoor je als organisatie bijna elke applicatie vanuit de cloud kunt laten draaien.

Het is met Microsoft Azure bijvoorbeeld mogelijk om Web-apps , beveiligde privéclouds, geavanceerde inlogmogelijkheden (Azure AD), Virtuele machines en nog veel meer te creëren. Het biedt dus een breed scala aan mogelijkheden om applicaties in de cloud te implementeren. Voor een compleet overzicht van alle 200+ mogelijkheden kan er hier worden gekeken.

Waarom kiezen voor Microsoft Azure?

Er zijn eigenlijk in totaal 3 leveranciers die op zo’n grote schaal een cloudplatform aanbieden. Dit zijn namelijk Microsoft Azure, Amazone AWS en Google Cloud Platform. Deze platformen bieden in hoofdlijnen dezelfde functionaliteiten aan, maar verschillen in de manier waarop dit wordt gedaan.

Microsoft Azure is marktleider op het gebied van hybrid cloud oplossingen

Microsoft Azure onderscheidt zich bijvoorbeeld op het gebied van de hybrid cloud oplossingen. Dit betekent dat het voor organisaties mogelijk wordt om een datacentrum (privécloud) te combineren met een openbare cloud. Dit geeft organisaties de flexibiliteit om snel en gemakkelijk te kunnen op- en afschalen, waardoor pieken in het verkeer opgevangen kunnen worden.

Microsoft Azure IT

Microsoft Azure is flexibel in de kosten

Bij Microsoft Azure wordt er alleen betaald voor de capaciteit die daadwerkelijk wordt gebruikt. Op het moment dat applicaties in Azure worden geplaatst, weet je zeker dat er nooit teveel wordt betaald. Het Azure platform maakt het ook mogelijk om flexibel extra prestaties toe te voegen. Op het moment dat het verkeer explosief toeneemt, dan vangt Azure dat op en schaalt automatisch bij. Dit verhoogt de bereikbaarheid van de applicaties en houdt de kosten lager dan traditionelere oplossingen.

Microsoft Azure in combinatie met Microsoft 365

Nu het hybride werken steeds meer in populariteit begint toe te nemen, is een degelijke ICT-omgeving onmisbaar geworden. Met Microsoft Azure en Microsoft 365 maak je het mogelijk om alles vanuit de cloud te kunnen regelen. Denk dan aan virtuele machines (zoals Windows & Linux) die ook vanaf afstand kunnen worden beheerd. Werknemers kunnen met deze oplossingen vanaf elke locatie op een veilige manier hun werk uitvoeren.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Azure?

Microsoft Azure creëert een veilige omgeving om applicaties optimaal in de cloud te zetten. Dit is ook de reden dat meer dan 95 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruik maken van het Azure platform. Organisaties zoals BMW, Samsung, Ubisoft, HP, Coca Cola en nog veel meer maken allemaal gebruik van het krachtige Microsoft Azure platform voor hun applicaties.

Microsoft Azure biedt hoge beveiligingsstandaarden

De beveiligingseisen die Microsoft aan hun producten en diensten stelt zijn erg hoog. Dit is ook nodig, omdat er gevoelige gegevens kunnen worden geüpload naar de cloud. Microsoft biedt daarom ook uitgebreide beveiligingsmogelijkheden en tools om dit te monitoren. Denk dan bijvoorbeeld aan Azure Information Protection, Multi-Factor Authenticatie, Azure Security Center en nog veel meer. Microsoft Azure maakt dus gebruik van verschillende beveiligingslagen om alle applicaties te beschermen.

Microsoft Azure beveiliging

Microsoft Azure heeft een hoog beschikbaarheidspercentage

Fysieke servers op locatie kunnen soms onderhoudsintensief zijn en veel aandacht vereisen. Microsoft Azure lost deze problemen op door al het onderhoud uit handen te nemen. Microsoft biedt ook een uptime garantie van 99,95% aan, waardoor applicaties een hoge bereikbaarheid hebben.

Microsoft Azure biedt uitgebreide recovery mogelijkheden

De data die in een Microsoft Azure omgeving staan opgeslagen zijn goed beveiligd. Er worden automatisch back-ups gemaakt en in het geval van dataverlies kunnen gegevens snel worden hersteld. Dit zorgt ervoor dat gegevens altijd toegankelijk zijn en je als organisatie geen extra kopieën hoeft te maken.

Tot slot

Microsoft Azure maakt het dus mogelijk om meer dan 200 applicaties in de cloud te plaatsen. Dit kan handig zijn op het moment dat er vanaf verschillende locaties toegang moet zijn. Ook verhoogt het de bereikbaarheid van diensten, omdat er op- en afgeschaald kan worden afhankelijk van het gebruik. Benieuwd of Microsoft Azure wat voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

multi-tenant-kopstuk
Achtergrond

De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!