OfficeGrip_logo

Microsoft Endpoint Manager: Eén plek voor het beheren en beveiligen van je eindpunten

Microsoft Endpoint Manager

De informatie die hier staat is verouderd. Bekijk daarom hier de nieuwste informatie over Microsoft Endpoint Manager

Terwijl een groot aantal organisaties thuiswerken blijven stimuleren en anderen juist hun kantoren weer heropenen of voor een combinatie van beide kiezen, is het van cruciaal belang dat gebruikers overal en op al hun apparaten veilig en productief kunnen zijn. Met deze verschuiving naar extern en hybride werken, kunnen organisaties nu gebruik maken van Microsoft Endpoint Manager om te helpen met deze nieuwe reeks behoeften.

Wat is Microsoft Endpoint Manager?

Microsoft Endpoint Manager verbindt je met alle belangrijke aspecten van uw IT-domein dankzij native integratie met Microsoft 365 en de geavanceerde beveiligings-, compliance- en identiteitsoplossingen van Microsoft. Het sluit ook aan op wat wij de beste browser voor het bedrijfsleven vinden, Microsoft Edge, en ook op nieuwe oplossingen die zijn ontworpen voor hybride werkomgevingen zoals gedeelde werkruimten met Microsoft Teams Rooms.

Microsoft Endpoint Manager brengt eindpuntbeveiliging, apparaatbeheer en intelligente cloud-acties samen in een uniforme beheeroplossing met Microsoft Intune en Configuration Manager. Sinds een aantal weken is er een public preview van verschillende nieuwe updates voor Microsoft Endpoint Manager om zowel de eindgebruikerservaring te verbeteren als IT te vereenvoudigen.

  • Microsoft Tunnel – een oplossing voor externe toegang die is geïntegreerd met Microsoft Endpoint Manager, stelt iOS- en Android-apparaten in staat om overal verbinding te maken met lokale apps en bronnen om onderweg productief te zijn. Microsoft Tunnel ondersteunt virtuele privénetwerken (VPN) voor het volledige apparaat en per app, gesplitste tunneling en maakt verbinding met voorwaardelijke toegang (Conditional Access) om ervoor te zorgen dat jouw gebruikers en apparaten voldoen aan het beleid voordat ze toegang tot uw netwerk verlenen. Microsoft Tunnel is deze maand beschikbaar als public preview.

  • Microsoft Endpoint Manager ondersteunt nu het beheer van virtuele eindpunten, zodat u uw Windows Virtual Desktop-eindpunten of VDI-oplossingen van derden direct naast uw fysieke pc’s in dezelfde console kunt beheren. Deze integratie zal tegen het einde van kalenderjaar 2020 als preview beschikbaar zijn.

  • Klanten willen Microsoft Endpoint Manager gebruiken voor het beheer van al hun endpoints en Microsoft biedt nu een eersteklas beheerervaring op macOS om te voldoen aan de belangrijkste productiviteitsbehoeften van de Mac-beheerders. Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer de mogelijkheid om scripts op apparaten te implementeren, nieuwe inschrijvingservaringen met Single Sign-On (SSO) in apps en nieuwe beheerde app-levenscyclusfuncties van Apple. Deze functies zijn vandaag beschikbaar in public preview.

  • Dankzij de nieuwe ondersteuning voor Shared iPad for Business kun je gedeelde iPad-apparaten implementeren voor jouw gebruikers en hen laten inloggen met hun Azure Active Directory (AAD)-accounts op afzonderlijke partities van het apparaat. De gebruikersinterface van Shared iPad for Business biedt een naadloze ervaring voor gebruikers die moeten werken op een persoonlijke iPad, inclusief een aparte apparaatwachtwoordcode voor elke gebruiker. Ondersteuning voor Shared iPad for Business is nu algemeen beschikbaar. Dit is de nieuwste toevoeging aan de ondersteuning voor gedeelde apparaten in Microsoft Endpoint Manager die momenteel bestaat voor iOS, Android Enterprise, Zebra en Windows.

  • Windows Autopilot in Co-Management – Het gebruik van Windows Autopilot is de afgelopen maanden enorm gestegen, omdat steeds meer klanten zero-touch-implementatie rechtstreeks uitvoeren bij hun medewerkers die op afstand werken. Microsoft heeft twee belangrijke functies toegevoegd om dit te ondersteunen; Ten eerste kunt u Autopilot gebruiken met door Configuration Manager beheerde apparaten. Ten tweede willen we het je zo gemakkelijk mogelijk maken om co-management te omarmen, we hebben het beschikbaar gemaakt voor implementatie tijdens de inschrijving waar we voorheen Azure Active Directory (AAD) nodig hadden. Dit is belangrijk voor je, omdat het je in staat stelt over te stappen op moderne provisioning en de investeringen die u in uw ConfigMgr-toepassingsbibliotheek hebt gedaan, te behouden en te gebruiken.

  • Beheer van Microsoft Edge – Met de toename van BYOD die toegang heeft tot het bedrijfsnetwerk, kan het zijn dat je meer gevallen op je neemt waarin je zelf niet het volledige apparaat op je neemt, zoals een werknemer die op een persoonlijke pc of Mac werkt. Mobile Application Management (MAM) als onderdeel van een uniforme oplossing voor eindpuntbeheer is, zowel de toekomst als de ideale staat: beheer alleen de activiteit in een app die gerelateerd is aan werk en laat de rest van het apparaat met rust. Ze bouwen Microsoft Endpoint Manager MAM-besturingselementen in Edge (op alle platforms) waarmee je je werknemers in staat stelt hun persoonlijke apparaten te gebruiken voor toegang tot elke webapp en Microsoft zorgt ervoor dat de gegevens de browser of uw goedgekeurde locaties niet verlaten.

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Jouw ICT-omgeving optimaal beveiligen?

Download dan gratis meer informatie over het Zero Trust model

Zero Trust eBook

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!