OfficeGrip_logo

Microsoft Flow heet vanaf nu Power Automate

Microsoft bereidt zich voor op de lancering van zijn eigen robotic process automation (RPA) -oplossing in de nabije toekomst. Het Power Platform-team heeft daarom Microsoft Flow omgedoopt naar Power Automate en zal in de komende tijd meer functies toevoegen waarvan het zegt dat het in het RPA-segment past. Deze aankondiging, samen met andere wijzigingen in het Power Platform waaronder bots, verbeterde Teams-integratie en nieuwe vooraf gebouwde modellen voor AI Builder, werden aangekondigd rond het Microsoft Ignite-evenement van vorige week. Power Automate zal “een uniform automatiseringsplatform bieden dat de kloof tussen API-gebaseerde automatisering en UI-gebaseerde automatisering kan overbruggen. Een van de belangrijkste toevoegingen voor Power Automate zijn UI-stromen, die aanwijs- en klikfuncties bieden om handmatige processen op te nemen en af ​​te spelen.

Introductie van RPA in Power Automate

Een van de grootste uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd, is het opschalen en automatiseren van bedrijfsprocessen – van het digitaliseren van pen- en papierprocessen tot het automatiseren van complexe processen die oude en moderne applicaties omvatten. Robotic process automation is in korte tijd een belangrijke technologie geworden om veel van deze scenario’s aan te pakken, maar vereist over het algemeen een lappendeken van automatiseringsservices die integratie en beheer vereisen voordat het echte werk kan worden gedaan. Power Automate vereenvoudigt deze end-to-end scenario’s door middel van een uniform automatiseringsplatform dat de kloof tussen API-gebaseerde automatisering en UI-gebaseerde automatisering kan overbruggen. Sinds vorige week is de preview van de nieuwe RPA-functionaliteit beschikbaar in Power Automate, genaamd UI flows. Het creëren van een UI-stroom is een eenvoudige en vertrouwde point-and-click, low-code ervaring die het voor gebruikers gemakkelijk maakt om handmatige taken om te zetten in geautomatiseerde workflows door mensgerichte interactie met softwaresystemen die API automatisering niet ondersteunen vast te leggen en af ​​te spelen. Koppel de mogelijkheden van UI-stromen aan de vooraf gebouwde connectoren van Power Automate voor meer dan 275 veelgebruikte apps en services die API-automatisering ondersteunen, en u hebt een end-to-end automatiseringsplatform dat bedrijfsprocessen kan heruitvinden voor een breed scala aan werkbelastingen in verschillende industrieën . Microsoft Power Automate UI Flows-dashboard.

Werk samen met Microsoft Teams en Power Platform in een datagedreven bedrijf

Omdat organisaties een gegevensgestuurde cultuur aanmoedigen, is het belangrijk dat ze silo’s afbreken en ervoor zorgen dat de juiste mensen in de organisatie de gegevens krijgen die ze nodig hebben om bij het besluitvormingsproces te worden betrokken. De combinatie van Teams en Power Platform brengt het beste van samenwerking op de werkplek en datagestuurde bedrijven samen op één plek. Door Power Platform-applicaties naar Teams te brengen, zijn de dashboards, apps en automatiseringen van gebruikers beschikbaar binnen Teams, zodat ze gemakkelijker te vinden, te delen en dagelijks te gebruiken zijn. Het gesprekskarakter van Teams verbetert de manier waarop gebruikers omgaan met Power Platform-toepassingen. Met adaptieve kaarten en bots kunnen gebruikers deze tools bijvoorbeeld rechtstreeks via een gesprek gebruiken. Deze integratie biedt IT-beheerders ook een betrouwbare controle en prioritering van functies. Makers van Power Apps kunnen hun apps nu rechtstreeks in de app-bibliotheek van hun bedrijf publiceren in Teams, waardoor ze beter vindbaar zijn voor gebruikers en de ervaring van het toevoegen van deze apps aan Teams wordt verbeterd. Tegen het einde van 2019 kunnen gebruikers Power Apps vastmaken aan de linkerrail van hun Team, waardoor ze gemakkelijk toegang hebben tot regelmatig gebruikte apps. Nieuwe triggers en acties voor Power Automate zijn nu beschikbaar binnen Teams. Deze mogelijkheden stroomlijnen de voltooiing van algemene team- en persoonlijke taken, zoals het plannen van de focustijd en het automatiseren van documentgoedkeuringen. Nieuwe functies die in 2020 naar Power BI komen, zijn onder meer de mogelijkheid om rijke adaptieve kaarten te maken in Teams-gesprekken, die gebruikers helpen hun gegevens te zien en erop te reageren. Dankzij een verbeterde Power BI-tabervaring in Teams wordt het selecteren van de juiste rapporten eenvoudiger dan ooit.

AI Builder – ontgrendel nieuwe low-code en no-code AI-scenario’s

AI Builder is de no-code AI mogelijkheden voor Power Apps en Power Automate welke algemeen beschikbaar is gesteld op 1 oktober. Het stelt organisaties in staat om AI aan te passen aan hun specifieke bedrijfsbehoeften en hun unieke gegevens zonder de noodzaak om datawetenschappers of pro-ontwikkelaars in te huren om hun apps en processen intelligenter te maken. AI Builder maakt gebruik van algemene AI-scenario’s en biedt point-and-click-oplossingen voor app-makers om dagelijkse taken op te lossen, zoals formulierverwerking, objectdetectie en tekst- en binaire classificatie. Microsoft heeft een nieuwe reeks vooraf gebouwde AI-modellen voor het Power Platform. Voor zakelijke gebruikers betekent het hebben van voorgebouwde AI-modellen dat ze hun gegevens niet hoeven te verzamelen, bouwen of modellen hoeven te trainen. Deze vooraf gebouwde scenario’s zijn nu beschikbaar als preview en omvatten:
  • Key phrase-extractie: identificeert de belangrijkste gesprekspunten uit uw tekst
  • Taaldetectie: identificeert de overheersende taal uit uw tekst
  • Tekstherkenning: hiermee worden ingesloten, afgedrukte en handgeschreven tekst uit afbeeldingen omgezet in machine leesbare tekenstromen
  • Sentiment analyse: detecteert positief, negatief, neutraal of gemengd sentiment in sociale media, klantrecensies of andere tekstgegevens

Vraagt ​​u zich af waar u moet beginnen?

Ondanks het feit dat Microsoft het zo gemakkelijk voor u probeert te maken, kunnen de verschillende apps en functionaliteiten van Microsoft 365 een hele uitdaging voor u zijn. OfficeGrip heeft een speciale afdeling die zich bezig houdt met organisaties leren omgaan met de productiviteits-apps van Microsoft. Zij helpen u graag verder met Power Automate, PowerApps en de automatisering van uw bedrijfsprocessen. Neem contact op en maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!