OfficeGrip_logo

Microsoft investeert 20 miljard in beveiliging

Cybersecurity

Microsoft heeft aangekondigd om in de komende vijf jaar 20 miljard te investeren in cybersecurity. De wereld is steeds digitaler aan het worden, waardoor het aantal cyberaanvallen aan het toenemen is. Om bescherming te bieden tegen al deze dreigingen wordt er nu extra geld geïnvesteerd. Met deze investering laat Microsoft zien dat cybersecurity een belangrijk onderdeel is binnen het digitale landschap.

Waarom is cybersecurity zo belangrijk?

De hele wereld is steeds verder aan het digitaliseren. Dit betekent dat steeds meer organisaties gebruik maken van de digitale mogelijkheden. We zijn door verschillende soorten technologie efficiënter, sneller en veiliger gaan werken. Nu er steeds meer gegevens digitaal worden opgeslagen, slaan kwaadwillende hier vaker toe.

Bedrijven worden namelijk steeds afhankelijker van de ICT-infrastructuur, waardoor een succesvolle cyberaanval grote gevolgen kan hebben. Door bijvoorbeeld een Ransomware aanval kan het gehele bedrijfsproces stil komen te liggen, met grote financiële schade als gevolg. Kwaadwillende proberen met verschillende methodes organisaties te chanteren, om op deze manier snel geld te verdienen. Door bescherming te bieden tegen deze bedreigingen zorg je ervoor dat de organisatie ongehinderd door kan werken.  

Waarom Microsoft investeert in beveiliging

Microsoft is een van de grootste IT-leveranciers op de wereld. Dit maakt het voor cybercriminelen een aantrekkelijk doelwit, omdat veel organisaties vanaf een Windows omgeving werken. Microsoft investeert daarom veel geld in het beveiligen van deze omgevingen. Met dit extra budget kunnen er geavanceerde detectietechnieken worden ontwikkeld, waardoor eindgebruikers optimaal beschermd blijven. Veel cybercriminelen krijgen namelijk toegang door eindgebruikers die per ongelijk op een bestand klikken. Microsoft biedt bescherming tegen deze aanvallen en herkent deze vroegtijdig.

Zakelijke gebruikers profiteren bijvoorbeeld van geavanceerde beveiligingsmogelijkheden binnen de Microsoft 365 omgeving. Denk dan bijvoorbeeld aan ransomware bescherming, phishing herkenning en gegevensbeveiliging. Door kunstmatige intelligentie worden deze aanvallen afgeweerd en blijft de complete omgeving beschermd. Dit zijn bijvoorbeeld een aantal onderdelen waarop Microsoft investeert in hun beveiliging.

Het Zero Trust model van Microsoft

Een belangrijk onderdeel van de beveiliging in Microsoft 365 is het Zero Trust model. Het Zero Trust model verifieert elk verzoek dat wordt gemaakt binnen de omgeving. Op deze manier wordt er nooit uitgegaan van vertrouwen, maar wordt alles daadwerkelijk geverifieerd. Dit systeem beveiligd Microsoft 365 op een geavanceerde manier, waardoor kwaadwillende buiten de deur worden gehouden.

Tot slot

Een belangrijk onderdeel van de beveiliging in Microsoft 365 is het Zero Trust model. Het Zero Trust model verifieert elk verzoek dat wordt gemaakt binnen de omgeving. Op deze manier wordt er nooit uitgegaan van vertrouwen, maar wordt alles daadwerkelijk geverifieerd. Dit systeem beveiligd Microsoft 365 op een geavanceerde manier, waardoor kwaadwillende buiten de deur worden gehouden. In ons eBook leggen wij het Zero Trust model verder uit.

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!