OfficeGrip_logo

Microsoft investeert 20 miljard in beveiliging

Cybersecurity

Microsoft heeft aangekondigd om in de komende vijf jaar 20 miljard te investeren in cybersecurity. De wereld is steeds digitaler aan het worden, waardoor het aantal cyberaanvallen aan het toenemen is. Om bescherming te bieden tegen al deze dreigingen wordt er nu extra geld geïnvesteerd. Met deze investering laat Microsoft zien dat cybersecurity een belangrijk onderdeel is binnen het digitale landschap.

Waarom is cybersecurity zo belangrijk?

De hele wereld is steeds verder aan het digitaliseren. Dit betekent dat steeds meer organisaties gebruik maken van de digitale mogelijkheden. We zijn door verschillende soorten technologie efficiënter, sneller en veiliger gaan werken. Nu er steeds meer gegevens digitaal worden opgeslagen, slaan kwaadwillende hier vaker toe.

Bedrijven worden namelijk steeds afhankelijker van de ICT-infrastructuur, waardoor een succesvolle cyberaanval grote gevolgen kan hebben. Door bijvoorbeeld een Ransomware aanval kan het gehele bedrijfsproces stil komen te liggen, met grote financiële schade als gevolg. Kwaadwillende proberen met verschillende methodes organisaties te chanteren, om op deze manier snel geld te verdienen. Door bescherming te bieden tegen deze bedreigingen zorg je ervoor dat de organisatie ongehinderd door kan werken.  

Waarom Microsoft investeert in beveiliging

Microsoft is een van de grootste IT-leveranciers op de wereld. Dit maakt het voor cybercriminelen een aantrekkelijk doelwit, omdat veel organisaties vanaf een Windows omgeving werken. Microsoft investeert daarom veel geld in het beveiligen van deze omgevingen. Met dit extra budget kunnen er geavanceerde detectietechnieken worden ontwikkeld, waardoor eindgebruikers optimaal beschermd blijven. Veel cybercriminelen krijgen namelijk toegang door eindgebruikers die per ongelijk op een bestand klikken. Microsoft biedt bescherming tegen deze aanvallen en herkent deze vroegtijdig.

Zakelijke gebruikers profiteren bijvoorbeeld van geavanceerde beveiligingsmogelijkheden binnen de Microsoft 365 omgeving. Denk dan bijvoorbeeld aan ransomware bescherming, phishing herkenning en gegevensbeveiliging. Door kunstmatige intelligentie worden deze aanvallen afgeweerd en blijft de complete omgeving beschermd. Dit zijn bijvoorbeeld een aantal onderdelen waarop Microsoft investeert in hun beveiliging.

Het Zero Trust model van Microsoft

Een belangrijk onderdeel van de beveiliging in Microsoft 365 is het Zero Trust model. Het Zero Trust model verifieert elk verzoek dat wordt gemaakt binnen de omgeving. Op deze manier wordt er nooit uitgegaan van vertrouwen, maar wordt alles daadwerkelijk geverifieerd. Dit systeem beveiligd Microsoft 365 op een geavanceerde manier, waardoor kwaadwillende buiten de deur worden gehouden.

Tot slot

Een belangrijk onderdeel van de beveiliging in Microsoft 365 is het Zero Trust model. Het Zero Trust model verifieert elk verzoek dat wordt gemaakt binnen de omgeving. Op deze manier wordt er nooit uitgegaan van vertrouwen, maar wordt alles daadwerkelijk geverifieerd. Dit systeem beveiligd Microsoft 365 op een geavanceerde manier, waardoor kwaadwillende buiten de deur worden gehouden. In ons eBook leggen wij het Zero Trust model verder uit.

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

Microsoft-Stream
Eindgebruiker

Ontdek de vernieuwde versie van Microsoft Stream

Microsoft Stream (Classic) heeft een transformatie ondergaan en is vernieuwd als Stream (op SharePoint). De krachten van Stream en SharePoint worden gebundeld en daardoor is het mogelijk om video’s te creëren die direct geïntegreerd zijn in Microsoft 365. In dit artikel bespreken we de nieuwe Stream-ervaring en de gevolgen die dit heeft voor het gebruik van de klassieke versie van Stream.

Lees meer...
Eindgebruiker

De introductie van Town Halls in Microsoft Teams

Om de virtuele evenementervaring op Teams te vereenvoudigen, integreert Microsoft haar live-evenementmogelijkheden in de Teams-vergaderervaring. Dit zal een uniforme ervaring creëren voor gebruikers, of ze nu een kleine vergadering, een klantgericht webinar of een bedrijfsbrede Town Hall organiseren.

Lees meer...
Eindgebruiker

Verbeterde functies binnen Microsoft Forms

In deze blog lichten wij de nieuwe functies van Microsoft Forms toe. Deze vernieuwingen zijn aangebracht in het verzamelen van realtime feedback. Dankzij Forms en Quizzes kunnen gebruikers moeiteloos en vlekkeloos realtime gegevens creëren, delen en analyseren die zij tijdens presentaties verzamelen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!