OfficeGrip_logo

Microsoft Power Automate voegt robotic process automation toe in april

We hadden al eerder bericht gedaan van het feit dat Microsoft Flow sinds kort door het leven gaat als Power Automate. Deze week kondigt Microsoft aan dat UI-stromen wereldwijd algemeen beschikbaar zijn vanaf 2 april. Power Automate helpt nu al honderdduizenden organisaties elke dag miljoenen processen te automatiseren. Met de toevoeging van RPA helpt Power Automate deze organisaties om ook hun oudere apps en handmatige processen te automatiseren via UI-gebaseerde automatisering. De belangrijkste Power Automate-mogelijkheden die Microsoft deze week aankondigt, zijn onder meer de algemene beschikbaarheid van RPA voor beheerde en onbeheerde scenario’s, samen met een flexibel business model om elk bedrijfsscenario te ondersteunen.

Automatiseer oudere en moderne apps op één platform

Power Automate, het meest uitgebreide cloudgebaseerde automatiseringsplatform, ontgrendelt analoge gegevens met AI, automatiseert UI met RPA en automatiseert cloud-applicaties en databases met ingebouwde connectoren. Deze uitgebreide set mogelijkheden vertegenwoordigt de volgende generatie automatisering en zal toegankelijk zijn voor iedereen in een organisatie, inclusief coders en niet-coders, via een low code ontwikkelomgeving en uniek betaalbare licenties. Met Power Automate leggen we automatisering in handen van alle werknemers, zodat iedereen repetitieve taken in oudere en moderne applicaties kan automatiseren, en vereenvoudigen hoe ze werken op een schaalbare, veiligere manier. Example of dropdown menu for inputs in Power Automate.

Voltooiing van de low-code automatiseringsportfolio met geautomatiseerde procesautomatisering

In de software-industrie helpen tal van technologische oplossingen mensen hun werk te doen. Maar de wijdverspreide toepassing van technologie betekent ook dat bedrijven kunnen eindigen met niet-verbonden oplossingen die vereisen dat ze processen in losstaande applicaties samenvoegen. In het verleden was het erg moeilijk of te duur om verschillende systemen samen te voegen, omdat daarvoor professionele developers nodig waren, vooral wanneer sommige gegevens nog op papier of in decennia oude Windows- of webtoepassingen konden worden opgeslagen. Power Automate biedt een enkele oplossing voor end-to-end automatisering die zowel on-premises systemen als ook systemen in de cloud bedient. Deze aanpak heeft betrekking op drie primaire gebieden:
  • Intelligent inzicht in gegevens: gestructureerde en ongestructureerde gegevens, van papieren facturen tot afbeeldingen, kunnen gemakkelijk worden begrepen en geïntegreerd met andere kritieke bedrijfstoepassingen. Met AI-gestuurde mogelijkheden zoals het verwerken van formulieren in AI Builder kunnen eindgebruikers gegevens van analoge bronnen analyseren.
  • Verbinding maken met meer dan 300 moderne apps en services: het is gemakkelijk om te werken met informatie die is opgeslagen in de cloud of on-premises apps en databases. Power Automate biedt connectiviteit met veelgebruikte apps of API’s van een bedrijf met meer dan 300 out-of-the-box connectoren en een no code manier om verbinding te maken met interne services.
  • RPA maakt verbinding met bedrijfstoepassingen zonder API’s: sommige toepassingen zijn te oud of te duur om API-connectiviteit te ondersteunen. Met UI-stromen kunnen eindgebruikers hun werk in deze toepassingen automatiseren door handmatige taken zoals muisklikken, toetsenbordinvoer en gegevensinvoer vast te leggen en vervolgens de herhaling van deze stappen te automatiseren om te integreren met complexere procesautomatiseringen.
Dankzij de mogelijkheid om AI, API-connectoren en RPA te gebruiken, is Power Automate het meest uitgebreide automatiseringsplatform dat tegenwoordig in de cloud beschikbaar is.

Democratisering van automatisering voor alle organisaties met beheerde en onbeheerde RPA

Power Automate biedt zowel beheerde als onbeheerde RPA. Dit betekent dat u acties kunt opnemen en afspelen met of zonder menselijke interactie (respectievelijk beheerd en onbeheerd). En net zoals Microsoft de toegang tot app-ontwikkeling toegankelijk heeft gemaakt voor iedereen met Microsoft Power Apps en BI met Microsoft Power BI, maken ze nu RPA met Power Automate toegankelijk voor iedereen. RPA-mogelijkheden zullen verkrijgbaar worden via licenties als onderdeel van twee nieuwe Power Automate-aanbiedingen die organisaties de flexibiliteit bieden om een ​​reeks van beheerde en onbeheerde scenario’s aan te pakken. UI flow authoring en bot orchestration en beheer zijn inbegrepen in beide aanbiedingen, zonder add-ons. *
Beheerde RPA
Het per gebruiker met bijgewoonde RPA-plan biedt gebruikers de mogelijkheid om een ​​beheerde RPA-bot op hun werkstation uit te voeren. Het abonnement is geoptimaliseerd voor legacy en moderne applicaties door gebruikers in staat te stellen UI en API-gebaseerde automatisering te combineren. Bovendien omvatte RPA toegang tot verschillende AI Builder-functies zoals het verwerken van formulieren, objectdetectie, voorspelling, tekstclassificatie en -herkenning, en meer.
Onbeheerde RPA
Een onbeheerde RPA-add-on zal beschikbaar zijn voor het nieuwe per-gebruikersplan met beheerde RPA, evenals het bestaande per-stroomplan. Elke onbeheerde RPA-bot kost $ 150 per maand en organisaties kunnen ervoor kiezen om het aantal bots dat autonoom wordt uitgevoerd naar behoefte te schalen. Zowel het Power Automate-abonnement per gebruiker met bijgewoonde RPA als de Power Automate onbeheerde RPA-add-on zullen begin april beschikbaar zijn.

Begin nu

Bekijk een overzicht van RPA in Power Automate en bezoek de UI-stromen webpagina voor meer informatie over aan de slag gaan met de RPA-preview door te klikken op ‘Preview proberen’. Volg ons blog om op de hoogte te blijven van updates voor Power Automate en het Power Platform.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!