Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Microsoft Teams bellen met externen

Vanaf één centraal punt bereikbaar

Met Microsoft Teams is het mogelijk om te bellen met externen. Dit gebeurt door middel van de Microsoft Teams telefonie integratie. Deze integratie verbindt Microsoft Teams met een cloud telefonie omgeving, waardoor externe personen bereikbaar zijn.

Hoe kan ik via Microsoft Teams bellen met externen?

Om met Microsoft Teams te bellen met externen is er een Microsoft Teams telefonie integratie nodig. Deze integratie zorgt ervoor dat alle externe telefonie in de Microsoft Teams omgeving terecht komt. Het is niet mogelijk om zonder deze integratie met externen te bellen in Teams. De Microsoft Teams telefonie integratie is dus een extra aanvulling, maar is wel compleet geïntegreerd. De huidige Microsoft Teams omgeving blijft met de telefonie integratie hetzelfde, maar voegt wel de mogelijkheid toe om in Microsoft Teams te bellen met externen.

Voordelen van bellen met externen in Microsoft Teams

 Het grote voordeel is dat alles vanuit één centraal systeem werkt. Je hebt dus niet meer te maken met allerlei aparte systemen die vaak voor verwarring bij de eindgebruiker zorgen. Met Teams bellen naar externe personen gebeurt uit hetzelfde gebruiksvriendelijke systeem en verhoogt de bereikbaarheid van een organisatie.

Microsoft Teams maakt het ook inzichtelijk of een collega beschikbaar is voor een oproep. Met de verschillende status-indicatoren in Microsoft Teams weet je direct of een collega aanwezig of bezet is. Dit maakt het makkelijker om de juiste persoon te pakken te krijgen en de externe oproep door te verbinden.

Met Microsoft Teams bellen met externen VS. de traditionele manier

In Microsoft Teams bellen met externen heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele VoIP oplossingen. Met de traditionele manier is het vaak lastiger om vanaf elke locatie oproepen te kunnen opnemen. Een vast en mobiel integratie is regelmatig niet mogelijk, wat weer voor een lagere bereikbaarheid en hogere zakelijke kosten kan zorgen. De verschillende systemen kunnen voor verwarring zorgen bij medewerkers en onduidelijk zijn. Met Microsoft Teams telefonie zorg je ervoor dat alle communicatie in één gebruiksvriendelijk systeem terecht komt, waardoor het gemakkelijk wordt om met teams extern te bellen.

Microsoft Teams extern bellen

Meer informatie over Microsoft Teams telefonie?

Download dan ons eBook met uitgebreide informatie over de externe belmogelijkheden in Microsoft Teams

Welke functies zijn er beschikbaar bij de Microsoft Teams telefonie integratie

Met Microsoft Teams kunnen bellen met externe personen heeft dus een aantal voordelen. De telefonie oplossing heeft nog een aantal extra functionaliteiten. Deze functionaliteiten zorgen ervoor dat bellen en gebeld worden door externen prettiger verloopt.

1. Complete integratie met Microsoft Office 365

Met de Microsoft Teams telefonie oplossing is er een complete integratie met de huidige Microsoft Office 365 omgeving. Dit zorgt ervoor dat personeel niet hoeft te wennen aan de nieuwe omgeving. Werknemers kunnen direct aan de slag met de nieuwe omgeving. Het wordt zo nog makkelijker om met Microsoft Teams te bellen met externe personen.

2. Verdeel inkomende oproepen met huntgroepen

Met huntgroepen wordt het mogelijk om inkomende oproepen te verdelen onder een afdeling. Dit verhoogt de bereikbaarheid van een organisatie. Het is mogelijk om de huntgroepen compleet naar wens in te stellen. Externe oproepen kunnen op deze manier zo snel mogelijk worden opgepakt.

3. Maak gebruik van een keuzemenu en wachtrijen

Een keuzemenu maakt het voor externe bellers makkelijker om direct de juiste afdeling te bereiken. Oproepen hoeven niet meer doorverbonden te worden, maar komen direct bij de juiste persoon terecht.

Het kan voorkomen dat een collega niet direct beschikbaar is. Met een wachtrij wordt het zo aangenaam mogelijk door een persoonlijke boodschap of muziek. Dit maakt het wachten wat prettiger voor externen.

4. Complete vast en mobiel integratie

Een complete vast en mobiel integratie zorgt ervoor dat er één nummer is voor externe personen om te bellen. Het wordt zo mogelijk om alle telefonie die binnenkomt op de vaste lijn te beantwoorden via een mobiel. Ben je dus even snel onderweg en wil je toch bereikbaar blijven? Dan wordt het mogelijk om met de vast/ mobiel integratie bereikbaar te blijven.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

In Microsoft Teams bellen met externe personen kan erg handig zijn. Alle communicatie komt op deze manier terecht in één centraal systeem, wat het erg overzichtelijk maakt. We hebben hier een aantal voordelen van Microsoft Teams telefonie benoemd, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. In ons eBook gaan we nog dieper in op de voordelen van een telefonie integratie in Microsoft Teams. Deze kan je hieronder downloaden:

Telefonie cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Moderne werkplek Microsoft 365
  CEO

  Een moderne werkplek met Microsoft 365

  Het creëren van een moderne werkplek met Microsoft 365 helpt binnen een organisatie om efficiënter te werken. Nu we steeds meer vanuit huis zijn gaan werken kan een moderne werkplek met Microsoft 365 eigenlijk niet meer ontbreken. Deze werkplek zorgt er namelijk voor dat het complete bedrijf vanaf elke locatie kan werken. Een moderne werkplek heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier van werken. Wij leggen hier uit wat jij allemaal moet weten over de Microsoft 365 oplossing voor de moderne werkplek.

  Lees meer...
  Microsoft Whiteboard update
  Eindgebruiker

  Maak kennis met het nieuwe Microsoft Whiteboard

  Microsoft introduceert een nieuw design voor Microsoft Whiteboard. Met een Microsoft Whiteboard wordt het makkelijker om samen te werken op een creatieve manier. Vanaf nu is het nieuwe Microsoft Whiteboard beschikbaar voor iedereen met een Microsoft 365 omgeving. Met deze nieuwe innovaties in Microsoft Whiteboard wordt het mogelijk om nog beter samen te werken, ook wanneer je niet samen in één ruimte bent.

  Lees meer...
  Microsoft Defender voor Eindpunt iOS en Android app
  Azure

  Nieuwe mogelijkheden voor Microsoft Defender voor Eindpunt

  Microsoft heeft nieuwe mogelijkheden aangekondigd voor Microsoft Defender voor Eindpunt. Deze nieuwe mogelijkheden hebben betrekking op het Android en iOS platform. Met de nieuwste mogelijkheden wordt het nog makkelijker om extra bescherming te bieden, beveiligingsrisico’s in de organisatie te verminderen en veilig toegang te geven tot gegevens.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  De ultieme Microsoft Teams gids

  Een compleet overzicht van alle functies in Microsoft Teams!

  Download GRATIS

   Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

   *Wij versturen het eBook direct naar uw zakelijke e-mailadres