Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 24 februari 2016
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0
microsoft-translator-app-android-ios

Microsoft Translate-app voor Android nu ook offline bruikbaar

Zowel de Translate-app voor Android als voor iOS heeft een aparte update gehad van Microsoft. De Android-app heeft vanaf nu ondersteuning gekregen voor offline vertalingen mogelijk gemaakt door Microsofts deep neural network-engine en de iOS-app kan nu teksten uit afbeeldingen vertalen.

Translate-app voor Android

Android-gebruikers zullen wel eerst taalpakketten moeten downloaden voordat ze ook daadwerkelijk gebruik kunnen maken van offline vertalingen. Microsoft heeft op dit moment 9 talen beschikbaar voor gebruikers en helaas zit daar Nederlands niet bij, alhoewel het bedrijf heeft toegezegd al vrij snel het aantal te willen vergroten. Interessant is het feit dat Microsoft zijn machinelearningtechnologie inzet, deze staat ook aan de basis van Skype Translator en Bing.com/translator.

Translate-app voor iOS

De Translator-app voor iPhones krijgt een andere functionaliteit erbij en wel de mogelijkheid om teksten van foto’s te vertalen. De vertaling verschijnt in een laag over de bestaande woorden in het beeld. Deze mogelijkheid is wel beschikbaar in het Nederlands en ook 20 andere talen. De functie werkt via ocr, oftewel optical character recognition en zit al sinds 2010 in de Translator-apps voor Windows en Windows Phone.

De grote concurrent van Microsofts wat betreft vertalingen is Google, die zijn Android-app al sinds 2012 en 2013 van respectievelijk ocr-vertalingen en offline gebruik voorzag.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback