OfficeGrip_logo

Microsoft Translate-app voor Android nu ook offline bruikbaar

Zowel de Translate-app voor Android als voor iOS heeft een aparte update gehad van Microsoft. De Android-app heeft vanaf nu ondersteuning gekregen voor offline vertalingen mogelijk gemaakt door Microsofts deep neural network-engine en de iOS-app kan nu teksten uit afbeeldingen vertalen.
Translate-app voor Android
Android-gebruikers zullen wel eerst taalpakketten moeten downloaden voordat ze ook daadwerkelijk gebruik kunnen maken van offline vertalingen. Microsoft heeft op dit moment 9 talen beschikbaar voor gebruikers en helaas zit daar Nederlands niet bij, alhoewel het bedrijf heeft toegezegd al vrij snel het aantal te willen vergroten. Interessant is het feit dat Microsoft zijn machinelearningtechnologie inzet, deze staat ook aan de basis van Skype Translator en Bing.com/translator.
Translate-app voor iOS
De Translator-app voor iPhones krijgt een andere functionaliteit erbij en wel de mogelijkheid om teksten van foto’s te vertalen. De vertaling verschijnt in een laag over de bestaande woorden in het beeld. Deze mogelijkheid is wel beschikbaar in het Nederlands en ook 20 andere talen. De functie werkt via ocr, oftewel optical character recognition en zit al sinds 2010 in de Translator-apps voor Windows en Windows Phone. De grote concurrent van Microsofts wat betreft vertalingen is Google, die zijn Android-app al sinds 2012 en 2013 van respectievelijk ocr-vertalingen en offline gebruik voorzag.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!