Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

  • 27 januari 2015
  • officegrip
  • Nieuws
  • 0
microsoft-verdient-meer-met-surface-tablets

Microsoft verdient meer met tablets

In het afgelopen kwartaal heeft Microsoft meer geld verdiend. De gestegen inkomsten komen onder andere uit de verkoop van Surface-tablets.

Surface-tablets

In het tweede kwartaal van het boekjaar 2015 heeft Microsoft 1,1 miljard dollar verdiend met de verkoop van Surface-tablets. Omgerekend komt dit neer op 978 miljoen euro, een stijging van 24 procent. Het bedrijf meldt dat dit vooral komt door de Surface Pro 3 en bijkomende accessoires. De Surface Pro 3 verkoopt 3x beter als zijn voorganger; de Surface Pro 2.

Lumia-telefoons

Ook de verkoop van Lumia-telefoons zat in de lift. Met 10,5 miljoen werd er 2,3 miljoen meer toestellen verkocht als het jaar ervoor. Het is de eerste keer dat er meer dan 10 miljoen toestellen in een kwartaal werden verkocht. Kanttekening is dat er de helft minder mee werd verdiend, een gevolg van de goedkopere modellen in de Lumia-lijn.

Het aantal thuisgebruikers van Office 365 steeg naar 9,2 miljoen, een toename van 30 procent. Ook werden er meer dan 6 miljoen X-Box spelcomputers verkocht.

Kwartaal cijfers

De kwartaal-omzet van Microsoft kwam neer op 26,4 miljard dollar, een slordige 23,4 miljard euro. Dit is bijna 2 miljard dollar meer als het jaar ervoor. De nettowinst viel wel lager uit met 5,9 miljard dollar. Het jaar ervoor bedroeg de nettowinst nog 6,6 miljard dollar. Hoofdreden hiervoor is de reorganisatie waar Microsoft zich op dit moment in bevindt.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback