OfficeGrip_logo

Nieuw in Microsoft Forms – November 2019

Onze productivity consultants merken met enige regelmaat op dat onze klanten niet altijd weten welke apps ze tot hun beschikking hebben binnen Office 365. Vaak maken ze gebruik van zogenaamde third-party apps om een taak gedaan te krijgen, terwijl deze taak net zo goed met een app binnen hun Office 365-pakket kan worden voltooid.

De voordelen van je taken uitvoeren met een bestaande app binnen je Office 365-pakket komen in de vorm van productiviteit en veiligheid. Het is veiliger om een app binnen je bestaande omgeving te gebruiken, o.a. omdat je gebruik maakt van ‘Single Sign-On’, waardoor je hetzelfde wachtwoord gebruikt als bij de rest van de Office-suite. De app valt binnen de Microsoft-cloud en is daarom voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beveiliging, privacy en compliance.

Ook kun je effectiever werken en daardoor productiever zijn, wanneer je gebruik maakt van een app binnen je eigen tenant. Je kunt je status, je updates en vorderingen gemakkelijk delen met je collega’s binnen je organisatie via Microsoft Teams, Outlook of Yammer. Je maakt gebruik van versiegeschiedenis en je kunt werken vanaf elke locatie.

Microsoft Forms is één van die ondergewaardeerde apps van Microsoft die je leven een stuk makkelijker kan maken. Forms is een eenvoudige, lichtgewicht app waarmee je eenvoudig enquêtes, toetsen en peilingen kunt maken. In zakelijke organisaties kan deze app worden gebruikt om feedback van klanten te verzamelen, tevredenheid van werknemers te meten, je product of bedrijf te verbeteren of bedrijfsevenementen te organiseren.

Microsoft Forms staat ook niet stil en blijft zijn mogelijkheden uitbreiden. Hieronder een overzicht van de nieuwste functies van de afgelopen maand.

Een nieuw vraagtype Bestand uploaden

Met deze belangrijke nieuwe functie kunnen formulierontwerpers een nieuw vraagtype kiezen, Bestand uploaden, waarmee respondenten bestanden kunnen toevoegen als onderdeel van hun antwoord. Alle bestanden zijn toegankelijk in SharePoint en OneDrive voor Bedrijven.

Met Bestandsupload kunnen makers van formulieren de limiet op het aantal en de grootte van bestanden instellen, naast bestandstypen. Deze functie is nu al in gebruik.

fileupload.gif

Betrek respondenten met video met behulp van nieuwe Stream video-ondersteuning

Met Microsoft Forms kunnen ontwerpers nu een Stream-video in het formulier invoegen. Naast eerder ondersteunde YouTube-URL’s kunnen gebruikers via Stream gebruikmaken van interne inhoud.

StreamVid.png

‘Immersive Reader’ zorgt voor een meer inclusieve ervaring voor alle studenten

LET OP: Alleen voor gebruikers met een educatie licentie. Immersive Reader is een leeservaring op volledig scherm om de leesbaarheid van inhoud in Microsoft Forms desktop / mobiel te vergroten. De toevoeging van Immersive Reader functionaliteit verbetert de toegankelijkheid van Forms in het klaslokaal.

immersive.gif

Unified Auditing verbetert de zichtbaarheid van compliance-acties

Auditing is een functie binnen het Security & Compliance-centrum waarmee een admin of compliance officer kan achterhalen of een gebruiker/admin specifieke acties heeft uitgevoerd – dwz een specifiek formulier heeft bekeken, een formulier uit zijn systeem heeft verwijderd, belangrijke formulierinstellingen heeft gewijzigd, enz. Met het Security & Compliance-centrum kunnen beheerders het hele uniforme auditlogboek doorzoeken dat vele O365-producten omvat. De beheerder of compliance officer kan hun zoekopdrachten beperken tot specifieke workloads (bijv. Forms), specifieke activiteiten binnen die workload (bijv. Formulier maken), specifieke datumbereiken en specifieke gebruikers om resultaten te filteren. Deze functie is in gebruik.

(Zie deze link voor details over vereiste rollen / groepen)

audit.png

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!