OfficeGrip_logo

Nieuwe Microsoft Stream functies beschikbaar

Microsoft Stream is één gecentraliseerde plek voor video management met ingebouwde intelligentie, diepgaande integratie met Office 365 en heeft de IT management en beveiligings mogelijkheden die bedrijven van verschillende groottes nodig hebben. Het geeft individuen een plek voor het bijdragen van, het zoeken naar en ontdekken van al hun bedrijfsvideo’s. 

Microsoft blijft het aantal fantastische mogelijkheden uitbouwen in Microsoft Stream. Hieronder is een korte samenvatting van een aantal opmerkelijke updates die al beschikbaar zijn of binnenkort beschikbaar komen:

  • Tier-C conformiteit – Stream is nu gecertificeerd als een Tier-C-compatibele service in het Compliance Framework van Office 365. Dit omvat certificeringen voor nalevingsnormen zoals SOC 1, SOC 2, ISO 27001, HIPAA en EU Modelclausules.
  • Spotlight-video’s op de startpagina – Hiermee kunnen beheerders video’s op Stream highlighten (in de schijnwerpers plaatsen) om de zichtbaarheid ervan te vergroten en naar werknemers te brengen. (Mogelijkheid voor groepseigenaren om video’s aan hun groep te laten zien wordt verwacht).
  • Cloudopname voor vergaderingen in Microsoft Teams (binnenkort beschikbaar) – Stream maakt opname van vergaderingen in Teams mogelijk en maakt deze beschikbaar voor bekijken na de vergadering.
  • Meer naadloze SSO met teams – Stream ondersteunt nu naadloze SSO voor streamvideo’s en kanalen ingesloten in Teams bij het gebruik van de Teams-desktop client.
  • Transcripties en personentijdlijnen bewerken – de klant kan automatisch gegenereerde transcripten en tijdlijnen van personen bewerken. (Alleen E5- of Stream Plan 2-licenties)
  • Splitsen wie kanalen kan maken en wie video’s kan uploaden – Beheerders kunnen nu een andere groep mensen opgeven die video’s naar Stream kunnen uploaden van degenen die bedrijfsbrede kanalen kunnen maken.

Splitsen wie kanalen kan maken en wie video’s kan uploaden

Vroeger hadden we maar één instelling die controleerde wie video’s kon uploaden en wie bedrijfsbrede kanalen kon maken. Deze instelling is nu opgesplitst in twee verschillende instellingen, waardoor Stream-beheerders deze acties onafhankelijk van elkaar kunnen beperken.

blog-splitcreatorssetting.png

Spotlight-video’s

Met Spotlight-mogelijkheden in Stream kunnen beheerders bepaalde video’s op de startpagina markeren voor Stream. Deze video’s staan op de startpagina en krijgen het breedste bereik. Daarnaast kunnen groepseigenaren in Stream hetzelfde doen op hun startpagina van Stream Group (binnenkort beschikbaar). Alle medewerkers die Stream gebruiken en toegang hebben tot deze video’s, zien ze prominent op de startpagina of de homepagina van de groep.

blog-spotlight-admin.png

blog-spotlighthome.png

Bewerk transcripties en beheer de tijdlijn van mensen

Microsoft Stream genereert automatische transcripten voor video’s met behulp van AI-technologie om spraak naar tekst om te zetten. De AI gegenereerde transcripten kunnen nu eenvoudig worden bewerkt voor eventuele fouten met een eenvoudige inline bewerkingservaring ingebouwd in Microsoft Stream UI (E5 of Stream Plan 2-licenties).

blog-transcript-edit.png

Bovendien detecteert Microsoft Stream automatisch mensen die in een video worden weergegeven en wordt een tijdlijnweergave gemaakt van waar ze de kijker de mogelijkheid gaven om naar specifieke punten te springen waar elke persoon wordt getoond. Nu kunnen bezitters van de video deze tijdlijnen beheren door extra mensen te verbergen die niet bij de video horen of twee tijdlijnen samenvoegen tot één met een ingebouwde inline-editor.

blog-mensen-edit.png

Cloudopname voor vergaderingen in Microsoft Teams

Eerder deze maand kondigde Microsoft cloudopnamen aan voor vergaderingen in Microsoft Teams. De nieuwe functie wordt binnenkort geïmplementeerd, maakt gebruik van de Microsoft Stream-integratie voor automatische spraak-naar-tekst transcripties voor opgenomen vergaderingen en de mogelijkheid om te zoeken naar specifieke woorden die tijdens de vergadering zijn gezegd. Na de vergadering is de opname automatisch beschikbaar in Microsoft Stream en kunnen deelnemers aan de vergadering de video bekijken in de tijdlijn van het gesprek binnen Microsoft Teams of op Microsoft Stream.

blog-teams-recordings.jpg

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!