OfficeGrip_logo

Nieuwe Yammer app nu beschikbaar in Microsoft Teams

Met een wereldwijde gezondheidscrisis die velen van ons ertoe dwingt om op afstand te werken, is het belangrijker dan ooit dat mensen binnen teams en organisaties met elkaar verbonden blijven. Afgelopen november heeft Microsoft bij Ignite de nieuwe Yammer onthuld, met een prachtig nieuw ontwerp dat kennisdeling en medewerkersbetrokkenheid naar een hoger niveau tilt. De nieuwe Yammer bevat een volledig interactieve Yammer-app genaamd “Communities” die je communities en gesprekken rechtstreeks naar Microsoft Teams haalt.

Simpel gezegd, het is Yammer – in Teams.

Vanaf vorige week is deze app beschikbaar in de Microsoft App Store. Hieronder zullen we laten zien hoe uw team het kan gebruiken voor bedrijfsbrede communicatie, kennisdeling en werknemersbetrokkenheid, evenals hoe u het kunt installeren en waar u het kunt vinden. De volledige Yammer-ervaring rechtstreeks in Teams helpt uw organisatie om iedereen in uw organisatie betrokken, geïnformeerd en vooruit te helpen.

Geanimeerde afbeelding van de Microsoft Teams-app.

De nieuwe Yammer-app voor Teams houdt iedereen verbonden met wat er gebeurt in de gesprekken van hun community, aankondigingen, live evenementen en collega’s, net zoals in Yammer op het web of op de mobiele apps.

Hoe de nieuwe Yammer-app te gebruiken

Meer dan 44 miljoen mensen gebruiken Teams nu elke dag om hun werk gedaan te krijgen. En hoewel velen van ons meer dan ooit met onze eigen teams samenwerken, moeten we ook vaak verder kijken dan onze kernwerkgroepen om informatie op te sporen, ervaringen en expertise te delen, en feedback te geven.

Met de Yammer-app in Teams kunnen klanten:

Breed communiceren

Organisaties hebben moderne oplossingen nodig om ervoor te zorgen dat mensen de informatie hebben die ze nodig hebben, waar ze ook zijn. Met de Yammer-app kunnen ze op grote schaal een poll maken of vraag delen en mensen onmiddellijk op de hoogte brengen van belangrijk nieuws door een aankondiging te delen die gericht is op de hele organisatie of specifieke gemeenschappen. En de app biedt ook gemakkelijk inzicht in het bereik en de impact van die communicatie.

Afbeelding van een community voor externe werknemers in Microsoft Teams.

Aankondigingen en vastgepinde berichten vergroten de zichtbaarheid van belangrijke berichten.

Maak contact met experts en antwoorden

De vertrouwde sociale ervaringen van Yammer maken het gemakkelijk om waardevolle gesprekken te ontdekken, vragen te stellen, experts in te schakelen met opmerkingen en de beste antwoorden te markeren.

Afbeelding van een communitymedewerker op afstand die om bronnen vraagt in Microsoft Teams.

De gepersonaliseerde feed wordt mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie (AI) om gesprekken en inhoud weer te geven die voor jou relevant zijn.

Bedrijfsbrede evenementen organiseren

Collega’s kunnen live-evenementen in Yammer gebruiken om bedrijfsbrede, townhall-achtige vergaderingen uit te zenden met video, interactieve gesprekken en vraag-en-antwoordsessies houden om visie te delen, cultuur te stimuleren en werknemers te betrekken.

Afbeelding van een bedrijfsbijeenkomst in Microsoft Teams.

Gebruikers kunnen bedrijfsbrede live-evenementen bijwonen in Yammer in de app.

Hoe het te installeren

Vanaf vandaag kunnen beheerders en gebruikers de Yammer-app met de naam ‘Communities’ installeren vanuit de Teams App Store. Vervolgens kan het worden vastgezet aan de Teams-app-balk aan de linkerkant. IT-beheerders kunnen ervoor kiezen om de app te implementeren en vast te zetten voor alle gebruikers of bepaalde afdelingen via aangepast beleid. Ondertussen kunnen individuele gebruikers de app zelf installeren en vastzetten met behulp van de opties in de app-balk.

Afbeelding van de Yammer-app waarnaar wordt gezocht in Microsoft Teams.

Installeer de Yammer-app, genaamd “Communities”, vanuit de app store in Microsoft Teams.

Verdere vragen

Nu heeft u mogelijk enkele vragen over waar deze app beschikbaar zal zijn in Teams en of deze van invloed zal zijn op de plaatsen waar u Yammer vandaag gebruikt. Je vraagt je bijvoorbeeld af of de nieuwe app in Teams voor iOS en Android komt. Het antwoord: nog niet helemaal! Maar hoewel het momenteel alleen beschikbaar is voor desktop- en webclients van Teams, brengt Microsoft het binnenkort ook naar mobiel. Ondertussen kunnen mobiele gebruikers vandaag genieten van de nieuwe mobiele Yammer-apps. En u kunt Yammer ook blijven gebruiken voor Windows en Mac. De nieuwe app ‘Communities’ is vandaag beschikbaar voor alle Teams-klanten, zelfs als ze de preview van de nieuwe Yammer-ervaring niet hebben gebruikt.

Vooruit kijkend

Door Yammer in Teams te brengen, wilt Microsoft het gemakkelijker maken voor gebruikers om snel en effectief met hun teams en organisaties te communiceren, zelfs als ze apart van elkaar moeten werken. Microsoft zal doorgaan met het creëren van een meer naadloze Yammer-community-ervaring binnen Teams, inclusief het samen voegen van meldingen en zoeken en het brengen van de Yammer-app naar Teams mobiel.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!