OfficeGrip_logo

Office 365 voor de kinderdagopvang en buitenschoolse opvang

Tijdens onze zoektocht naar leuke nieuwe klanten komen we bij vele toffe en professionele organisaties. ICT is de dag van vandaag niet weg te denken en ondersteunt onze werkzaamheden waar nodig, althans dat zou de bedoeling moeten zijn.

Tijdens een marktonderzoek die we periodiek uitvoeren, zien we dat de volwassenheid van ICT binnen de kinderdagopvang en buitenschoolse opvang nog niet daar is waar het zou kunnen zijn. Door gesprekken te voeren met de directie en of het management zijn we achter een aantal redenen gekomen, waarom ICT in deze branche nog niet het niveau heeft bereikt die het zou kunnen hebben:

  • Moeilijk om een IT-visie te bepalen;
  • Kosten zijn vaak (te) hoog;
  • Huiverig voor veranderingen;
  • Kennisniveau medewerkers;
  • Directie geen affiniteit met ICT;
  • Applicaties worden niet geadopteerd door medewerkers.

Bovenstaande redenen zorgen er hoofdzakelijk voor dat de organisaties in deze nobele branche vaak geen grip hebben op de ICT en geen weet hebben van de ‘Moderne werkplek’ binnen Office 365, waardoor innovatie en ontwikkeling stagneert.

In ons portfolio hebben we genoeg succesverhalen, waarbij we een grote efficiëntie slag hebben kunnen maken door de inzet van Office 365 tegen kosten die niet eens in de buurt komen van een traditionele ICT-oplossing.

We zijn allemaal bewust van de laagdrempelige WhatsApp groepjes die binnen een zucht aangemaakt zijn. Tevens moeten we organisaties wel informeren dat WhatsApp niet het juiste communicatiemiddel is voor zakelijke doeleinden in verband met “de Algemene Verordening Gegevensbescherming” oftewel AVG. Hierop krijg ik vaak hetzelfde antwoord; “Hicham, wat is het alternatief dan!?”

We proberen de kinderdagopvang en buitenschoolse opvang bewust te maken van de mogelijkheden binnen Office 365 en wat de toegevoegde waarde op hun medewerkers zou kunnen zijn. Door de inzet van een tweetal applicaties, namelijk: SharePoint en Microsoft Teams, hebben we ervoor kunnen zorgen dat Data wordt gecentraliseerd en direct is gekoppeld aan een (compliant) communicatiemiddel. Hiervoor is de aanschaf van servers niet meer nodig en wordt alles netjes en beveiligd in de Cloud opgeslagen.

De verschillende locaties weten elkaar te vinden, maar ook de meest belangrijke documenten. Vaak horen we ‘Communication is Key’ wij zeggen ‘Collaboration and Communication is key’. Door dit samen te voegen wordt elk project en of onderneming een succes.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!