OfficeGrip_logo

Outlook.com maakt het mogelijk om bijlages op te slaan in OneDrive

In de laatste aantal maanden heeft Microsoft al verschillende features uitgerolt die het gebruiksgemak van zijn producten moet verbeteren. Opnieuw komt Microsoft met een feature die de verschillende producten beter met elkaar laat samenwerken. Gebruikers met een Outlook.com account krijgen een nieuwe manier erbij om hun bijlages op te slaan. 

Opslaan in OneDrive

Tech-site Neowin weet te melden dat als een gebruiker op een bijlage klikt deze nu 3 opties krijgt te zien: In plaats van te openen of te downloaden kun je nu ook het bestand opslaan in OneDrive.
Deze optie is zeer welkom omdat je vanuit je eigen cloud opslag het bestand overal kunt openen waar je een OneDrive app hebt geïnstalleerd.

Test-fase

Omdat Microsoft zelf geen commentaar wilde geven op de ontwikkeling en de functionaliteit niet beschikbaar is voor elke Outlook.com-gebruiker lijkt het erop dat de feature zich in de test-fase bevindt. Microsoft is al langer bezig om OneDrive te integreren in andere producten dus kunnen we aannemen dat de feature binnen aannemelijke tijd er aankomt voor elke Outlook.com gebruiker.

OneDrive kan al automatisch bestanden opslaan die zijn gemaakt in Office, zoals Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden. De opslagdienst synchroniseert ook automatisch nieuwe versies van documenten en toont een versiehistorie.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!