Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

problemen-oplossen-bureau-blad-installatie-office-365

Problemen oplossen die kunnen optreden tijdens de bureaubladinstallatie van Office 365

In dit onderwerp vindt u oplossingen voor veelvoorkomende fouten die mogelijk worden weergegeven wanneer u de bureaubladinstallatie voor Office 365 uitvoert. U gebruikt Bureaubladinstallatie voor Office 365 om updates te installeren waarmee uw huidige bureaubladtoepassingen, zoals Outlook 2007 of Outlook 2010, samen met Office 365 kunnen worden gebruikt.

Ik heb hulp nodig bij deze fouten of problemen:

Bureaubladinstallatie voor Office 365 maakt gebruik van de Windows Installer-service om installatiepakketten, ook wel MSI-bestanden genoemd, te downloaden voor de installatie van updates. Het is mogelijk dat toekomstige updates niet worden gedownload door Bureaubladinstallatie voor Office 365 als de optie Instellingen automatisch detecteren niet is ingeschakeld in de instellingen van Internet Explorer. Ga als volgt te werk om automatische detectie van instellingen in te schakelen:

  1. Klik in de browser op het pictogram Extra en klik vervolgens op Internetopties.
  2. Klik in het dialoogvenster Internetopties op het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op LAN-instellingen.
  3. Schakel in het dialoogvenster LAN-instellingen het selectievakje Instellingen automatisch detecteren in en klik op OK.Als u het probleem blijft houden dat updates niet worden gedownload, moet u mogelijk het adres van de proxyserver bijwerken. Schakel in het dialoogvenster LAN-instellingen onder Proxyserver de optie Een proxyserver voor het LAN-netwerk gebruiken in en geef een geldig proxyserveradres op. Dit adres kunt u opvragen bij de systeembeheerder.

 
OPMERKING   Als u een andere browser gebruikt dan Internet Explorer, raadpleegt u de Help van deze browser voor informatie over het downloaden van MSI-bestanden.
 
Als u een foutbericht ziet dat u niet de juiste versie van een bepaalde bureaubladtoepassing of van Windows gebruikt, moet u een upgrade uitvoeren naar de vereiste versie. Zie Softwarevereisten voor Office 365 voor bedrijven om vast te stellen welke Office-bureaubladtoepassingen en welke besturingssystemen werken met Office 365.
 
Als u het installatieproces stopt voordat het klaar is, zijn mogelijk niet alle vereiste updates geïnstalleerd. In dat geval is het raadzaam dat u Bureaubladinstallatie voor Office 365 nogmaals uitvoert om de overige updates te installeren die nodig zijn om verbinding te maken met en gebruik te maken van Office 365. Zie Mijn Office-bureaublad-apps gebruiken met Office 365 voor de bureaubladinstallatieprocedure.
 
Als de internetverbinding wordt verbroken tijdens het installatieproces, kunt u Bureaubladinstallatie voor Office 365 nogmaals uitvoeren zodra de verbinding is hersteld. Zie Mijn Office-bureaublad-apps gebruiken met Office 365 voor informatie over hoe u het proces opnieuw start.
 
Voor bepaalde updates zijn andere updates vereist. Als de installatie van een vereiste update mislukt, mislukt de installatie van updates die hiervan afhankelijk zijn ook. U kunt dit probleem oplossen door Bureaubladinstallatie voor Office 365 nogmaals uit te voeren. Zie Mijn Office-bureaublad-apps gebruiken met Office 365.
 
Voordat de benodigde updates worden geïnstalleerd door Bureaubladinstallatie voor Office 365, wordt gecontroleerd of er voldoende ruimte is op de harde schijf om het installatieproces te voltooien. Als er onvoldoende ruimte beschikbaar is, moet u ruimte vrijmaken om door te kunnen gaan met het installatieproces.

Als u Windows gebruikt, kunt u het hulpmiddel Schijfopruiming gebruiken. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat tijdelijke bestanden worden verwijderd, de Prullenbak wordt leeggemaakt en een aantal verschillende systeembestanden en andere overbodige items worden verwijderd. U kunt ervoor kiezen om enkele of alle bestanden te verwijderen. U start het hulpmiddel Schijfopruiming als volgt. Klik op Start, typ in het vak Programma’s en bestanden zoeken de tekst cleanmgr en druk op Enter. Zodra de schijfopruiming is voltooid, start u Bureaubladinstallatie voor Office 365 opnieuw.
 
Als u een foutbericht ziet dat een update niet compatibel is met uw versie van Windows, moet u een upgrade uitvoeren naar een van de versies die wel compatibel is met Office 365. Zie Softwarevereisten voor Office 365 voor bedrijven voor een lijst met ondersteunde besturingssystemen.
 
De Windows Installer-service is een vereist onderdeel van Bureaubladinstallatie voor Office 365. U moet de laatste versie van de service uitvoeren om deze installaties te voltooien. Als u niet de laatste versie van de Windows Installer-service hebt, kunt u deze downloaden van het Microsoft Download Center.

Als u nog steeds een foutbericht ziet, raadpleegt u de systeembeheerder.
 
Als u Windows XP uitvoert en de Windows Update-agent niet op de pc is geïnstalleerd, worden bepaalde updates niet geïnstalleerd. Voor de installatie van deze updates moet u de Windows Update-agent installeren. Ga naar Microsoft Update. Volg de instructies op de informatiebalk in Internet Explorer om het ActiveX-besturingselement voor Windows Update te installeren.
 
Om bepaalde updates te downloaden en te installeren moet Bureaubladinstallatie voor Office 365 verbinding maken met de Microsoft Update-service. In sommige netwerken is toegang tot sites en services buiten de bedrijfsfirewall geblokkeerd door de systeembeheerder. Als u geen toegang hebt tot de Microsoft Update-service, raadpleegt u de systeembeheerder.

Als u wel toestemming hebt om updates te installeren van de Microsoft Update-service, maar toch dit foutbericht krijgt, controleert u uw internetverbinding en start u Bureaubladinstallatie voor Office 365 nogmaals.
 
Als Outlook actief is op het moment dat Bureaubladinstallatie voor Office 365 probeert Outlook te configureren, mislukt de configuratie. U kunt dit probleem oplossen door Outlook af te sluiten en Bureaubladinstallatie voor Office 365 opnieuw te starten.
 
Als u een bericht ziet dat updates voor de computer alleen door een administrator kunnen worden geïnstalleerd, heeft uw gebruikersaccount onvoldoende machtigingen om de bureaubladinstallatie te voltooien. Omdat de updates moeten worden geïnstalleerd voordat uw bureaubladtoepassingen kunnen worden geconfigureerd door Bureaubladinstallatie voor Office 365, hebt u de hulp van uw systeembeheerder nodig. Nadat de updates zijn geïnstalleerd, kunt u zich aanmelden bij uw account en Bureaubladinstallatie voor Office 365 starten om uw bureaubladtoepassingen te configureren.
 
Als u probeert een logbestand te maken, maar dit niet lukt vanwege een fout, vraagt u uw systeembeheerder om hulp.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback