OfficeGrip_logo

Realiseer de volledige waarde van uw IT-investering met Microsoft 365-gebruiksanalyses in Power BI

Oke, dus u heeft Microsoft 365 aangeschaft voor uw organisatie. U heeft nu de nieuwste en beste tools voor samenwerking en creativiteit. Maar wat nu? Gebruiken mensen ze wel? En hoe? Gebruiksanalyses van Microsoft 365 illustreren adoptiepatronen om u te helpen uw bedrijf te versterken en de volledige waarde van uw IT-investering te realiseren. 

Deze week kondigt Microsoft de algemene beschikbaarheid van Microsoft 365 gebruiksanalyses in Power BI aan met nieuwe gegevens en rapporten voor Microsoft Teams.

Ontdek gebruikstrends en deel ze met Power BI

Power BI is een reeks hulpmiddelen voor bedrijfsanalyse, waarmee u prachtige rapporten kunt maken die veilig kunnen worden gedeeld op internet en op mobiele apparaten. Al uw Microsoft 365-gebruiksgegevens kunnen rechtstreeks worden aangesloten op Power BI om beter te begrijpen hoe uw gebruikers gebruikmaken van Microsoft 365-services op vier belangrijke gebieden: acceptatie, communicatie, samenwerking en activatie. U kunt inzoomen op interessante rapporten, pivoteren op kenmerken uit Azure Active Directory en aangepaste weergaven maken. Op basis van gebruikstrends kan IT waarde toevoegen aan het bedrijf door gerichte trainingen en communicaties te stimuleren die organisaties helpen Microsoft 365 beter te gebruiken en IT-uitgaven beter te benutten.

Vorig jaar werd de openbare preview van gebruiksanalyses in Power BI aangekondigd en gebruiksanalyses in Power BI zijn nu algemeen beschikbaar en klaar voor u om inzichten te ontsluiten.

Nieuwe gegevens en rapporten voor teams en groepen

Microsoft Teams is het knooppunt voor teamwork dat alle mensen, inhoud en tools integreert die uw organisatie nodig heeft om meer betrokken en effectief te zijn. Gebruiksanalyses voor Microsoft 365 bevatten informatie over hoe uw organisatie Teams gebruikt om uw gebruikers te helpen efficiënter te creëren, samen te werken en te communiceren.

Het rapport Teamsgebruik biedt een overzicht van hoe uw organisatie Teams gebruikt, inclusief een weergave van hoe ze de verschillende functies gebruiken, zoals chatten, kanalen en vergaderingen.

Teams usage.png

In het nieuwe rapport Gebruikersactiviteit wordt gebruik weergegeven op basis van Azure Active Directory-kenmerken, zoals afdeling, organisatie of locatie.

Teams activity.png

Daarnaast zijn Teams-gegevens geïntegreerd in andere relevante rapporten zoals Adoptieoverzicht, Productgebruik, Communicatie en meer.

Product usage.png

Er is ook een nieuw rapport dat laat zien hoe Office 365-groepen in de organisatie worden gebruikt.

Groepen usage.png

Hoe krijg je gebruiksanalyses in Power BI

Om toegang te krijgen tot uw gebruiksanalyses met Power BI, moet u een global admin, service admin of report reader zijn. U kunt gratis beginnen met Power BI op powerbi.microsoft.com en de ondersteuningsdocumentatie legt uit hoe u verbinding kunt maken met uw gegevens. Houd er rekening mee dat het maximaal 48 uur kan duren om uw aanvankelijke gegevensverzoek te verwerken.

Andere manieren om uw gegevens te bekijken

Microsoft biedt dezelfde gebruiksgegevens op andere manieren die kunnen voldoen aan andere behoeften. Ze hebben direct bruikbare inzichten ingebouwd in het Microsoft 365-beheercentrum, uw centrale locatie voor het beheer van uw apps, services, gebruikers, gegevens en apparaten. Als u deze inzichten wilt bekijken, klikt u op het tabblad ‘Rapporten’ in het linkernavigatievenster en pint u veelgebruikte gegevens rechtstreeks op uw startscherm.

Microsoft Graph is de API voor Microsoft 365 waarmee u veilig verbinding kunt maken met Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. U kunt de graph gebruiken om aangepaste oplossingen te bouwen en uw Microsoft 365-gegevens koppelen aan het gegevensanalyse-hulpprogramma van uw keuze.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!