OfficeGrip_logo

SharePoint Server 2016; wat we tot nu toe weten

De laatste maanden heeft Microsoft telkens meer details vrijgegeven over SharePoint Server 2016. Het leek ons een goed idee om deze info eens op een rijtje te zetten. 

SharePoint Server 2016

SharePoint Server 2016 is de opvolger van SharePoint 2013 en biedt organisaties vernieuwde en verbeterde mogelijkheden onder andere op het gebied van informatiedeling en documentmanagement.
De functionaliteiten van SharePoint 2016 zijn ontwikkeld en uitgebreid getest binnen SharePoint Online en worden opgenomen in de nieuwste on-premise versie van SharePoint.
Hiermee biedt SharePoint 2016 organisaties uitgebreide en flexibele toepassingen, waarbij een hoge beschikbaarheid en een verbeterde schaalbaarheid centraal staan.

Releasedate

Ten eerste de releasedate; SharePoint Server 2016 zal gelanceerd worden in kwartaal 2 van 2016 en een publieke beta zal beschikbaar worden gemaakt in kwartaal 4 van 2015.
Ook heeft Microsoft toegezegd on-premises versies van SharePoint te blijven uitrollen in de voorzienbare toekomst. Het bedrijf wilt gebruikers laten blijven kiezen tussen on-premises, cloud en hybride oplossingen in de komende jaren.

Met de nieuwste versie van SharePoint Server wilt Microsoft dicht bij de nieuwste trends op gebied van content, management, team samenwerking, gebruikerservaring op de verschillende platformen en de nieuwste en interessantste manieren waarop de cloud kan worden samengevoegd met bestaande on-premises scenarios.
Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd richt SharePoint Server 2016 zicht op verbeteringen en nieuwe mogelijkheden in de volgende 3 gebieden:

  • Verbeterde gebruikers ervaring
  • Door cloud-geïnspireerde infrastructuur
  • Compliance en rapportage

 

Verbeterde gebruikers ervaring

Snellere beslissingen maken en in contact blijven zijn belangrijk om de effectiviteit in een bedrijf te verbeteren.
De mogelijkheid van de gebruiker om informatie te verkrijgen terwijl hij onderweg is, is een vereiste geworden vandaag de dag.
SharePoint Server 2016 zal verbeterde mobiele toegang tot content, mensen en applicaties bieden samen met touch-based ervaringen over meerdere platformen en schermen.
Documentopslag en collaboratie zal meer gericht zijn op mensen in plaats van toestellen.

Ook zullen de gebruikers profijt hebben van verbeterde gebruikerservaringen en mogelijkheden die gepaard gaan met de innovaties in Office 365.
Deze zullen beschikbaar zijn als onderdeel van de on-premises deployment of via een hybride implementatie van SharePoint Server 2016 en Office 365.
Gebruikers zullen bijvoorbeeld makkelijker en sneller contextueel relevante informatie en data kunnnen verkrijgen die is opgeslagen over zowel on-premises en cloud omgevingen door middel van Office Graph en Delve.

Ook heeft Microsoft haar focus gelegd op betere integratie met Exchange en Yammer als ook het verbreden van toegang en management van nieuwe type media met Office 365 Video als voorbeeld.

Door cloud-geïnspireerde infrastructuur

SharePoint 2016 is de eerste on-premises server release die zich kan meten met de schaalbaarheid van SharePoint als onderdeel van Office 365.
SharePoint 2016 brengt zijn eigen interne verbeteringen naar het datacentrum van de gebruiker waardoor prestatie, betrouwbaarheid en schaalbaarheid zullen verbeteren en ook echte hybride scenario’s zullen ontstaan die bestaande on-premises investeringen van gebruikers zullen complementeren.

Samen met de verbeterde, versimpelde gebruikerservaring en integratie met producten als de nieuwste release van Windows Server, de nieuwste generatie van SQL Server en Exchange Server 2016 zal SharePoint Server 2016 de training van eindgebruikers en support vor IT vereenvoudigen.

Ook focust Microsoft zich op een breed ecosysteem van oplossingen en partners via een gestandaardiseerde set API’s en ervaringen die zich verspreiden over zowel on-premises als cloudoplossingen.

Compliance en rapportag

Data Loss Prevention (DLP) is ononderhandelbaar en overmatige blootstelling aan gevoelige informatie kan wettelijke en compliance gevolgen hebben. SharePoint Server 2016 zal een groot aantal features en mogelijkheden ter beschikking hebben die speciaal zijn ontworpen om er zeker van te zijn dat gevoelige informatie beschermd blijft. Dit bewerkstelligd Microsoft door middel van investeringen in DLP, nieuwe scenario’s op het gebied van data encryption en compliance tools die zowel op on-premises servers en Office 365 van toepassing zijn. het zal een balans zijn tussen de gebruikers een bepaalde mate van self-service te bieden en zorgen dat contentgebruik voldoet aan Microsft’s ondernemingsbeleid.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van SharePoint Server 2016 en hoe deze op uw bedrijf van toepassing kan zijn, neem dan contact op met OfficeGrip. Ga naar de contact-pagina of bel ons om gelijk een vrijblijvende afspraak te maken op telefoonnummer 088 47 47 400.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!