OfficeGrip_logo

SharePoint verwelkomt PowerApps en Microsoft Flow

Deze week worden zowel Microsoft Flow als PowerApps algemeen beschikbaar gesteld, waardoor mensen hun workflows kunnen automatiseren en gemakkelijk op maat gemaakte apps kunnen bouwen die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Eerder dit jaar heeft Microsoft al de integratie van SharePoint met Microsoft Flow aangekondigd, waardoor je flows kunt maken en starten vanuit een SharePoint lijst. Ook is de integratie van PowerApps en SharePoint aangekondigd waarmee nieuwe, rijke ervaringen worden aangedreven die er weer voor zorgen dat bedrijfsprocessen opnieuw worden uitgevonden met moderne document bibliotheken en moderne lijsten in SharePoint. 

We weten dat nauwe integratie essentieel is voor het stimuleren van productiviteitsverbetering bij de digitale werkplek. Toegang tot data vanuit mobiele apparaten was hier een eerste stap in. Het overplaatsen van bedrijfsprocessen naar de zelfde site voor teamdocumenten en data is de volgende. Dit is de reden dat SharePoint een geweldig plek is voor je bedrijfstoepassingen.

Deze week geldt als een belangrijke mijlpaal voor zowel PowerApps als Microsoft Flow, maar we kijken ook verder naar nog diepere integratie van deze bedrijfsmiddelen als onderdeel van SharePoint.

Aanstaande integratie met SharePoint

PowerApps zal volledig geïntegreerd worden met de SharePoint webervaring. PowerApps biedt een geweldige mobiele ervaring en nu is die ervaring gekoppeld aan de data die is opgeslagen in SharePoint lijsten. Binnenkort zal je PowerApps kunnen integreren zodat het de standaard in-browser ervaring wordt voor elke moderne lijst in SharePoint.

PowerApps ingesloten in een SharePoint lijst.

Dit betekent dat:

  • Je PowerApps kunt opstarten rechtstreeks vanuit de SharePoint mobile app.
  • Moderne documentbibliotheken zullen beschikbaar worden als databron voor PowerApps en Microsoft Flow.
  • Voor Microsoft Flow krijg je de mogelijkheid elke Flow uit te voeren met een specifiek document of lijstitem naast de mogelijkheid van een geautomatiseerde trigger.
  • Gebruik makende van de data gateway, zullen PowerApps en Microsoft Flow net zo makkelijk samenwerken met on-premises data in SQL en SharePoint als met cloud-based data.
  • Diepere integratie van Power BI met SharePoint Online. Bedrijfsprocessen vereisen meer dan alleen data en automatisering. Power BI is een leider in visualizatie analytics en binnenkort heb je de mogelijkheid om visualisatie en grafieken in te sluiten vanuit Power BI rechtstreeks naar een SharePoint team site.

PowerApps en Microsoft Flow krijgen deze mogelijkheid in bijna alle Office 365 commerciële abonnementen in November 2016. Het is mogelijk voor je om een verbinding te maken in SharePoint Online en on-premises oplossingen alsook SQL, Exchange, OneDrive en een breed scala aan diensten zoals Yammer, Twitter en Box.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!