OfficeGrip_logo

Microsoft Flow integreert met SharePoint Moderne Lijsten

Een aantal maanden tijdens het ‘Future of SharePoint’ evenement heeft Microsoft al aangekondigd dat Microsoft Flow geïntegreerd gaat worden met moderne SharePoint lijsten zodat het mogelijk wordt om naadloos workflows te creëren rondom je lijst-items.Je kunt nu deze integratie zelf gaan ervaren. Hieronder kun je lezen hoe je een preview kunt krijgen van de moderne lijst-ervaring inclusief de Microsoft Flow integratie. 

Moderne-SharePoint-lijsten-Microsoft-Flow-1

Voorbeelden van moderne lijsten

In de afgelopen weken worden deze nieuwe lijsten standaard uitgerold bij alle First Release klanten, dus wanneer je een First Release SharePoint consument bent hoef je niets te doen.

Voor degenen die de moderne lijst-ervaring nog niet kunnen zien is het volgende mogelijk:

  • Navigeer een aangepaste lijsten in SharePoint Online
  • Voeg in de URL balk TryNewExperience=true toe als een query string parameter. Query string parameters zijn waarden die geplaatst worden achter het adres in de URL balk. Een vraagteken is de scheiding tussen het adres en de query string parameters.
    • Indien er andere query string parameters in de URL staan, voeg dan &TryNewExperience=true toe
    • Indien er geen andere query string parameters zijn, voeg dan ?TryNewExperience=true toe
    • Wanneer je klaar bent met het bekijken van het voorbeeld van de moderne ervaring, sluit dan de browser af om de klassieke ervaring te resetten. Bij sommige browsers moet je misschien de sessie cookies wissen om terug te keren naar de klassieke ervaring.

 

Verzend SharePoint list items voor goedkeuring per e-mail

Laten we voor de duidelijkheid een voorbeelderbij pakken. Stel je voor dat je leiding hebt over een team geweldige ingenieurs en je bijhoud wie er op vakantie is of gaat door middel van een SharePoint lijst genaamd ‘Aankomende Vakanties’. Je wilt een flow maken die een e-mail verstuurd op het moment dat er een nieuw item aan wordt toegevoegd (oftewel wanneer iemand op vakantie gaat). In deze e-mail vind je details over het item (de aanstaande vakantie).

In de Sharepoint lijst klik je op de Stroom knop en kies je Stroom maken.

Moderne-SharePoint-lijsten-Microsoft-Flow-2
 
In het Stroom paneel dat aan de rechterkant van het scherm verschijnt kies je het eerste template ‘Een aangepaste e-mail verzenden wanneer er een nieuw SharePoint-item wordt toegevoegd’. Naast het verzenden van een e-mail kun je ook verbinden met een variëteit aan andere diensten: Yammer, Dynamics CRM, Twitter, MailChimp en Slack. Ook kun je een goedkeuringsmail versturen of iets op maat gemaakt met 1 of meer van de 42 diensten die ondersteund worden door Flow.

Moderne-SharePoint-lijsten-Microsoft-Flow-4

Op het moment dat je het template selecteert in SharePoint wordt er een nieuwe tab geopend in de Microsoft Flow site met extra informatie en details over het template. Maak een keuze en klik op ‘Deze sjabloon gebruiken’.

Moderne-SharePoint-lijsten-Microsoft-Flow-5

Moderne-SharePoint-lijsten-Microsoft-Flow-6

Klik op Bewerken in de eerste stap van de Stroom.

Moderne-SharePoint-lijsten-Microsoft-Flow-7

Zoals je kunt zien zijn de Site URL en Lijst naam al automatisch ingevuld.

Moderne-SharePoint-lijsten-Microsoft-Flow-8

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is te klikken op Stroom maken en je krijgt emails binnen wanneer iemand een vakantie vastlegt in de Aankomende Vakanties lijst.

Moderne-SharePoint-lijsten-Microsoft-Flow-9

De moderne lijst ervaring zal voor het einde van het jaar bij elke klant worden uitgerold. We nodigen je alvast uit deze nieuwe ervaring te proberen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!