OfficeGrip_logo

Skype for Business Online stopt op 31-07-21

Stap over naar Microsoft Teams

Skype for Business Online wordt op 31-07-2021 uitgefaseerd. Dit betekent dat er vanaf dat moment geen toegang meer is tot de Skype Business Online omgeving. De server versie van Skype for Business (on-premises) krijgt nog wel ondersteuning, maar er worden geen nieuwe functionaliteiten aan het Skype platform toegevoegd. Deze verandering heeft een aantal gevolgen voor Skype for Business gebruikers.

Waarom stopt Skype for Business Online

Skype voor bedrijven is voor het eerst in 2016 uitgekomen. In de tussentijd is er enorm veel veranderd op de werkvloer bij organisaties. We zijn meer vanuit huis gaan werken en het werken vanuit de cloud is enorm in populariteit toegenomen. Dit zorgt ervoor dat de huidige Skype omgeving niet meer past in een moderne werkplek.

Microsoft Teams is nu de opvolger van Skype for Business. Het Teams platform van Microsoft past beter bij de moderne werkplek. Denk bij een moderne werkplek aan op elke locatie veilig toegang hebben tot werkdocumenten. De functionaliteiten van Skype for Business zijn allemaal beschikbaar in Microsoft Teams. In Microsoft Teams worden deze functionaliteiten verder uitgebreid en worden er extra mogelijkheden toegevoegd. Om gebruik te kunnen maken van de nieuwste mogelijkheden moet er een overstap naar Microsoft Teams worden gemaakt.

De integratie met Microsoft 365 maakt het gemakkelijker om samen te werken en documenten te delen. Denk dan bijvoorbeeld aan het delen van gegevens die in de SharePoint of OneDrive omgeving staan. De complete telefonie omgeving kan in Microsoft Teams worden geïntegreerd, waardoor in één centrale plek alle communicatie van een organisatie plaats vindt. Zo zijn er nog veel meer voordelen en functies beschikbaar in Microsoft Teams. Deze kun je op onze Microsoft Teams pagina bekijken.

Moet ik overstappen naar Microsoft Teams?

Dat is afhankelijk van welke versie er wordt gebruikt. De Skype for Business Online versie is vanaf 31-07-2021 niet meer te gebruiken. Het is bij deze omgeving dus wel noodzaak om op tijd over te stappen. Doe je dit niet, dan verlies je de toegang tot de complete omgeving.

De server versie van Skype for Business (on-premises) heeft een langere ondersteuningsperiode. Deze versie is na 31-07-2021 nog te gebruiken, maar krijgt geen nieuwe functies meer. De Microsoft Teams omgeving is nog volop in ontwikkeling en past beter bij een moderne werkplek. Het is dan ook raadzaam om een overstap naar Microsoft Teams te overwegen, omdat vroeg of laat de ondersteuning voor Skype for Business compleet stopt.

Je wilt uiteraard niet op het laatste moment overstappen. Organisaties verschillen veel van elkaar, waardoor een upgradeplan per organisatie anders is. Er moet worden nagedacht over de inrichting en hoe werknemers ermee omgaan. Een goed ingerichte IT-omgeving zorgt er immers voor dat er efficiënter gewerkt kan worden. Neem contact op met een van onze adviseurs voor vrijblijvend advies of bekijk ons eBook voor een snelcursus Microsoft Teams.

Skype Business naar Microsoft Teams

Van Skype Business naar Microsoft Teams migreren

Bij een migratie van Skype Business naar Microsoft Teams is de inrichting enorm belangrijk. Elke organisatie werkt op een andere manier en vereist een andere inrichting. De Microsoft Teams omgeving werkt anders dan de verouderde Skype Business omgeving. Het goed inrichten van deze omgeving is dus cruciaal. Met een goed ingerichte omgeving wordt het prettiger om met Microsoft Teams samen te werken. Bij OfficeGrip helpen wij bedrijven om de overstap te maken naar Microsoft Teams. Bekijk hier hoe wij dit doen:

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan ons eBook met uitgebreide informatie over de mogelijkheden in Microsoft Teams

De voordelen van Microsoft Teams

Microsoft Teams focust zich op het samenwerken met collega’s. Denk dan aan het plaatsen van documenten in één centrale omgeving, waardoor er niet meer gezocht hoeft te worden naar documenten. De complete Microsoft 365 integratie zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om gegevens te delen. Dubbele documenten en verschillende versies zijn hierdoor verleden tijd. Iedereen werkt altijd met de meest recente documenten en er is vanuit één centrale omgeving toegang tot de gegevens.

Download het gratis eBook:

EEN SNELCURSUS MICROSOFT TEAMS

Een-snelcursus-Microsoft-Teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Hoe werk je succesvol hybride met jouw organisatie
  Microsoft 365

  Hoe werk je succesvol hybride met jouw organisatie

  We zien dat steeds meer organisaties het mogelijk maken om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Hybride werken is enorm in populariteit toegenomen, omdat werknemers het prettig vinden gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om dit succesvol te kunnen doen zijn er wel een aantal benodigdheden. Zo moeten de juiste spullen aanwezig zijn en moet de IT-omgeving goed op orde zijn. Daarom kijken wij hier hoe je als organisatie succesvol hybride werken kan faciliteren.

  Lees meer...
  Wat is Microsoft Entra
  Beveiliging

  Wat is Microsoft Entra

  Microsoft Entra is een nieuw product specifiek gericht op beveiliging. Het maakt onderdeel uit van het identiteit en toegangsbeheer en bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Met Microsoft Entra krijgen organisaties inzicht in de rechtenstructuur, identiteiten die inloggen, verschillende soorten infrastructuren en verificatie van werknemers.

  Lees meer...
  Microsoft Teams als VoIP oplossing
  CEO

  Microsoft Teams als VoIP oplossing

  Met een VoIP oplossing wordt het mogelijk om te bellen via een internetverbinding. Deze VoIP oplossing kun je ook in de Microsoft Teams omgeving implementeren. Op deze manier wordt Microsoft Teams jouw centrale hub voor alle bedrijfscommunicatie. Dit voorkomt dat er een aparte VoIP omgeving nodig is, wat weer onnodige kosten met zich meebrengt.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!