Een moderne werkplek

Werken vanaf elke locatie

Een moderne werkplek zorgt ervoor dat medewerkers hun werk vanaf elke locatie kunnen uitvoeren. Nu we steeds meer vanuit huis zijn gaan werken, kan een moderne werkplek eigenlijk niet meer ontbreken. Met Microsoft 365 is het mogelijk om zo’n complete werkomgeving in te richten vanuit de cloud. We bespreken hier de voordelen en de mogelijkheden van een moderne werkplek.

Een moderne werkplek op maat

Een moderne werkplek geeft medewerkers toegang tot alle werkgegevens die nodig zijn. Deze omgeving staat volledig in de cloud en is vanaf elk apparaat toegankelijk. Dit heeft als voordeel dat werknemers vanaf elke locatie de gegevens kunnen benaderen. De moderne werkplek wordt compleet naar de wensen van een bedrijf ingericht, waardoor deze optimaal aansluit bij de wensen en behoeftes van bedrijven.

Het is belangrijk om de moderne werkplek zo goed mogelijk in te richten. Met een goed ingerichte werkplek wordt het voor medewerkers prettig om deze te gebruiken. De manier van werken verschilt namelijk een klein beetje met de traditionele manier. De slimme toepassingen van Microsoft zorgen ervoor dat er zo efficiënt mogelijk kan worden gewerkt. Een aantal apps zijn voor medewerkers al bekend. Denk dan aan Microsoft Word, Microsoft Excel, Outlook en nog veel meer. Omdat deze apps al bekend zijn, wordt het makkelijker om aan de slag te gaan met de nieuwe omgeving.

Voordelen moderne werkplek

Meer informatie over een moderne werkplek?

Download dan ons eBook voor nog meer informatie over de moderne werkplek.

Voordelen van een moderne werkplek

Een moderne werkplek maakt het makkelijker en veiliger om vanaf elke locatie te werken. Wij laten hier een aantal voordelen zien van het werken met een moderne werkplek in Microsoft 365.

1. Werk optimaal samen met Microsoft Teams

De moderne werkplek heeft als voordeel dat het gemakkelijker wordt om samen te werken. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk te bellen, chatten, vergaderen en samen te werken vanuit een applicatie. Collega’s kunnen op deze manier elkaar altijd bereiken, vanaf welke locatie er ook wordt gewerkt. Bestanden en documenten delen wordt zo een stuk gemakkelijker. Met de verschillende co-creatie mogelijkheden in Microsoft Teams wordt het samenwerken met collega’s extra gestimuleerd.

2. Krijg gemakkelijk toegang tot gegevens met SharePoint

SharePoint is een schaalbaar platform waarin alle bedrijfsgegevens staan. Het is eigenlijk een intranet waarop alle interne documenten van de organisatie te vinden zijn. Met de zoekfunctie wordt het makkelijk om alle gegevens die nodig zijn terug te vinden. Deel gemakkelijk documenten met collega’s of werk samen vanuit een omgeving. Met een moderne werkplek is er altijd toegang tot de meest recente documenten.

3. Op elk apparaat toegang tot gegevens

De huidige manier van werken is nou eenmaal aan het veranderen. Medewerkers wisselen regelmatig van verschillende apparaten en werken vanaf verschillende plekken. Met een moderne werkplek geef je medewerkers toegang tot deze gegevens op verschillende soorten apparaten. Het wordt zo mogelijk om bijvoorbeeld vanaf een telefoon kleine aanpassingen aan documenten te maken. Deze documenten worden op alle apparaten live bijgewerkt, waardoor er altijd toegang is tot de nieuwste gegevens.

4. Verbeter de beveiliging van de organisatie

Het beveiligen en beschermen van gegevens is cruciaal. Je wilt niet dat gevoelige bedrijfsgegevens in verkeerde handen terecht komen. Met de moderne werkplekoplossing van Microsoft 365 kan de gehele IT-omgeving worden beveiligd. Het wordt mogelijk om toegangsbeleid voor medewerkers in te stellen, zodat er alleen toegang is tot de benodigde gegevens. Verder kunnen apparaten extra worden beveiligd, waardoor aanvallen zoals phishing, malware en ransomware worden afgeweerd. Dit allemaal om een veilige werkomgeving te creëren zodat medewerkers ongestoord door kunnen werken.

5. Altijd toegang tot de nieuwste gegevens

De moderne werkplek werkt volledig vanuit de cloud. Dit zorgt ervoor dat er altijd toegang is tot de meest recente gegevens. Nieuwe documenten worden automatisch geüpload en zijn direct toegankelijk voor iedereen die toegang heeft.

OneDrive is een persoonlijke omgeving waarin documenten kunnen worden opgeslagen. Deze omgeving is voor alleen de eigenaar toegankelijk en verschilt dus met SharePoint. Bij SharePoint kan een grote groep toegang hebben en bij OneDrive heeft alleen de eigenaar toegang. Handig voor als je even snel documenten moet opslaan in de cloud. Deze documenten zijn zo weer via een mobiel apparaat toegankelijk.

Uit welke apps bestaat de moderne werkplek?

Met Microsoft 365 is er toegang tot de volgende apps. Deze apps helpen om een complete werkomgeving in de cloud te creëren.
Microsoft Office 365 Outlook

Outlook

Microsoft Office 365 OneDrive Business

OneDrive

Microsoft Office 365 Word

Word

Microsoft Office 365 Excel

Excel

Microsoft Office 365 PowerPoint

PowerPoint

Microsoft Office 365 SharePoint

SharePoint

Microsoft Office 365 Microsoft teams

Microsoft Teams

Microsoft Office 365 Exchange

Exchange

Microsoft Office 365 Publisher

Publisher

Microsoft Office 365 Access

Access

Een moderne werkplek voor jouw organisatie

Met Microsoft 365 is het mogelijk om een complete moderne werkplek te creëren. Het verbetert de samenwerking in een organisatie en stroomlijnt het proces. Personeel kan efficiënter en vanaf elke locatie werken door de voordelen van de cloud. Ben je nu benieuwd wat een moderne werkplek voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseurs!

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  VoIP Voice over IP
  Telefonie

  VoIP compleet uitgelegd

  VoIP is de afkorting voor Voice over Internet Protocol. Het is eigenlijk niks anders dan een omgeving waarmee je kunt bellen en gebeld kunt worden. Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van een VoIP oplossing, omdat het goedkoper, flexibeler en moderner is. VoIP wordt ook regelmatig hosted VoIP, bellen via internet of internet telefonie genoemd.

  Lees meer...
  Outlook ondersteuning Microsoft
  Beveiliging

  Oudere Outlook versies worden binnenkort niet meer ondersteund

  Vanaf 1 november 2021 verandert de minimale Outlook versie waarmee verbinding gemaakt kan worden in Microsoft 365/ Office 365. De oudere versies van Outlook ondersteunen namelijk niet de nieuwste veiligheidstechnieken om gegevens veilig te houden, waardoor Microsoft heeft besloten deze ondersteuning stop te zetten.

  Lees meer...
  Microsoft zonder wachtwoord inloggen
  Beveiliging

  Microsoft maakt inloggen zonder wachtwoord mogelijk

  Onze wachtwoorden moeten complex & uniek zijn en regelmatig worden veranderd. Maar daar heeft Microsoft iets op bedacht! Vanaf vandaag is het mogelijk om je Microsoft account te beveiligen zonder een wachtwoord. Hoe dat precies werkt leggen wij hier uit.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.