OfficeGrip_logo

SKYPE VOOR BEDRIJVEN NAAR

Microsoft Teams

Migratie

Op 31 juli 2021 wordt Skype voor Bedrijven niet meer ondersteund door Microsoft. Iedereen die gebruik wil maken van vergelijkbare functionaliteiten zal de overstap naar Microsoft Teams moeten maken.

De overstap van Skype for Business naar Microsoft Teams is een vaak voorkomende migratie en OfficeGrip heeft hier ruimschoots ervaring mee.

Waarom overstappen?

Voordelen van Microsoft Teams

Microsoft Teams breidt de mogelijkheden van Skype voor Bedrijven uit door chat, vergaderingen, bellen, samenwerking, app-integratie en bestandsopslag samen te brengen in één interface. Deze nieuwe centrale hub voor teamwerk kan helpen om de manier waarop gebruikers dingen voor elkaar krijgen te stroomlijnen, de gebruikerstevredenheid te verbeteren en bedrijfsresultaten te versnellen. 

Microsoft breidt de mogelijkheden van Teams voortdurend uit om u in staat te stellen op nieuwe manieren te communiceren en samen te werken, organisatorische barrières te doorbreken en de efficiëntie van processen en besluitvorming te stimuleren.

Complete omgeving

Eén centrale plek voor alle communicatie

Creëer een veilige werkomgeving waarin gemakkelijk kan worden gecommuniceerd. Met Microsoft Teams is er één centrale plek waarin alle bedrijfscommunicatie kan plaatsvinden. Dit voorkomt dat informatie via verschillende kanalen wordt verstuurd. Korte vragen worden met Microsoft Teams niet meer verstuurd via e-mail, wat de mailbox beschikbaar houdt voor belangrijke onderwerpen.

skype-for-business-microsoft-teams-migratie-5

Moderne werkplek

Werk vanaf elke locatie

Maak het mogelijk om vanaf elke locatie toegang te hebben tot de werkomgeving. Personeel kan gemakkelijk aan de slag en met de diepgaande integratie met Microsoft 365 is er altijd toegang tot de benodigde gegevens. Werk optimaal samen met externe leveranciers vanuit één teams kanaal, waardoor gegevens optimaal beschermd blijven.

Uitbreiding op Microsoft Teams

Complete telefonie integratie

Met Microsoft Teams kan de gehele telefonie geïntegreerd worden. Dit zorgt voor een centraal systeem voor alle communicatie binnen een organisatie.

cloud-migratie-teams-telefonie

Belangrijke functies van Microsoft Teams

Microsoft Teams video

Videovergaderingen

Plan vergaderingen in en verhoog de productiviteit door in realtime met elkaar te overleggen. Maak gebruik van video of alleen audio om met elkaar te vergaderen.
Schermdeling

Schermdeling

Deel uw scherm in een meeting. Zo kunnen presentaties makkelijk worden gegeven en ziet iedereen dezelfde inhoud.
Aangepaste achtergronden

Aangepaste achtergronden

Pas de achtergrond aan in een videovergadering. Zo blijft uw thuis ruimte privé voor uw collega’s.
Together-modus

Together-modus

Alle deelnemers kunnen naast elkaar zichtbaar worden gemaakt. Zo heeft u in een oogopslag iedereen duidelijk in beeld.

Bestanden delen

Bestanden delen

Deel bestanden in realtime en werk samen met collega’s. Open, deel en bewerk bestanden samen en veilig vanaf elke locatie.
Apps en werkstromen

Apps en toegang

Beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android. Hierdoor heeft u op alle apparaten toegang tot de gegevens. Indien gewenst kunnen er externe apps aan worden gekoppeld.
Beschikbaarheid op de markt

Integratie met Microsoft 365

Microsoft Teams is onderdeel van de Microsoft 365 omgeving en heeft diepgaande integratie met de verschillende Office apps. 

Privacy en beveiliging

Privacy en beveiliging

Voldoe aan de wettelijke en juridische eisen. Zo blijft u verzekerd dat uw data goed wordt beschermd.

Overstappen van Skype voor Bedrijven

In 6 stappen naar Microsoft Teams

Een overstap van Skype voor Bedrijven naar Microsoft Teams is bij elke organisatie verschillend. Veel hangt af van het aantal Skype gebruikers, de gezondheid van uw netwerk en de staat van uw hardware. Toch houden we bij OfficeGrip pakweg 6 stappen aan welke we gebruiken als houvast voor en tijdens een migratie.

Bij OfficeGrip vinden we het niet alleen belangrijk om dingen volgens afspraak uit te voeren, maar ook om uit te leggen wat we doen, wanneer we het doen en waarom. Gedurende het hele traject staan we in nauw contact met de klant en maken we samen afspraken, geven updates over de genomen stappen en evalueren de resultaten na elke fase.

Hierdoor komen we samen tot het gewenste resultaat; een op maat gemaakte Microsoft Teams-omgeving die voldoet aan de wensen en behoeften van de klant.

Stap 1
Pre-upgrade fase

Om een succesvolle upgrade naar Teams te garanderen, is het belangrijk om voldoende tijd uit te trekken voor de voorbereiding. Uw organisatie zal niet alleen snel de waarde van Teams kunnen inzien, u kunt ook uw upgrade van Skype voor Bedrijven versnellen zodra Teams voor u klaar staat.

Stap 1
Stap 2
Planningsfase

Samen maken we een upgradeplan om ervoor te zorgen dat uw organisatie klaar is voor succes op de lange termijn. In dit plan beschrijven we o.a de project visie en scope, de projectdoelen, behandelen we de risico's en stellen we de tijdlijn vast met daarin belangrijke mijlpalen.

Stap 2
Stap 3
Voorbereidingsfase

Tijdens deze fase evalueren we samen of uw organisatie gereed is voor Teams. We beoordelen uw bestaande omgeving, optimaliseren het netwerk voor Teams en stellen een gebruikersplan op om te bepalen hoe u gebruikers gaat communiceren, trainen en ondersteunen. Als laatste punt in deze fase kondigen we de lancering van Microsoft Teams aan.

Stap 3
Stap 4
Implementatiefase

In deze fase laten we Microsoft Teams en Skype for Business naast elkaar draaien. Aan de hand van de grootte van uw bedrijf upgraden we groepen gebruikers in stappen naar Teams .

Stap 4
Stap 5
Upgradefase

Het is zover, we maken de officiële overstap naar Teams. Al uw gebruikers worden verplaatst naar de modus 'Allen Teams'. Teams worden hun primaire app voor chatten, vergaderingen, bellen en samenwerken, en de toegang tot de Skype voor Bedrijven-app wordt uitgeschakeld.

Stap 5
Stap 6
Post-upgrade fase

Na de upgrade is het belangrijk om de bedrijfswaarde van Microsoft Teams te maximaliseren. We evalueren de voortgang aan de hand van de doelen die we in de pre-upgradefase hebben opgesteld, belangrijk is ook om de gezondheid en kwaliteit van het netwerk te controleren en gebruikersacceptatie te blijven stimuleren.

Stap 6

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een Skype naar Teams migratie voor uw organisatie?

Neem vandaag nog contact op met één van onze consultants en zet de eerste stap richting een succesvolle overstap naar Microsoft Teams.
    Of bereik ons via de onderstaande gegevens: