OfficeGrip_logo

Updates voor SharePoint pagina’s en nieuws in Augustus

SharePoint is bezig met een geweldige transformatie. Waar het een paar jaar geleden nog achterliep op andere Microsoft-diensten, is het de laatste jaren bezig om echt de go-to app te worden voor een mobiel en intelligent intranet voor je organisatie.

Met het vernieuwde SharePoint deel en beheer je inhoud, kennis en toepassingen om teamwerk te stimuleren, snel informatie te vinden en moeiteloos samen te werken in je hele organisatie. En SharePoint komt ook in de maand augustus met een aantal updates om je nog productiever te laten werken.

Het bouwen van informatieve en aantrekkelijke pagina’s is een essentiële stap in het betrekken van werknemers bij nieuws, applicaties en kritieke informatie in SharePoint. Microsoft kondigt een reeks verbeteringen aan om het schrijven van pagina’s sneller en intuïtiever te maken.

Ongedaan maken / Opnieuw

Office-toepassingen zoals Word bieden al lang “Ongedaan maken”-acties na een wijziging. Nu is deze optie ook beschikbaar binnen SharePoint-pagina’s en krijgen we de optie om wijzigingen ongedaan te maken tijdens het ontwerpen. Nadat je je pagina hebt opgeslagen of gepubliceerd, kun je eerdere wijzigingen niet meer ongedaan maken.

Sleep bestanden naar het canvas

Bestanden toevoegen aan pagina’s is eenvoudiger dan ooit. Je kunt bestanden slepen en neerzetten vanuit bureaubladweergaven en SharePoint voegt automatisch de bestandsviewer toe en uploadt het bestand naar de SharePoint-documentbibliotheek. Ze hebben ook een uitgebreid voorbeeld toegevoegd voor links die in de teksteditor zijn geplakt om video’s van Stream- en YouTube-links in te sluiten, of afbeeldingen met titel en beschrijving van andere links.

clipboard_image_0.png

Nieuwe verticale secties

Zoals eerder vermeld, kunnen moderne pagina’s nu verticale secties hebben, zoals hieronder getoond.

clipboard_image_1.png

Aanbevelingen

Pagina’s en nieuws kunnen nu een webonderdeel bevatten met gerelateerde en aanbevolen inhoud. Pagina’s worden voorgesteld op basis van trends en personalisatie afgeleid van de Microsoft Graph.

clipboard_image_2.png

Ankerslinks

Mooie ‘longform’ inhoud brengt uitgebreide informatie naar je pagina’s. Nu kun je links naar koppen binnen die inhoud toevoegen om lezers te laten focussen op de meest relevante delen van je inhoud.

SharePoint voegt automatisch ankerlinks toe aan alle koppen van het eerste, tweede en derde niveau op je pagina (H1, H2 en H3). Beweeg vervolgens eenvoudig over de koppen en je ziet een koppelingssymbool. Als je hierop klikt, krijg je de volledig weergegeven URL, inclusief het anker. Als je op dit symbool klikt, wordt de kop toegevoegd aan de URL-balk of klik je met de rechtermuisknop om deze op te slaan in je kopieerbuffer. 

clipboard_image_3.png

Al deze updates zijn gepland om in augustus 2019 te worden uitgerold naar Targeted Release, waarna Algemene Beschikbaarheid snel zal volgen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!