OfficeGrip_logo

Verbeteringen voor SharePoint-pagina’s in Office 365

SharePoint is bezig met een inhaalslag op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en aanpassingsmogelijkheden. Moderne SharePoint pagina’s kunnen voor een groot aantal doeleinden worden ingezet. Van inhoudsrijke startpagina’s die volledige organisaties bedienen, tot terugkerende driemaandelijkse bedrijfsbeoordelingen, interne campagnes en ‘Welkom bij het bedrijf’ startpagina’s. Naarmate de rijke mogelijkheden van moderne SharePoint-pagina’s evolueren, kunnen alle bijdragers hun informatie beter ontwerpen en promoten voor hun team en de hele organisatie. 

Microsoft heeft de volgende paginaverbeteringen aangekondigd:

  • Titelgebied aanpassen | Bepaal hoe het titelgebied van elke pagina eruit ziet (lay-out, uitlijning, titel, datum).
  • Sectieachtergronden | worden weergegeven als afzonderlijke secties met visuele variatie op de hele pagina.
  • Aanpasbare pagina thumbnails | Kies een gewenste thumbnail op paginadetails.
  • Aanpasbare paginabeschrijvingen | Maak een aangepaste beschrijving van paginadetails.
  • Verwijdering van de Feedback-knop | Het verwijderen van de feedbackknop van de voettekst van alle SharePoint home en moderne site pagina’s.

 

SharePoint pagina’s zijn eenvoudig te maken en te publiceren en ze zien er geweldig uit op elk apparaat. Bij het maken van een pagina, kunt u webonderdelen toevoegen en configureren en vervolgens uw pagina met slechts een klik publiceren. Meer dan ooit presenteren videomakers en site-eigenaren informatie op een elegante, gemakkelijk te consumeren manier – met volledige context intact.

Pas het titelgebied voor elke pagina aan. Moderne SharePoint pagina’s en nieuwsartikelen hebben nu meer opties om het titelgebied van elke pagina aan te passen, met vier lay-outs, twee uitlijningsmogelijkheden, tekstbadges boven de titel, de mogelijkheid om de weergegeven auteur te wijzigen en de gepubliceerde datum te tonen of te verbergen.

 

SP-pages-enhancements_001_custom-title-region.jpg

Laat de titel van uw pagina of nieuwsartikel er leuker uitzien – met bedieningselementen voor lay-out, uitlijning, tekstblokken en meer.

Moderne pagina’s ondersteunen sectie-achtergronden. Dit maakt het gemakkelijker om de verschillende secties te zien en voegt visuele variatie toe op de hele pagina. Creëer extra visuele ontwerpen en schep duidelijkheid terwijl een gebruiker door uw inhoud scrolt. Nu kunt u kleuren uit het thema van uw site (neutraal, zacht en sterk) toevoegen aan de achtergrond van uw paginasecties of deze standaard wit laten.

 

SP-pages-enhancements_002_section-backgrounds.jpg

Moderne achtergrondpagina’s van SharePoint-pagina’s (en nieuws) maken het gemakkelijker om de verschillende secties te zien en voegen visuele variatie toe op de hele pagina.

Pagina-eigenaren kunnen hun pagina thumbnails en beschrijvingen aanpassen vanuit het bewerkingsvenster voor paginadetails. Eenmaal aangepast, wordt de inhoud op deze manier weergegeven in zoekresultaten, gemarkeerde inhoud, voorbeelden en meer – precies zoals u het bedoeld had.

  • Pagina’s – kies een nieuwe thumbnail. Kies een nieuwe miniatuur/thumbnail in Paginadetails: voorheen werd de miniatuurafbeelding voor een pagina (gebruikt in zoekresultaten, gemarkeerde inhoud en SharePoint Nieuws) automatisch geselecteerd. Nu kunt u uw eigen thumbnail-afbeelding selecteren.
  • Pagina’s – kies een nieuwe omschrijving. Kies een nieuwe beschrijving in Paginadetails: voorheen werd de eerste tekst die op de pagina verscheen automatisch geselecteerd als paginabeschrijving. U kunt nu uw eigen aangepaste beschrijving toevoegen in Paginadetails.

 

SP-pages-enhancements_003_page-thumbnail-description.jpg

U kunt de eigenschappen van een SharePoint-pagina bekijken en bewerken in het paneel Paginadetails.

 

De SharePoint-feedbackknop wordt uitgeschakeld. Vanaf de week van 18 februari 2019 wordt de feedback-knop verwijderd van de site-footer van alle SharePoint Home en moderne site pagina’s. Voor SharePoint-gebruikers die nog steeds graag eenvoudig productfeedback en suggesties leveren, is er een voettekst toegevoegd aan de SharePoint UserVoice-forums. Feedback van klanten blijft Microsoft helpen prioriteiten te stellen in hun werk. In de komende maanden zullen ze nieuwe manieren toevoegen om feedback via de navigatiebalk te verzenden.

Opmerking: als u de knop eerder had ingeschakeld of uitgeschakeld met de eigenschap Set-SPOTenant  -UserVoiceForFeedbackEnabled , is deze instelling niet langer vereist omdat de knop niet langer wordt weergegeven voor sites van huurders.

Probeer de nieuwe mogelijkheden van SharePoint zelf

Wij raden u aan om uw sites, uw pagina’s, uw intranet zoals u wilt dat ze worden geconsumeerd op te bouwen en te organiseren. Naarmate u van jaar tot jaar vooruitgaat, blijft u gestructureerde, eenvoudig navigeerbare ervaringen maken en delen met uw publiek.

FAQ

Vraag: Wanneer wordt deze mogelijkheden vrijgegeven in Office 365?

A: Alle bovenstaande items zijn vrijgegeven aan klanten met targeted releases in Office 365. Microsoft is van plan eind februari 2019 de functies volledig vrij te geven voor alle volledige Office 365-klanten.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!