OfficeGrip_logo

Vertaal woorden en documenten naar een andere taal in Word met Microsoft Translator

Vertaal volledige documenten of specifieke woorden, zinnen of zinnen in uw document in 60 talen in Word, mogelijk gemaakt door Microsoft Translator. 

LET OP: Deze functie is alleen beschikbaar voor Office 365-abonnees . Abonnees ontvangen maandelijks nieuwe functies en verbeteringen.

Je moet op versie 1710 of hoger staan, verbonden zijn met internet en Office Intelligent Services gebruiken om Translator te gebruiken.

Vertaal woorden

U kunt vertalingen opzoeken voor geselecteerde woorden, woordgroepen en andere documentselecties met behulp van de optie Vertalen.

TranslatorAnimation

 1. Selecteer de tekst die u in uw document wilt vertalen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst en kies Vertalen in het contextmenu. Het deelvenster Vertaler wordt weergegeven.
  Weergeven van het rechtsklikmenu voor vertalen

  Opmerking:  de eerste keer dat u Vertaler gebruikt, verschijnt een bericht waarin uw toestemming wordt gevraagd om vertalingen voor u te ontvangen. Als u Vertaler wilt gebruiken, selecteert u Inschakelen.

 3. Selecteer de taal Naar in de vervolgkeuzelijst. Als u wilt, kunt u op Invoegen klikken om de geselecteerde tekst te vervangen door de vertaalde tekst, waarbij de opmaak behouden blijft.Selectie vertaling tonen

U kunt Translator ook gebruiken als referentietool om snel vertalingen op te zoeken voor woorden of zinnen terwijl u in Word werkt.

 • Op het tabblad Controleren kiest u in de groep Taal en selecteert u Geselecteerde tekst vertalen .De optie Vertalingsselectie weergeven op het tabblad Controleren
 • Voer tekst (woorden of zinnen die je nodig hebt om te vertalen) in het Van veld en selecteer de taal in het Naar dropdown meny om de vertaling te zien.

 

Vertaal het hele document

Toont animatie voor documentvertaling

 1. Open het document dat u wilt vertalen in Word.
 2. Kies op het tabblad Controleren in de groep Taal en selecteer Document vertalen .
  De optie Vertaalde document weergeven onder tabblad Bekijken

  Opmerking:  de eerste keer dat u Vertaler gebruikt, verschijnt een bericht waarin uw toestemming wordt gevraagd om vertalingen voor u te ontvangen. Als u Vertaler wilt gebruiken, selecteert u Inschakelen.

 3. Nieuwe gebruikers wordt gevraagd om uw voorkeur lezen taal met de te bevestigen Naar  taalinstelling. Vertaler blijft deze taal gebruiken de volgende keer dat u een document vertaalt.
  • U kunt ook de Van taal instellen. Het is standaard ingesteld op Automatisch detecteren, wat betekent dat het de taal van de inhoud tijdens de vertaling zal detecteren, inclusief documenten die inhoud in meerdere talen bevatten.
   Resultaat Naar taal drop-down menu
 4. Klik op Vertalen . Nadat de vertaling is voltooid, wordt de vertaalde versie van uw document geopend in een apart venster.
  • Merk op dat de vertaling een afzonderlijk document is. Uw originele document blijft open in het originele venster en zal niet worden aangepast door de vertaling.
  • Het vertaalde document is een regulier Word-document (.docx), dus u kunt ermee werken zoals elk ander document: afdrukken , opslaan , delen of de leesmodus of leermiddelen gebruiken .

 

Wijzig taal voor documentvertaling

Als u later de taal Naar voor documentvertaling wilt wijzigen of als u een document naar meer dan één taal moet vertalen, kunt u dit doen door Taal voor vertaling uit het menu Taal te selecteren.

Toont Stel documentvertaling in onder Vertaalmenu

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!