OfficeGrip_logo

Wat zijn intelligente services in Office 365?

Intelligente services brengen de kracht van de cloud naar Office-apps om u te helpen tijd te besparen en betere resultaten te krijgen. Deze functies helpen u het schrijven in Word en Outlook te verbeteren en leveren dynamische presentaties in PowerPoint. Om deze services te kunnen leveren moet Microsoft uw geschreven of visuele inhoud veilig kunnen verzamelen. 

Opmerking : Deze functie is alleen beschikbaar als u een Office 365-abonnement hebt.

We bekijken nu een paar intelligente services van Microsoft Office.
 

PowerPoint Designer

In PowerPoint Designer kunt u eenvoudig prachtige dia’s maken met één klik. Terwijl u inhoud op een dia plaatst, werkt Designer op de achtergrond om deze inhoud af te stemmen op professioneel ontworpen indelingen.

Zie PowerPoint Designer voor meer informatie.

 

Editor

Editor helpt u bij het schrijven in Word en Outlook door woorden en woordgroepen te identificeren die mogelijk niet worden begrepen door anderen of die kunnen worden gepolijst. Wanneer u een woord verkeerd spelt, gebruikt Editor intelligente services om het woord en de context te analyseren, zodat de kans groter wordt dat het juiste woord wordt gevonden.

Editor gebruikt intelligente services om spelling- en contextcorrecties aan te bevelen.

Wanneer intelligente services zijn ingeschakeld, zijn er automatisch verbeterde spellingsuggesties voor u beschikbaar, ongeacht of u het snelmenu of het deelvenster Spelling gebruikt. Het is mogelijk dat u af en toe een bericht ‘Suggesties zoeken…’ ziet. De service is dan bezig met het zoeken van de beste suggesties.

Zie Editor – uw schrijfhulp voor meer informatie over Word Editor.
Tip : Deze functie is momenteel niet beschikbaar voor Word en Outlook voor Mac.

 

Smart Lookup

Blijf geconcentreerd op uw taak door gebruik te maken van het deelvenster Slim zoeken, dat mogelijk wordt gemaakt door Bing. U krijgt dan webresultaten op het moment dat u ze nodig hebt zonder de app te verlaten. Wanneer u een woord of woordgroep selecteert, hierop klikt met de rechtermuisknop en Slim zoeken kiest, gebruikt het deelvenster Slim zoeken intelligente services om definities, onderwerpen, wiki-artikelen en de belangrijkste gerelateerde zoekopdrachten op internet weer te geven. U kunt Slim zoeken op elk gewenst moment openen via Controleren > Slim zoeken.

Hiermee wordt het deelvenster Inzichten in Word weergegeven

Opmerking : Als u op een apparaat met aanraakscherm werkt, dubbeltikt u op het woord om het te selecteren en tikt u vervolgens op Slim zoeken of Smart Lookup .
 

Intelligente services in- en uitschakelen

Schakel deze functies in of uit door naar Bestand > Opties te gaan en Intelligente Office-services op het tabblad Algemeen te zoeken.

Ga naar Bestand > Opties > Algemeen om Intelligente services in of uit te schakelen
 
Zo nu en dan, wanneer Office vaststelt dat intelligente services niet zijn ingeschakeld maar u er wel baat bij zou kunnen hebben, wordt een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd of u intelligente services wilt inschakelen. Klik op Laat zien hoe dit werkt voor meer informatie.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!