OfficeGrip_logo

Waarom je niet bang hoeft te zijn voor de cloud

Beveiligingsproblemen hebben veel bedrijven weerhouden van het verplaatsen van hun infrastructuur naar de cloud. Als IT-beveiligingsprofessional leert u altijd de nieuwste beveiligingsmaatregelen te implementeren om gegevens te beschermen en uw organisatie op volle snelheid te laten werken. 

Als gevolg hiervan kunt u problemen ondervinden bij het vertrouwen van uw infrastructuur op een externe service zoals Microsoft Office 365. Zoals de meeste IT-managers, vraagt u zich nog steeds af:

Is Office 365 nu echt zo veilig?!

Hieronder een aantal security vraagstukken:

Ik wil niet dat Microsoft inzage heeft in onze data.

Microsoft kan de inhoud van de data niet zien. Microsoft beheert de toegang via Auditing en is in bezit van een uitgebreide goedkeuringsproces om de data in te kunnen zien bij eventuele calamiteiten.

Hoe weet ik zeker dat mijn data veilig is voor Hackers?

Helaas is elk systeem te hacken. Echter heeft Microsoft in zijn Office 365 genoeg zelflerende maatregelen die getroffen kunnen worden om zaken zoals: Ransomware en Malware uit te kunnen schakelen en Hackers buiten de deur te houden. Lees meer: https://officegrip.nl/gegevensverlies-voorkomen-menselijke-fouten-insiderdreigingen-en-alles-ertussen/

Is Microsoft eigenaar van mijn data, zodra deze in de cloud staat?

Nee, absoluut niet. Sterker nog, mocht u uw lidmaatschap middels licenties opzeggen, dan houdt Microsoft uw data vast voor een duur van 90 dagen. Deze 90 dagen zijn in het leven geroepen om organisaties de kans te geven om hun data te migreren.

Hoe weet ik zeker dat andere bedrijven mijn data niet kunnen inzien?

Binnen Office365 en met name SharePoint worden bevoegdheden geregeld middels een centrale machtigingsstructuur. Daarbij bevat O365 genoeg tools om grip te krijgen op binnenkomende en uitgaande documenten. Hier wordt AIP; Advanced Threat Protection voor ingezet.

Ik wil mijn data niet versturen over het Publieke internet !

Microsoft gebruikt servicetechnologieën die klantgegevens in rust en tijdens transport versleutelen. In rust maakt Office 365 gebruik van volumeniveau- en bestandsniveau-codering. Tijdens het transport gebruikt Office 365 meerdere coderingstechnologieën voor communicatie tussen datacenters en tussen clients en servers alle bekende internetprotocol beveiligingsmaatregelen. Voor bedrijven die hun gegevens en communicatie willen beperken tot het openbare internet, is er ook Azure Express Route, waarmee u een directe netwerkverbinding kunt toevoegen aan Microsoft-servers en andere Cloud services. Met andere woorden, u ben zelf regisseur over uw internetverbinding.

Waarom is Microsoft de “Cloud Standard”

Omdat beveiliging de drijvende kracht achter Microsoft is, heeft het bedrijf een financieel ondersteunde SLA opgenomen met een uptime-garantie van 99,9% bij elk Office 365-abonnement. Hoe goed uw interne IT-personeel ook is, de meeste bedrijven kunnen de uptime van bijna 97% niet halen.

Naast de geweldige SLA van Microsoft, is zijn staat van dienst met Office 365 ongeëvenaard in de cloud-community. Terwijl andere bedrijven een geweldig aanbod hebben dat voornamelijk is gericht op IT-infrastructuur, hebben ze geen productiviteit van eindgebruikers. Zorg ervoor dat u uw “due diligence” uitvoert voordat u een cloudbedrijf selecteert.

Ik hoop dat dit artikel u de juiste informatie heeft gegeven die u nodig heeft om de antwoorden te vinden op jullie vragen?

Neem hier contact op met OfficeGrip voor meer informatie. Mocht u een casus hebben, ook deze zijn van harte welkom.

Hicham Aobali

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!