OfficeGrip_logo

Waarom jouw organisatie Outlook moet gebruiken

Op een veilige manier e-mailen

Microsoft Outlook is het mailprogramma dat in Microsoft 365 zit inbegrepen. Daarmee is het direct onderdeel van de moderne werkplek die met Microsoft 365 wordt gecreëerd. Het voordeel van Outlook, is dat alle beleidsinstellingen in de organisatie direct worden overgenomen. Dit maakt het beheren makkelijker en zorgt voor een complete integratie met de IT-omgeving. Wij bespreken daarom hier waarom jouw organisatie Outlook moet gebruiken.

Inhoudsopgave

Microsoft Outlook integreert naadloos in Microsoft Teams

Microsoft Teams is de samenwerkingshub van een organisatie en maakt deel uit van de Microsoft 365 omgeving. De agenda van Microsoft Outlook staat namelijk gesynchroniseerd met Microsoft Teams. Door deze synchronisatie kunnen collega’s direct jouw beschikbaarheid zien in Microsoft Teams of juist in Outlook zelf. Door deze beschikbaarheid in te stellen verandert het gedrag van Microsoft Teams, zodat jij bijvoorbeeld geen meldingen krijgt tijdens een presentatie.

Microsoft Outlook is daarom een applicatie die direct integreert in de moderne werkplek. Het voorkomt dat je dubbele afspraken inplant en helpt jou gestructureerder te werken. Op deze manier wordt het mogelijk om efficiënter te werken binnen een organisatie. Iedereen ziet direct jouw beschikbaarheid en weet wanneer je met iets belangrijks bezig bent.

Microsoft Outlook verhoogt de beveiliging binnen de organisatie

De beveiliging van gegevens is enorm belangrijk. Door Microsoft Outlook te gebruiken wordt de beveiliging binnen de organisatie verhoogd. Dit komt omdat Microsoft Outlook gebruik maakt van dezelfde beveiligingsstandaarden als Microsoft 365. Cybercriminelen slaan vaak via e-mail toe, omdat dit een van de makkelijkste aanvalspunten binnen een organisatie is.

Door gebruik te maken van Microsoft Outlook in combinatie met Microsoft 365 wordt er optimale bescherming geboden. Het is daarbij wel belangrijk om de juiste producten te combineren met elkaar. Om Microsoft Outlook effectief te beveiligen is Microsoft Defender for Business of Microsoft Defender for Endpoint nodig. Deze beveiligingspakketten stellen organisaties in staat om optimale bescherming te bieden voor eindgebruikers.

Welke beschermingsmogelijkheden biedt Microsoft Outlook?

Microsoft Outlook maakt gebruik van de beveiligingsmogelijkheden in Microsoft 365. Het is daarmee mogelijk om extra bescherming te bieden voor eindgebruikers. In Microsoft Outlook is het mogelijk om malafide links, documenten, bijlages en andere bedreigingen te blokkeren. Deze worden op kwaadwillende gegevens gecontroleerd, voordat deze toegang krijgen tot de werkomgeving. Dit beschermt gebruikers optimaal tegen cybercriminaliteit. Werknemers moeten waakzaam zijn bij het openen van bijlages in e-mails, maar menselijke fouten gebeuren nu eenmaal. Met Microsoft Outlook en Microsoft 365 worden risico’s zo veel mogelijk beperkt. In het geval van een breach wordt er direct actie ondernomen om de organisatie te beschermen.

Microsoft Outlook maakt het makkelijk om afspraken in te plannen

Het kan binnen organisaties lastig zijn om samen een vergadering in te plannen. Door Microsoft Outlook te gebruiken kunnen werknemers in elkaars agenda kijken. Dit maakt het mogelijk om effectief afspraken met elkaar in te plannen. Deze afspraken kunnen fysiek, maar ook digitaal plaatsvinden. Bij het inplannen van een afspraak kun je er direct voor kiezen om een Microsoft Teams vergadering te maken. Op deze manier kunnen werknemers die hybride werken makkelijk aansluiten bij de vergaderingen. Werknemers kunnen zo op elke manier effectief met elkaar vergaderen of samenkomen voor een vergadering.

Conclusie

Microsoft Outlook is een belangrijke applicatie die deel uitmaakt van de moderne werkplek. Het helpt werknemers om op een veilige manier te e-mailen. De verschillende beveiligingsmogelijkheden beschermen eindgebruikers en controleren de veiligheid van binnenkomende e-mails. Door de complete integratie met Microsoft 365 wordt het voor eindgebruikers makkelijker om gegevens te delen en veiliger te werken. Meer informatie over de moderne werkplek kun je hier vinden:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!