OfficeGrip_logo

Waarom Microsoft Teams onmisbaar is voor jouw organisatie

Optimaal samenwerken

Microsoft Teams is het centrale samenwerkingsplatform voor jouw organisatie. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, is Microsoft Teams eigenlijk een onmisbaar platform geworden. Het helpt werknemers om verbonden te blijven met elkaar en veilig gegevens te delen. Door Microsoft Teams te gebruiken creëer je één centrale samenwerkingshub, waardoor werknemers optimaal gegevens met elkaar kunnen delen.

Inhoudsopgave

Wat doet Microsoft Teams precies

Met Microsoft Teams worden 4 hoofdfunctionaliteiten gecombineerd in één centrale applicatie. Deze hoofdfunctionaliteiten zijn bellen, chatten, samenwerken en vergaderen. Door gebruik te maken van deze functionaliteiten wordt het mogelijk om optimaal in contact te blijven met collega’s. Dit is essentieel geworden nu werknemers steeds vaker hybride werken.

Het hybride werken zorgt ervoor dat werknemers lastiger met elkaar in contact kunnen komen. Waar je voorheen langs een bureau kon lopen, is dat met hybride werken een stuk lastiger. Om dit op te lossen heb je verschillende applicaties nodig. Microsoft Teams maakt het mogelijk om via één centrale omgeving in contact te blijven met al jouw collega’s. Je kunt snel een collega opbellen of een vergadering inplannen. Op deze manier kun je makkelijker locatieonafhankelijk werken en toch optimaal in contact blijven met elkaar.

Microsoft Teams helpt om productiever te werken

Wat wij vaak zien is dat organisaties heen en weer mailen met informatie naar elkaar. Dit zorgt ervoor dat de mailboxen overspoeld raken met verschillende soorten gegevens. Gegevens raken op deze manier verloren of er ontstaan dubbele documenten. Dit wil je als organisatie voorkomen, omdat het niet erg efficiënt werkt. Door gebruik te maken van de juiste middelen breng je meer structuur aan en worden gegevens makkelijker toegankelijk voor werknemers.  

Microsoft Teams onmisbaar

Hoe werken de functionaliteiten van Microsoft Teams

Microsoft Teams creëert één centrale samenwerkingshub voor jouw organisatie. Dit gebeurt op basis van 4 hoofdfunctionaliteiten. Deze hoofdfunctionaliteiten zijn duidelijk onderverdeeld in Microsoft Teams, maar werken wel nauw met elkaar samen. Bij het bellen naar een collega kun je praktisch gezien ook direct een vergadering ervan maken. Gegevens worden opgeslagen op één centrale plek, maar kunnen ook direct worden gedeeld in de chat. Zo zijn de verschillende functionaliteiten nauw met elkaar verweven in de applicatie.  

Microsoft Teams maakt bellen mogelijk

Het wordt met Microsoft Teams mogelijk om snel en gemakkelijk te bellen naar collega’s. Nu we vaker op verschillende locaties werken kan het lastig zijn om collega’s te bereiken. Door te bellen met Microsoft Teams kun je direct de juiste collega’s bereiken. Dit maakt het mogelijk om snel te kunnen schakelen binnen jouw organisatie. Je kunt zelfs extra collega’s toevoegen in dit gesprek, waardoor je snel en makkelijk beslissingen kunt maken. Zo blijf je optimaal verbonden met elkaar zonder compromissen te maken.

Korte berichten sturen met Microsoft Teams

Door Microsoft Teams te gebruiken kan alle interne communicatie plaatsvinden vanuit één omgeving. Dit betekent dat de mailbox beschikbaar blijft voor alle externe berichten die binnenkomen. Op deze manier wordt er meer structuur aangebracht en wordt het reageren op berichten makkelijker. De chatfunctie in Microsoft Teams maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk gegevens te delen met elkaar. Deze gegevens blijven op een gestructureerde manier beschikbaar, waardoor je ze snel en gemakkelijk kan raadplegen.

Microsoft Teams

Samenwerken met elkaar

Samenwerken gebeurt op verschillende manieren in Microsoft Teams. De hoofdlocatie waarin wordt samengewerkt zijn de centrale “teams” in Microsoft Teams. Elke afdeling krijgt een aparte omgeving, waarin gegevens kunnen worden opgeslagen. Het voordeel van deze locatie is dat gegevens altijd up-to-date zijn. De gegevens worden via de cloud direct naar alle apparaten gesynchroniseerd, waardoor werknemers in realtime met elkaar kunnen samenwerken. Zo heeft elke afdeling op een snelle en simpele manier toegang tot gegevens.

Vanaf elke locatie vergaderen

Het werken vanaf verschillende locaties kan vergaderingen erg lastig maken. Door Microsoft Teams wordt het mogelijk om vergaderingen digitaal plaats te laten vinden. Met verschillende instellingen die je kan toepassen kan dit zo soepel mogelijk verlopen. Maak het voor collega’s mogelijk om snel en gemakkelijk vanaf elke locatie te kunnen vergaderen. Een vergadering kan ook plaatsvinden met klanten/ partners, waardoor snel en gemakkelijk overlegd kan worden.

Waarom gebruik maken van Microsoft Teams

Microsoft Teams maakt het makkelijker om in contact te blijven met elkaar. Organisaties gaan op termijn steeds vaker hybride werken. Om dit succesvol te kunnen inrichten is het wel belangrijk om de juiste middelen in te zetten. Bij organisaties wordt op zo’n moment veel gevraagd van de ICT-omgeving. Met Microsoft Teams los je al een groot gedeelte van de uitdagingen op. Het verbindt de werknemers op een digitale manier met elkaar, waardoor samenwerken met elkaar makkelijk blijft. Gegevens worden op een veilige manier opgeslagen en kunnen worden beveiligd met de juiste maatregelen.

Microsoft Teams samenwerken

Microsoft Teams voorkomt shadow-IT

Werknemers zoeken de makkelijkste manier om samen te werken met elkaar. Op het moment dat je als organisatie niet de juiste middelen aanbiedt, gaan werknemers zelf op zoek naar alternatieven. Dit noemen wij ook wel shadow-IT, omdat je als organisatie geen zicht hebt op deze applicaties. Denk dan aan gegevens die worden gedeeld via alternatieve applicaties die niet zijn goedgekeurd door jouw organisatie. Dit brengt beveiligingsrisico’s met zich mee en is niet efficiënt, wat je als organisatie dus wilt voorkomen. Met Microsoft Teams krijgen werknemers de middelen die zij nodig hebben om succesvol hun werk uit te voeren.

Microsoft Teams verhoogd de productiviteit

Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft Teams is dat de productiviteit wordt verhoogd. De gehele organisatie werkt vanuit dezelfde omgeving, waardoor gegevens makkelijk vindbaar en toegankelijk zijn. Werknemers zijn minder aan het zoeken naar gegevens, kunnen elkaar makkelijker bereiken en zijn productiever door de samenwerkingstools. Microsoft Teams creëert op deze manier één centrale samenwerkingshub voor jouw complete organisatie. Dit is essentieel om vanaf elke locatie productief met elkaar te kunnen werken.

Conclusie

Microsoft Teams heeft enorm veel mogelijkheden en helpt organisaties om beter samen te werken. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, kan Microsoft Teams eigenlijk niet meer ontbreken. Het helpt om op een efficiënte manier gegevens te delen met elkaar op een veilige manier. Op onze Microsoft Teams pagina kun je meer informatie vinden over het Microsoft Teams platform.

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

Achtergrond

Inventariseer kwetsbaarheden: De fundering van cyberweerbaarheid

Het inventariseren van kwetsbaarheden is meer dan een technische noodzaak; het is een strategische stap die de ruggengraat vormt van elke cybersecurity-strategie. Deze blog biedt een analyse van deze procedure, evalueert de gevolgen voor bedrijfscontinuïteit en rampenherstelplanning, en geeft concrete aanbevelingen om organisaties te beschermen tegen hedendaagse cyberdreigingen.

Lees meer...
Achtergrond

Secure7: Versterking van uw cyberweerbaarheid in het licht van NIS2

Cybersecurity is een cruciaal onderwerp in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. Het beschermt onze gegevens, systemen en infrastructuur tegen kwaadwillende aanvallen en bedreigingen. Met de voortdurende groei van technologie en het toenemende aantal cyberaanvallen, wordt het waarborgen van digitale veiligheid steeds urgenter.

Lees meer...
header-nis2-self-assessment-8
Beveiliging

Nieuw! Het OfficeGrip NIS2 Self Assessment

Met trots kondigen wij in dit blog de lancering van het OfficeGrip NIS2 Self Assessment aan. Dit Assessment is speciaal ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van de aanstaande NIS2-regelgeving. Deze kosteloze online zelfevaluatie kunt u inzetten om inzicht te krijgen in hoeverre uw organisatie impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving en in welke mate u al voldoet aan de beoogde NIS2 cyberveiligheid maatregelen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!