OfficeGrip_logo

Wat is er nieuw in Microsoft 365

September 2021

Microsoft heeft nieuwe functionaliteiten aangekondigd voor het Microsoft 365 platform. Er zijn onder andere extra functionaliteiten aan Microsoft Teams en Outlook toegevoegd. Verder is Windows 365 aangekondigd en zijn er nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. We lopen hier door de nieuwste ontwikkelingen heen.

Inhoudsopgave

Werk vanaf elke locatie met Windows 365

Windows 365 is een nieuwe clouddienst van Microsoft. Met Windows 365 wordt het mogelijk om een Windows 10 & Windows 11 omgeving te benaderen vanaf elk apparaat. Deze Windows omgeving staat in de cloud en is daardoor toegankelijk vanaf een webbrowser. Werknemers kunnen op deze manier vanaf een computer, tablet of zelfs telefoon toegang hebben tot hun werkomgeving. Dit maakt het mogelijk om snel vanaf apparaten te wisselen en direct verder te gaan waar je was gebleven.

Het Windows 365 platform is dus een geschikte oplossing om werknemers snel en gemakkelijk toegang te geven tot hun werkomgeving. Omdat Windows 365 volledig vanuit de cloud werkt, is het een schaalbare oplossing. Dit maakt het mogelijk om op een flexibele manier prestaties aan te passen mochten de eisen binnen een organisatie veranderen.

Organisaties kunnen deze Windows 365 omgeving makkelijker beheren, omdat alles vanuit de cloud toegankelijk is. Dit maakt het voor de IT-afdeling eenvoudiger om beleidsinstellingen aan te passen en toe te passen op de omgeving. Meer informatie over Windows 365 kun je hier vinden.

Werken met Windows 365

Personaliseer je Microsoft Teams-vergaderingen

Microsoft Teams heeft verschillende functionaliteiten die het werk makkelijker maken. Samen met verschillende partners introduceert Microsoft nieuwe samenwerkingsapps. Verder wordt er een nieuwe Q&A app voor Microsoft Teams toegevoegd en is er een nieuwe Yammer Community ’s-App.

Salesforce voor Microsoft Teams

Met de nieuwe Salesforce for Teams-app is het mogelijk voor de verkoop- en serviceteams die Salesforce Sales Cloud of Service Cloud gebruiken om accountgegevens en records naar hun Teams-werkruimte halen. Gebruikers kunnen deze Salesforce gegevens vastmaken aan kanalen, chats en afspraken. Op deze manier zijn de gegevens van Salesforce snel en gemakkelijk toegankelijk in Microsoft Teams.

Microsoft Teams Q&A toevoegen

Voeg Q&A’s toe aan elke Teams vergadering

Microsoft komt met een vernieuwde Q&A-app om meer gestructureerde vragensessies te organiseren. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld handig tijdens het geven van grotere vergaderingen, zodat iedereen zijn vraag duidelijk wordt beantwoord. Organisatoren en toegewezen personen kunnen de beste vragen markeren, reacties filteren, vragen beheren en afwijzen en berichten vastmaken. De Q&A-app is vanaf nu algemeen beschikbaar en toe te voegen aan een Microsoft Teams vergadering. Bekijk hier de instructie om de Q&A-app toe te voegen aan een vergadering.

Vernieuwde Yammer Community app

De Yammer Community app maakt het mogelijk om verbonden te blijven met de gehele organisatie. In de komende weken wordt de Yammer Community omgeving opgefrist en worden de meldingen verbeterd. Ook worden er nieuwe mogelijkheden zoals aanbevolen community ’s toegevoegd, wat door middel kunstmatige intelligentie wordt aanbevolen.

Vanaf komende maand wordt het ook mogelijk om de nieuwe Yammer Community’s app in Outlook voor het web te gebruiken. Met deze app kun je deelnemen aan gesprekken, livegebeurtenissen en kun je kennis delen. Dit allemaal zonder de Outlook Web App af te sluiten.

Yammer Community's Outlook

Plan automatisch pauzes met snelle gebeurtenissen

Het is belangrijk om tijdens het werk af en toe kleine pauzes te houden. Dit kan namelijk een groot verschil maken in het welzijn van werknemers. Daarom is het vanaf nu mogelijk om korte pauzes automatisch in te plannen bij elke vergadering. De organisatie kan kiezen hoeveel tijd er na een vergadering beschikbaar is, zodat werknemers kleine pauzes nemen om alle informatie te verwerken. Voor gebruikers die vanuit een Mac apparaat werken wordt deze functie later deze maand toegevoegd.

Microsoft 365 Outlook voor Mac

Belangrijke e-mails vastmaken in Outlook

Het is nu mogelijk om belangrijke e-mails vast te maken aan de bovenkant van je Postvak IN. We ontvangen en versturen steeds meer e-mails, waardoor het een opgave kan zijn om een specifieke e-mail te vinden die je eerder hebt gelezen.

Het is nu mogelijk om belangrijke e-mails vast te pinnen, waardoor deze automatisch naar de bovenkant worden verplaatst. Dit maakt het makkelijker om deze e-mails later terug te vinden. Vastgemaakte berichten zijn nu algemeen beschikbaar voor alle gebruikers in Outlook voor het web, Mac en mobiele apparaten.

Belangrijke e-mails vastpinnen Outlook

Ontvang herinneringen voor vergeten e-mails in Outlook

Outlook voor het web helpt gebruikers om gemiste e-mails niet te vergeten. Berichten die je misschien hebt gemist, worden naar de bovenkant van je Postvak IN verplaats. Dit helpt gebruikers om toch nog te reageren op de e-mails die zijn ontvangen. Om vervuiling van je mailbox te voorkomen, word je maar één keer aan deze e-mails herinnerd.

Outlook herinnering vergeten berichten

Tot slot

Dit zijn de nieuwste functionaliteiten die aan Microsoft 365 zijn toegevoegd. Deze functionaliteiten helpen om productiever en efficiënter te werken. Met Microsoft 365 creëert een organisatie namelijk een moderne werkplek, waardoor er vanaf elke locatie kan worden gewerkt. Benieuwd naar een moderne werkplek? Download dan gratis ons eBook met meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Microsoft-Copilot-Studio
  Copilot

  Creëer uw eigen copilots met Microsoft Copilot Studio

  Recent is Microsoft Copilot Studio aangekondigd, een low-code tool om Microsoft Copilot aan te passen voor Microsoft 365 en op zichzelf staande copilots te bouwen. Copilot Studio is inbegrepen in Copilot voor Microsoft 365 en brengt een reeks krachtige gespreksmogelijkheden samen, van op maat gemaakte GPT’s, tot generatieve AI-plugins, tot handmatige onderwerpen.

  Lees meer...
  Defender-for-cloud
  Achtergrond

  Nieuwe mogelijkheden voor CNAPP in Defender for Cloud

  Tijdens Ignite 2023 heeft Microsoft de nieuwe innovaties in Microsoft Defender for Cloud aangekondigd. Deze toevoegingen helpen securitybeheerders hun CNAPP-implementatie te versterken, de cloudbeveiligingshouding te verbeteren met aanvullende inzichten van code tot cloud, en cloud-native applicaties te beschermen in multicloud-omgevingen met een geïntegreerde oplossing. In dit artikel worden enkele hoogtepunten van de nieuwe functies en mogelijkheden gegeven.

  Lees meer...
  microsoft-defender-for-endpoint-2
  Achtergrond

  Microsoft Defender for Endpoint stopt nu op eigen kracht door mensen geïnitieerde aanvallen

  In de voortdurende strijd tegen ransomware hebben organisaties elke mogelijke voorsprong nodig. Vorige maand kondigde Microsoft aan dat klanten van Microsoft Defender for Endpoint nu in staat zijn om automatisch door mensen geïnitieerde aanvallen zoals ransomware vroegtijdig in de aanvalsreeks te verstoren, zonder dat ze andere mogelijkheden hoeven in te zetten.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!