OfficeGrip_logo

Wat is er nieuw in Microsoft 365

September 2021

Microsoft heeft nieuwe functionaliteiten aangekondigd voor het Microsoft 365 platform. Er zijn onder andere extra functionaliteiten aan Microsoft Teams en Outlook toegevoegd. Verder is Windows 365 aangekondigd en zijn er nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. We lopen hier door de nieuwste ontwikkelingen heen.

Inhoudsopgave

Werk vanaf elke locatie met Windows 365

Windows 365 is een nieuwe clouddienst van Microsoft. Met Windows 365 wordt het mogelijk om een Windows 10 & Windows 11 omgeving te benaderen vanaf elk apparaat. Deze Windows omgeving staat in de cloud en is daardoor toegankelijk vanaf een webbrowser. Werknemers kunnen op deze manier vanaf een computer, tablet of zelfs telefoon toegang hebben tot hun werkomgeving. Dit maakt het mogelijk om snel vanaf apparaten te wisselen en direct verder te gaan waar je was gebleven.

Het Windows 365 platform is dus een geschikte oplossing om werknemers snel en gemakkelijk toegang te geven tot hun werkomgeving. Omdat Windows 365 volledig vanuit de cloud werkt, is het een schaalbare oplossing. Dit maakt het mogelijk om op een flexibele manier prestaties aan te passen mochten de eisen binnen een organisatie veranderen.

Organisaties kunnen deze Windows 365 omgeving makkelijker beheren, omdat alles vanuit de cloud toegankelijk is. Dit maakt het voor de IT-afdeling eenvoudiger om beleidsinstellingen aan te passen en toe te passen op de omgeving. Meer informatie over Windows 365 kun je hier vinden.

Werken met Windows 365

Personaliseer je Microsoft Teams-vergaderingen

Microsoft Teams heeft verschillende functionaliteiten die het werk makkelijker maken. Samen met verschillende partners introduceert Microsoft nieuwe samenwerkingsapps. Verder wordt er een nieuwe Q&A app voor Microsoft Teams toegevoegd en is er een nieuwe Yammer Community ’s-App.

Salesforce voor Microsoft Teams

Met de nieuwe Salesforce for Teams-app is het mogelijk voor de verkoop- en serviceteams die Salesforce Sales Cloud of Service Cloud gebruiken om accountgegevens en records naar hun Teams-werkruimte halen. Gebruikers kunnen deze Salesforce gegevens vastmaken aan kanalen, chats en afspraken. Op deze manier zijn de gegevens van Salesforce snel en gemakkelijk toegankelijk in Microsoft Teams.

Microsoft Teams Q&A toevoegen

Voeg Q&A’s toe aan elke Teams vergadering

Microsoft komt met een vernieuwde Q&A-app om meer gestructureerde vragensessies te organiseren. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld handig tijdens het geven van grotere vergaderingen, zodat iedereen zijn vraag duidelijk wordt beantwoord. Organisatoren en toegewezen personen kunnen de beste vragen markeren, reacties filteren, vragen beheren en afwijzen en berichten vastmaken. De Q&A-app is vanaf nu algemeen beschikbaar en toe te voegen aan een Microsoft Teams vergadering. Bekijk hier de instructie om de Q&A-app toe te voegen aan een vergadering.

Vernieuwde Yammer Community app

De Yammer Community app maakt het mogelijk om verbonden te blijven met de gehele organisatie. In de komende weken wordt de Yammer Community omgeving opgefrist en worden de meldingen verbeterd. Ook worden er nieuwe mogelijkheden zoals aanbevolen community ’s toegevoegd, wat door middel kunstmatige intelligentie wordt aanbevolen.

Vanaf komende maand wordt het ook mogelijk om de nieuwe Yammer Community’s app in Outlook voor het web te gebruiken. Met deze app kun je deelnemen aan gesprekken, livegebeurtenissen en kun je kennis delen. Dit allemaal zonder de Outlook Web App af te sluiten.

Yammer Community's Outlook

Plan automatisch pauzes met snelle gebeurtenissen

Het is belangrijk om tijdens het werk af en toe kleine pauzes te houden. Dit kan namelijk een groot verschil maken in het welzijn van werknemers. Daarom is het vanaf nu mogelijk om korte pauzes automatisch in te plannen bij elke vergadering. De organisatie kan kiezen hoeveel tijd er na een vergadering beschikbaar is, zodat werknemers kleine pauzes nemen om alle informatie te verwerken. Voor gebruikers die vanuit een Mac apparaat werken wordt deze functie later deze maand toegevoegd.

Microsoft 365 Outlook voor Mac

Belangrijke e-mails vastmaken in Outlook

Het is nu mogelijk om belangrijke e-mails vast te maken aan de bovenkant van je Postvak IN. We ontvangen en versturen steeds meer e-mails, waardoor het een opgave kan zijn om een specifieke e-mail te vinden die je eerder hebt gelezen.

Het is nu mogelijk om belangrijke e-mails vast te pinnen, waardoor deze automatisch naar de bovenkant worden verplaatst. Dit maakt het makkelijker om deze e-mails later terug te vinden. Vastgemaakte berichten zijn nu algemeen beschikbaar voor alle gebruikers in Outlook voor het web, Mac en mobiele apparaten.

Belangrijke e-mails vastpinnen Outlook

Ontvang herinneringen voor vergeten e-mails in Outlook

Outlook voor het web helpt gebruikers om gemiste e-mails niet te vergeten. Berichten die je misschien hebt gemist, worden naar de bovenkant van je Postvak IN verplaats. Dit helpt gebruikers om toch nog te reageren op de e-mails die zijn ontvangen. Om vervuiling van je mailbox te voorkomen, word je maar één keer aan deze e-mails herinnerd.

Outlook herinnering vergeten berichten

Tot slot

Dit zijn de nieuwste functionaliteiten die aan Microsoft 365 zijn toegevoegd. Deze functionaliteiten helpen om productiever en efficiënter te werken. Met Microsoft 365 creëert een organisatie namelijk een moderne werkplek, waardoor er vanaf elke locatie kan worden gewerkt. Benieuwd naar een moderne werkplek? Download dan gratis ons eBook met meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Achtergrond

  Inventariseer kwetsbaarheden: De fundering van cyberweerbaarheid

  Het inventariseren van kwetsbaarheden is meer dan een technische noodzaak; het is een strategische stap die de ruggengraat vormt van elke cybersecurity-strategie. Deze blog biedt een analyse van deze procedure, evalueert de gevolgen voor bedrijfscontinuïteit en rampenherstelplanning, en geeft concrete aanbevelingen om organisaties te beschermen tegen hedendaagse cyberdreigingen.

  Lees meer...
  Achtergrond

  Secure7: Versterking van uw cyberweerbaarheid in het licht van NIS2

  Cybersecurity is een cruciaal onderwerp in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. Het beschermt onze gegevens, systemen en infrastructuur tegen kwaadwillende aanvallen en bedreigingen. Met de voortdurende groei van technologie en het toenemende aantal cyberaanvallen, wordt het waarborgen van digitale veiligheid steeds urgenter.

  Lees meer...
  header-nis2-self-assessment-8
  Beveiliging

  Nieuw! Het OfficeGrip NIS2 Self Assessment

  Met trots kondigen wij in dit blog de lancering van het OfficeGrip NIS2 Self Assessment aan. Dit Assessment is speciaal ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van de aanstaande NIS2-regelgeving. Deze kosteloze online zelfevaluatie kunt u inzetten om inzicht te krijgen in hoeverre uw organisatie impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving en in welke mate u al voldoet aan de beoogde NIS2 cyberveiligheid maatregelen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!