OfficeGrip_logo

Wat is er nieuw in Microsoft Teams

Oktober 2021 update

Microsoft heeft in oktober een aantal nieuwe functionaliteiten aan Microsoft Teams toegevoegd. Het Microsoft Teams platform is namelijk continu in ontwikkeling en krijgt steeds meer functionaliteiten. Nu heeft er in eind oktober een update plaatsgevonden, waardoor er nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn. Deze update heeft invloed op het vergaderen, bellen en chatten met elkaar. Verder zijn er nog een aantal kleine aanpassingen die wij hier bespreken.

Inhoudsopgave

Nieuwe functionaliteiten voor vergaderingen

In Microsoft Teams zijn er voornamelijk aanpassingen gedaan aan de vergadermogelijkheden. We bekijken hier de grootste veranderingen die Microsoft heeft doorgevoerd.  

Microsoft Whiteboard in Teams

Een nieuw Microsoft Whiteboard in Microsoft Teams

De beste creatieve ideeën komen vanuit een brainstormsessie. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, kan het lastig zijn om dit uit te voeren. Met het vernieuwde Microsoft Whiteboard wordt het mogelijk om samen te werken en te brainstormen.

Het Microsoft Whiteboard in Microsoft Teams is compleet opnieuw opgebouwd. Met 40+ nieuwe templates, de mogelijkheid om afbeeldingen & vormen toe te voegen en 8 nieuwe reactie mogelijkheden wordt brainstormen nog makkelijker. Documenten zoals PowerPoint presentaties kunnen worden toegevoegd en met 15 verschillende kleuren pennen worden bewerkt. Dit maakt het mogelijk om optimaal samen te werken en ideeën tot leven te brengen.  

Microsoft Teams Live Transciptie

Live transcriptie is nu beschikbaar in ongeplande vergaderingen

Het kan voorkomen dat er een live transcriptie nodig is bij een vergadering. Dit maakt het mogelijk om na een vergadering alle informatie nog op papier te hebben. Het is nu mogelijk om voor spontane vergaderingen live transcriptie in te schakelen. Dit maakt het ook mogelijk voor collega’s die minder goed horen toch deel te nemen aan de vergadering. Deze functionaliteit is ook handig om een samenvatting te creëren na een vergadering, waardoor mensen die niet konden deelnemen toch op de hoogte blijven.

Breakout Rooms beheren

Ondersteuning voor managers in Breakout Rooms

Breakout rooms zijn handig voor grotere groepen. Een breakout room in Microsoft Teams verdeelt een grote groep onder in kleine subgroepen. Het is nu mogelijk om meerdere beheerders in te stellen voor deze breakout rooms. Werknemers die als spreker zijn aangewezen, kunnen nu aangewezen worden om de breakout room te beheren. Dit maakt het makkelijker om breakout rooms succesvol te beheren.

Microsoft Teams Standout presentatie PowerPoint Microsoft Teams Standout presentatie PowerPoint2

Standout presentatie modus in PowerPoint Live

Het geven van een presentatie kan spannend zijn. Maak het makkelijker om een presentatie te geven met de Standout modus in Microsoft Teams. Deelnemers zien de presentatie en de persoon op de voorgrond. De presentator krijgt een overzicht met alle slides en aantekeningen, waardoor het makkelijker wordt om een presentatie te geven. Op deze manier zorg je ervoor dat deelnemers gefocust zijn en wordt het presenteren gemakkelijker.

Nieuwe functionaliteiten voor chatten en samenwerken

Het chatten en samenwerken met elkaar is een belangrijk onderdeel van Microsoft Teams. Er zijn een aantal kleine aanpassingen gedaan om dit nog succesvoller te gebruiken.

Chat beheerders berichten verwijderen

Chat beheerders kunnen berichten verwijderen

Het chatten met elkaar is een belangrijk onderdeel van Microsoft Teams. Het kan alleen voorkomen dat je als beheerder een bericht wilt verwijderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar kan bijvoorbeeld in het onderwijs enorm helpen bij het beheren van de chatomgeving. Beheerders kunnen een chatbericht verwijderen door op de 3 puntjes te klikken naast een bericht en op verwijderen te klikken.

Reageer op specifieke berichten in Microsoft Teams

In de mobiele app was het al mogelijk om specifieke berichten te citeren. Nu is dit ook binnen de desktop applicatie mogelijk. Dit maakt het duidelijker op welk bericht je precies aan het reageren bent. Dit kan je doen door op de 3 puntjes te klikken achter een bericht en op “beantwoorden” te klikken. Zo wordt het nog makkelijker om op berichten te reageren.

Tot slot

Dit zijn de nieuwste veranderingen in Microsoft Teams. Met deze veranderingen wordt het nog makkelijker om optimaal met elkaar samen te werken. Het Microsoft Teams platform is namelijk constant in ontwikkeling, waardoor gebruikers profiteren van de nieuwste functionaliteiten. Benieuwd wat Microsoft Teams allemaal nog meer kan? Download dan gratis ons eBook hieronder:

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

multi-tenant-kopstuk
Achtergrond

De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!